Samsung Galaxy en de Android 7.0 Nougat update – welk toestel, en wanneer? (update 12 augustus)

Jaja, het is nog veel te vroeg, maar we beginnen toch maar alvast met het aanleggen van een lijstje met Samsung Galaxy telefoons en de verwachtte update naar Android 7.0 Nougat. Hieronder vind je de toestellen die de update krijgen, inclusief – indien voorhanden – informatie over wanneer dit moet gebeuren. Let op: op dit moment is Android Nougat nog niet officieel gereleased door Google, dus nu hoef je sowieso nog geen updates te verwachten.

samsung-galaxy-android-7-nougat-update-wanneer-welke-s7-s5-a5-a3-j5-tab-a-s2

Binnenkort start onze vertrouwde graaf- en zoektocht naar hints en aanwijzingen die ons iets kunnen vertellen welke Galaxy telefoon en tablet straks een update naar Android 7.0, bijgenaamd Nougat, tegemoet kunnen zien.

Voor nu kunnen we ons voorlopige lijstje kort houden. Tenslotte weten nog niets, en Samsung heeft nog geen details losgelaten. Dat onderstaande toestellen de update naar Nougat krijgen, baseren we op flauwe logica – niet op concrete informatie. Dus: korreltjes zout, etc. etc.

Laatste update van deze lijst: 12 augustus

Staat jouw Galaxy niet op deze lijst? Trek dan vooral nog geen voorbarige conclusies! Zoals gezegd: dit is op dit moment slechts een beknopt, en voorzichtig eerste overzicht van onze eigen verwachtingen. Ongetwijfeld voegen we op later datum meer apparaten, tablets incluis, aan de lijst toe, zodra er meer informatie opduikt.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. andre zegt

  ik denk dat de note 4 dezelfde weg op gaat als nu de note 3, we zijn inmiddels een jaar verder en het wordt zo vaak uitgesteld dat het toestel”vergeten”wordt, maar er zijn nog wel heel veel gebruikers van deze toestellen

 2. TMCThomas zegt

  Ondanks dat de s5 plus net zoals de note 4 officeel tot oktober software support heeft en android 7.0 nu word gereleased verwacht ik er vrij weinig van :/

 3. Marcel zegt

  Ach ja, de A3 2016 zou eerst de Marshmallow update nog moeten krijgen. Dus òf meteen door naar Nougat, maar waarschijnlijk is ‘helemaal niks’. Tijd voor wetgeving die tegengaat dat nieuwe toestellen direct waardeloos worden. Er is voor dit toestel ook al maanden geen security update geweest…

 4. hapemo zegt

  Hebben jullie ook datas haha… lees voornamelijk termijn onbekend… schiet lekker op ..

  Valt me een beetje trgen van de galaxy club haha

 5. Süleyman zegt

  Snapdragon 801 krijgt geen update naar nougat. Dus de s5 en lager krijgt het niet. Technisch gezien zou snapdragon 805 het wel halen ıvm de gpu die daar gebruikt word. Maar dat blijft een natte vinger werk.

 6. Jamie zegt

  Als samsung eens het batterijverbruik fixt van hun ”gemodificeerde Android” dan komen ze al een heel eind

  Neem een voorbeeld aan Oneplus3, is 400 euro goedkoper en ook nog een sneller en zuiniger. Ik heb echt spijt van mijn s6 edge plus nu

 7. Cees zegt

  Als Samsung niet heel snel android 7 voor de S7 (Edge) uitrolt dan kunnen ze de topmaand december ook wel vergeten, vooral in de VS, want ze hebben nu niets nieuws te bieden als alleen een bijna overjarig toestel op software uit 2015. Dat zal dus geen verkoop succes worden tenzij de prijzen flink dalen. De LG V20 en de Google pixel draaien wel op Nougat en de Iphone 7 is zoals gebruikelijk altijd up to date.
  Ik betwijfel echter of Samsung nu haast maakt met een snellere update, dat was nooit hun sterkste kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *