Samsung Galaxy en de Android 7.0 Nougat update – welk toestel, en wanneer? (update 18 december)

Hieronder vind je een lijstje met Samsung Galaxy telefoons en informatie over de status van hun update naar Android 7.0 Nougat. De meeste Galaxy’s kregen inmiddels de update – een paar modellen komen misschien nog wel, misschien ook niet aan de beurt.

samsung-galaxy-android-7-nougat-update-wanneer-welke-s7-s5-a5-a3-j5-tab-a-s2 Samsung Galaxy en de Android 7.0 Nougat update - welk toestel, en wanneer? (update 18 december)

Onze vertrouwde speurtocht naar aanwijzingen over welke Galaxy wanneer de update zal krijgen is inmiddels ruimschoots van start, en alle beschikbare, concrete informatie vind je dan ook in het onderstaande update-overzicht. Dat neemt niet weg dat plannen van Samsung altijd nog kunnen wijzigen, en dus: korreltjes zout, etc.

Is jouw Galaxy misschien binnenkort aan de beurt voor Android 7.0? Vergeet niet onze tips te checken voor een goede voorbereiding op de Nougat update, én de eerste tips en trucs voor ná het uitvoeren van de Nougat update. Dit zijn de recentste berichten over de Nougat update:

Het complete Galaxy-Nougat updateoverzicht:

(laatste update van deze lijst: 18 december)

Hoewel de bovenstaande lijst niet 100% gegarandeerd correct is, durven we inmiddels wel te zeggen dat toestellen die niet op de lijst staan de update ook niet zullen krijgen. Toestellen waarvan wij nagenoeg zeker denken te weten dat deze de Nougat update niet gaan krijgen zijn onder meer:

 • Galaxy S5, S5 Plus, S5 Mini
 • Galaxy Note 4
 • Galaxy Note Edge
 • Galaxy Alpha
 • Galaxy J1, J3
 • Galaxy A3, A5, A7 uit 2015
 • Galaxy Tab S (eerste generatie)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. andre zegt

  ik denk dat de note 4 dezelfde weg op gaat als nu de note 3, we zijn inmiddels een jaar verder en het wordt zo vaak uitgesteld dat het toestel”vergeten”wordt, maar er zijn nog wel heel veel gebruikers van deze toestellen

  • Moog zegt

   Ja door het feit dat de nieuw note vervallen is en de 5 nooit in Europa is gekomen blijven veel Europese gebruikers bij hun Note 4 tot er eindelijk vervanging is..Slecht als er dan geen updates meer komen. SAMSUNG speelt met buur. Stel dat deze klanten naar andere merken overstappen. Er zijn inmiddels al min of meer vergelijkbare nieuwe toestellen van chinese fabrikanten..

   • Marc zegt

    HELEMAAL MEE EENS ! HOREN JULLIE DIT, SAMSUNG NEDERLAND ?!?

    * ONTPLOFFENDE NOTE 7
    * GEEN NOTE 5 IN EUROPA
    * VEEL NOTE 4’s IN GEBRUIK IN EUROPA

    ===> WIJ EISEN ANDROID 7 VOOR DE EUROPESE NOTE 4 GEBRUKERS.
    IK HEB ER ZELF VOOR DE GEAR VR INNOVATOR EDITION WEL 4 STUKS EN IK WORDT PISSED ALS DIE UPDATE NIET KOMT.

    P.S. SCHREEUWMODE GEHEEL OPZETTELIJK.

    • Bjorn zegt

     custom rom op flashen of laten flashen, zal wel een android 7 voor bestaan en die werkt nog sneller dan samsung versie met hun opgedrongen apps.

    • Fa zegt

     Ik ben overgestapt van note 4 naar s6 edge plus en nu s8 +.. vele van mijn vrienden hebben nu ook de s8 serie. Dus praat voor je zelf en niet voor anderen…

    • Rick zegt

     ik heb via FB hierover contact gehad met Samsung en volgens hun is de update van afgelopen mei de laatste voor nu en is hij ”veilig”. in mijn reactie hierop heb ik hun de vraag gesteld waarom sommige anderen modellen bijna maandelijks een beveiligingspatch update krijgt, nog geen reactie.

     • rudy zegt

      ze zouden beter wat minder toestellen uit brengen en ze beter updaten.
      de vraag die ik mij stel, hebben wij een antivirus App nodig?

 2. TMCThomas zegt

  Ondanks dat de s5 plus net zoals de note 4 officeel tot oktober software support heeft en android 7.0 nu word gereleased verwacht ik er vrij weinig van :/

 3. Marcel zegt

  Ach ja, de A3 2016 zou eerst de Marshmallow update nog moeten krijgen. Dus òf meteen door naar Nougat, maar waarschijnlijk is ‘helemaal niks’. Tijd voor wetgeving die tegengaat dat nieuwe toestellen direct waardeloos worden. Er is voor dit toestel ook al maanden geen security update geweest…

  • marina zegt

   Marcel, de A3 2016 heeft vorig jaar al Marshmallow gehad en in december een beveiligingspatch. Je hoort het allang te hebben gehad.

   • Damian zegt

    Ja, tenzij je het toestel na de uitkomst datum koopt. Zoals ik had. Ik had de update niet en kon hem ook niet updaten met de a5 2016

 4. hapemo zegt

  Hebben jullie ook datas haha… lees voornamelijk termijn onbekend… schiet lekker op ..

  Valt me een beetje trgen van de galaxy club haha

 5. Süleyman zegt

  Snapdragon 801 krijgt geen update naar nougat. Dus de s5 en lager krijgt het niet. Technisch gezien zou snapdragon 805 het wel halen ıvm de gpu die daar gebruikt word. Maar dat blijft een natte vinger werk.

 6. Jamie zegt

  Als samsung eens het batterijverbruik fixt van hun ”gemodificeerde Android” dan komen ze al een heel eind

  Neem een voorbeeld aan Oneplus3, is 400 euro goedkoper en ook nog een sneller en zuiniger. Ik heb echt spijt van mijn s6 edge plus nu

 7. Cees zegt

  Als Samsung niet heel snel android 7 voor de S7 (Edge) uitrolt dan kunnen ze de topmaand december ook wel vergeten, vooral in de VS, want ze hebben nu niets nieuws te bieden als alleen een bijna overjarig toestel op software uit 2015. Dat zal dus geen verkoop succes worden tenzij de prijzen flink dalen. De LG V20 en de Google pixel draaien wel op Nougat en de Iphone 7 is zoals gebruikelijk altijd up to date.
  Ik betwijfel echter of Samsung nu haast maakt met een snellere update, dat was nooit hun sterkste kant.

 8. zegt

  Ik heb op mijn A3 2016 nog geen twee weken geleden pas android 6 op OTA gekregen. Het lijkt mij persoonlijk zeer sterk dat een 7 update uit te stallen van Samsung gaat komen voor deze generatie toestellen… misschien voor het 2017 model.
  Al zou het zeer mooi zijn als Samsung mij ongelijk bewijst.

  • Michel zegt

   De A3 uit 2015 heeft ook de update naar Android 6.0 gekregen. Die krijgt de update naar 7.0 denk ik niet meer, maar de A3 uit 2016 echt wel (kan alleen, zoals altijd bij Samsung, even duren).

 9. Joram zegt

  Jammer dat de datum nog onbekend is voor de Samsung galaxy S6. Want zit er echt aan te denken om over te stappen op een iPhone, omdat Apple wel recent is met updates, Van Samsung valt het me wel tegen,

 10. Mike zegt

  Ondanks dat mijn tab s2 de upgrade wel gaat krijgen is dit mijn laatste Samsung device! Samsung heeft laten zien dat upgraden niet hun sterkste kant is en zeker geen prioriteit heeft!
  Op een gegeven moment ben je daar zo beu van en dat punt is voor mij nu.

  • Kees zegt

   Gewoon overstappen op een ipad, heb ik ook gedaan, super snel, alles draait soepel en iedereen wereldwijd op dezelfde dag de nieuwste update, ook op 4 jaar oude apparaten.. kom daar maar eens om bij Samsung, moet je een jaar wachten op een update en die is dan al weer achterhaald door Google. Samsung hecht weinig waarde aan updates, vooral bij tablets en midrange smartphones.

   • Dirk zegt

    Mwa krijg iedere maand updates. En een nieuwe android versie word eerst aangepast en goed getest om zo goed mogelijke stabiele versie uit te brengen. Als je zo graag gelijk updates wilt kun je natuurlijk naar imateriaal gaan wat een geheel ander systeem is en niets met anderen te maken heeft. Met nadeligheid dat als.de versie bugs bevat je gelijk wel iedereen treft. Met alle gezeur en gevolgen vandien. En echt vooruitgang was het vaak niet omdat de telefoon per ios update trager werd. Dus ja maar net wat je wilt.

    • Kees zegt

     De reden dat ik ben overgestapt naar een ipad was mijn slechte ervaring met mijn Tab Pro 10.1, amper op de markt en gelijk vervangen door de Tab S met als gevolg: geen enkele update meer, de Tab Pro was ineens vergeten door Samsung Ook bleek de Tab Pro niet echt een high-end toestel te zijn, traag, altijd haperingen en een hoop bloatware waar je niets aan hebt. Ik heb even de Tab S2 overwogen maar door de arrogante houding van Samsung toch besloten deze niet te kopen.
     Ja ook bij IOS komen soms bugs voor maar die lost Apple direkt op en bij Samsung gaan er weer maanden overheen. De overstap van IOS 9 naar 10 ging bij mij probleemloos en merk niets van vertragingen
     Staan op deze site niet genoeg problemen die Samsung toestellen hebben met de update naar android 6? Van alles wat ineens niet meer werkt en ga zo maar door.
     Ik heb mijn Tab Pro ook nog en gebruik hem alleen als de ipad aan de lader ligt (1x in de 3 dagen, was bij de Pro elke 2 dagen).

     • Dirk zegt

      Ok. Ik moet zeggen ik heb nooit problemen ervaren na updates en tegenwoordig is samsung wel snel met updates, althans wel voor de s7 en s6. Van de andere toestellen volg ik het niet zo. Maar vaak zijn er problemen veroorzaakt door derden apps of door een sd kaartje. Naar goed mensen die t echt simpel willen kunnen misschien beter wat meer betalen bij apple.

     • rudy zegt

      bij ons zelde probleem de tab pro 10.1 draait op kit kat en geen enkele update meer ontvangen en dan durven ze dat een pro noemen.
      ik ben geen ipad fan, omdat ze veel te veel vragen voor hun geheugen.
      Apple is langer met upadate’s maar mijn schoonzus haar ipad 2 die ik heb verkocht aan haar klaagt sinds de ios 9 over vastlopen, meerde keren gerest maar brengt niet op.
      als wij onze tablet willen op 6.0 of zoals mijne tab S op 7.0 dan word het cyanogenmod
      of denken jullie de hardware dit niet aankan?

   • rudy zegt

    ik heb ipad gehad maar wil niet terug.. Ik vind het Amoled scherm veel mooier dan een ipad scherm, maar dat is een persoonlijke keuze natuurlijk. ook geheugen niet uit te breiden, alles via itunes pfffff
    ik heb mijn ipad 2 verkocht aan schoonzus en na na de update van ios 9 was hij traag en liep hij zelfs vast. de batterij zal iets langer meegaan op een ipad dan op een tab s2 .
    ik zal eens moeten leren werken met cyanogenmod dan hebben we ook de laatste update’s

    • Roland zegt

     Cm draait heel mooi het is eigenlijks het linux van de android en je hebt meer mogelijkheden om voor geinstalleerde apps toe te voegen of weg te laten, nadeel is je moet je tab of tel rooten om het erop te krijgen en dat kan ten koste gaan van je garantie, heb galaxy s2 die erop draait, (nog steeds) en werkt perfect.
     Krijg netjes updates.
     Cm is een heel mooi en goed besturings programma

 11. rudy zegt

  denk mijne galaxy tab S 10.5 tablet er niet bij zal zijn. is een oud zeer van Samsung,
  word de tablet rooten en cyanogenmod instaleren wil ik de 7.0 krijgen.
  en in de toekomst eens kijken naar een merk die snellere en langere updates doen

 12. Wouter zegt

  Ik hoop dat de galaxy j5 uit 2015 ook android nougat krijg. Als dit zou gebeuren, zie ik echt niet in waarom samsung zoveel kritiek krijgt over updates. Wat denken jullie?

 13. Rick zegt

  hoop dat de S5 neo deze update nog mag krijgen, opzicht zou dit wel logisch zijn daar de update ondersteuning van de S5 neo nog loopt tot aug 2017……..ik hoop het.

 14. J zegt

  De update voor de Note 4 zal waarschijnlijk wel uitkomen in Europa, omat dit de laatste versie van de note serie is in heel Europa. Als samsung hun klanten wil behouden zullen ze haast
  wel moeten.

 15. rudy zegt

  de tab s eerste generatie niet dat is spijtig, en mijn vrouw haar tab A gekocht 19 december ook niet, pffffffffff
  dat kan toch beter Samsung? kijk eens naar jullie grootse concurrent Apple , daar loopt de ondersteuning langer, maar mijn ipad 2 die men schoonzus heeft gekocht, na de update van ios 9 werkte hij traag.

 16. K v Ham zegt

  Een hoop geschreeuw van Samsung maar weinig actie de enigste manier is rooten en een goede custom nougat rom flashen die zijn er genoeg en geloof me beter dan hun eigen rom

 17. zegt

  Ik heb al een maandje Android 7.0 voor me Galaxy S7 Edge… Hoe ? Mijn toestel zijn scherm was gebroken, en ik kreeg met mijn KPN Toestel verzekering een ” nieuw ” toestel binnen 1 dag. Helaas was het geen nieuwe maar een referbisched versie uit United Arab Emirates, en daar is de uitrol al sinds vorige maand.. En ja me toestel is gewoon in het Nederlands!! Ik ben er zeer blij om, ziet er een stuk strakker uit !

 18. Cees zegt

  Het updatebeleid van Samsung lijkt erg veel op de Postcode loterij, jij krijgt hem nu, jij 4 maanden later en jij krijgt niets.
  En Samsung durft gerust de relatief dure A3 en A5 2017 nog met een oude android 6 uit 2015 op de markt te zetten terwijl Huawei zijn toestellen al met android 7 verkoopt. Goed werk Samsung, neem eens een voorbeeld aan jullie rivaal Apple die heeft het veel beter onder de knie, maar dat niveau zullen jullie nooit halen. Door dit zelfde slappe beleid (Galaxy Tab Pro die nooit een update kreeg) ben ik voor mijn tablet alvast overgestapt naar een iPad en heb er absoluut geen spijt van en aan IOS ben je zo gewend, mis niets van android.

 19. T2003 zegt

  Hallo weet iemand of de samsung galaxy a5 2016 de update krijgt ik heb het op de community van samsung gezegd maar ik krijg nu mij twijfels

 20. Rob Dekker zegt

  Ik kreeg op 6 maart een nieuwe software update versie: J500FNXXU1BQA4/J500FNPHN1BPL1/J500FNXXU1BPK1 met een omvang van 337,43 MB. Ik weet niet of dit Android 7 is, maar vermoed van wel.
  Met de vorige update naar 6.01 had ik niet zo’n goede ervaring dus wacht ik deze keer liever even af tot er hier wat meer bekend is over de eventuele gevolgen.
  Zijn er al problemen bekend met de J5 en Android 7?

 21. zegt

  Samsung s7. laatste update (nougat) maak toestel erg traag!!!! merkbaar tijdens switchen via aps, en typen van apps, en dan back button 1 tot 2 seconden over doet. ipv hiervoor vliegensvlug. gaar!

 22. benny Bastiaenssen zegt

  Ik snap niet dat andere wel en België nog altijd niet dus raar sm-g930f Samsung Galaxy 7 ik zit van januari tot nu te wachten tot heden niet

 23. tom zegt

  Ik heb ook een S6. Los gekocht in NL. Heb nu telfort als provider. Maar nog steeds geen naugat update zichtbaar. Iemand een idee waarom het zolang duurt voor mij?

  • Roland zegt

   Waarom, dat zijn de grootste maatschapijen met de meeste centjes,ze kopen het voorrecht.
   Ik snap ubberhaubt niet wat een provider ermee te maken heeft maar via smart switch kun je hem rechtstreeks van samsung halen doormiddel van tel update.
   En het is orgineel dus geen custom rom

 24. benny Bastiaenssen zegt

  hier in België nog altijd niet nouget 7 op sm-g930f Samsung galaxy s7 en wanneer en waarom zo lang ?????? Bijna iedereen heeft nouget 7 behalve s7

 25. Andre zegt

  Voor de S6 unbranded nog steeds geen update. Mijn volgend toestel wordt zeker en IPhone. Ben er helemaal klaar mee.

 26. Mitchel zegt

  Ik snap niet waarom het zo erg is alles je geen android 7 update krijgt ik zal al blij zijn als ik android 5.1.1 heb

 27. Koen de Graaf zegt

  April is al voorbij en ik zie nog steeds geen update voor de Samsung Galaxy A3 2016, waar blijft hij nou

  • Jan zegt

   Ja bij mij hetzelfde werdt beloofd op 22 april was niet doorgegaan en toen 2 mei ook niks.. denk maar gaan overtestappen naar iphone

   • FB zegt

    Tuurlijk! Met een iPhone ben je altijd verzekerd van een supersnelles update naar de laatste versie van Android (-;

    • Jan zegt

     Iphone belooft hun klanten en ze komen het gewoon na als er wordt gezegd 10 mei komt er een update dan komt die er ook bij samsung is het juist andersom ze belofen maar komen het niet na

 28. Pascal zegt

  Ook ik ben er klaar mee. Mijn volgende toestel wordt een iPhone. Ik kies voor betrouwbaarheid, een competentie die Samsung in de loop van de tijd is kwijtgeraakt.

  • zegt

   Gisteren verrast met de update van mijn Galaxy S6 van KPN (unbranded). Kan alleen maar zeggen dat ik er heel blij mee ben! Strak en snel.

   Overigens heeft mijn vrouw (Vodafone branded S6 Edge Plus) nog steeds geen update…

    • zegt

     Ja gewoon de Nederlandse versie. Hij was opeens beschikbaar voor installatie.

     Enige grote minpunt voor mij is dat in de mail App de namen vd mappen vrijwel onleesbaar zijn wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe map wilt maken. Zwarte achtergrond en de tekst en paar tinten lichter. Overdag bij daglicht zeker niet te lezen. Wie dat bedacht heeft… Ik weet niet of je de kleur kunt wijzigen. Maar ik denk dat ik naar Outlook ga overstappen.

 29. Peter zegt

  Ik ben er klaar mee ik heb de Samsung galaxy a3 2016 en er werdt gezegd dat de update nougat eerst 22 april zou komen en later stond er dat het was vertraagd naar 1 mei en het is nu 11 mei en nog steeds niks wel nog een nutteloze update gehad van een half uur

 30. S zegt

  Waar blijft mijn update ? 🙁 Ik zit nog steeds met Marsmellow, met mijn nieuwe S6 Edge van Hollandse nieuwe…
  Waar blijft die update ? 😛

 31. Wibo zegt

  Wat een bagger update niet downloaden. Mijn bestanden map kwijt op startscherm. Had ik update maar nooit gedownload. Alles staat door elkaar.

 32. Martin zegt

  Update naar android 7.0 gekregen, mr van mij mag hij er gelijk weer af. Toestel is een ramp. Traag bij elke toets aanslag. Switchen tussen apps pffffft. tekst typen ramp… En last but not least, heb de indruk dat batteriji nog vlugger leeg is dan daarvoor. Waar ik vroeger dag rondkwam , is dit drastisch vermindert. Ik wil vorige android terug, is het mogelijk om de 7.0 update er op een of andere manier af te gooien.

  • zegt

   Ja er IS een mogelijkheid.

   U moet dan uw telefoon rooten en de oude software flashen met odin. Niet vergeten om te zeggen dat dat ook heel gevaarlijk IS voor uw telefoon èn de security patch kunt u niet meer updaten.

 33. erik zegt

  Het valt me wel op dat veel mensen gedoe hebben na een grote update. Zelf heb ik hier nooit last van, zelfs mijn oudere Tab S had geen klachten na de Marshmallow update.

 34. Johan zegt

  Heb een Galaxy A5 2016. Na update naar android 7.0 heb ik wel verbinding met mijn router, maar WIFI heeft geen verbinding! Van alles geprobeerd, ook “Netwerk vergeten” en vervolgens uit- en aan gezet. Hierdoor bereik ik als een speer mijn datalimiet.

 35. Kees zegt

  Al deze ellende is te voorkomen door gewoon geen Samsung meer te kopen. Ik ben voor mijn tablet al overgestapt van Samsung naar een ipad. Prima, vlotte updates die allemaal zonder problemen werken., IOS is als een maatpak en android als een confectie pak. Samsung heeft na jaren eindelijk de styling voor elkaar maar nu de software nog, sneller en beter, maar ik heb er weinkg vertrouwen in.

 36. Marina zegt

  Niet blij met deze nieuwste update 7.0 dataverbruik is zeer toegenomen terwijl ik niet meer doe met mijn telefoon dan anders, gelukkig wel onbeperkt internet maar wel vervelend om steeds de data aan te vullen

 37. Joyce zegt

  Is er al meer bekend over hoe ver ze zijn met het uitrollen van de update voor de Galaxy A5 2016/SM-A510F? Ondertussen alweer een maand geleden dat ie begon in Rusland…

 38. zegt

  Mijn telefoon (A5 2016) heeft gisteren de Nougat update gekregen via Smart Switch (niet via OTA)
  Ik woon wel in België, maar ik denk niet dat dat zoveel verschil maakt met Nederland 😉

 39. Henk zegt

  De SM-T555 Galaxy Tab van mijn ouders heeft een update van ruim 700MB klaar staan naar Androïd 7.0 🙂 Even ter info.

  • Michel zegt

   Veilige map kun je na de update installeren, ja. Google Assistant krijg ik zou gauw nog niet aan de praat (al kan ik me voorstellen dat het met wat moeite kan lukken)

   • Joyce zegt

    Michel, heeft iemand enig idee wanneer deze update naar Nederland komt voor de A5 2016? Op een andere website heb ik al een heleboel landen voorbij zien komen die de update hebben gekregen, maar voor ons lijkt het erg lang te duren..

 40. Frank zegt

  Beste,

  Ik overweeg om een Samsung Galaxy A3 2016 aan te schaffen, omdat mijn S7 kapot is.
  Het fijne aan het toetsenbord van de S7 is dat de cijfers continu op de bovenste rij van het toetsenbord weergegeven worden. De oudere A3 had dit niet. Weet iemand of de 2016 A3 (mogelijk na de Nougat update) dit wel heeft?

  Bedankt voor jullie hulp.

 41. Ewoud zegt

  Onlangs de update naar 7.0 voor mijn Tab A SM-T580 gekregen. Wou dat ik ‘em nooit geïnstalleerd had. Tablet lijkt trager te werken, batterij is sneller leeg. Tevens laad ie niet volledig op wanneer de tablet uitstaat en aan de lader ligt. Kommer en kwel.

  Iemand enig idee hoe ik de update ongedaan kan krijgen, zou graag weer terug willen naar betere tijden 🙁

 42. Berg zegt

  Update voor de A5 2017 paar dagen geleden binnengekregen samen met Samsung Experience 8.1 Het is erg futuristisch allemaal, maar het toestel loopt een stuk vlotter ineens. Eerste indruk positief!

  • Jo Claes zegt

   Ik heb de update gisteren ook geïnstalleerd op mijn A3 2016 (België). Helaas laad mijn telefoon blijkbaar niet meer volledig op. Heel de nacht aan de adapter gehangen en vanmorgen slechts voor 76% geladen. Uiteraard kan het ook zijn dat het toestel de kluts helemaal kwijt is en dat het % vermeld op de display niet klopt. Misschien de batterij eens helemaal ontladen?

   • Ben de Hoon zegt

    Zelfde oplaad probleem met mijn Samsung A3 van 2016 – update Nougat geïnstalleerd en kan nu ook niet meer opladen tot 100%. Krijg maximaal zo’n 80%. Via de support verschillende zaken uitgeprobeerd maar niets helpt. Blijkbaar hebben veel van de A3 (2016) dit probleem zie volgende

    https://www.sammobile.com/forum/showthread.php?t=39034

    de factory reset eb ik nog niet geprobeerd omdat dat nogal drastisch is – het is duidelijke een software probleem dat te maken heeft met de update – hopelijk komt er snel een patch om dit op te lossen.

 43. Ben de Hoon zegt

  Zelfde oplaad probleem met mijn Samsung A3 van 2016 – update Nougat geïnstalleerd en kan nu ook niet meer opladen tot 100%. Krijg maximaal zo’n 80%. Via de support verschillende zaken uitgeprobeerd maar niets helpt. Blijkbaar hebben veel van de A3 (2016) dit probleem zie volgende

  https://www.sammobile.com/forum/showthread.php?t=39034

  de factory reset eb ik nog niet geprobeerd omdat dat nogal drastisch is – het is duidelijke een software probleem dat te maken heeft met de update – hopelijk komt er snel een patch om dit op te lossen.

 44. Zonnetje zegt

  Heb een Samsung A3 2016. Update gedaan naar Nougat 7.0
  Het probleem wat ik nu heb, dat ik bij meldingen pop ups boven in mijn scherm krijg.
  Heb het uitgeschakeld op mijn telefoon en in WA.
  En toch blijven ze komen.
  Als ik bij WA pop ups uitschakel, krijg ik ook geen geluid meer bij berichten.
  Ik wil alleen geluid bij meldingen en geen pop ups.
  Hoe dit uit te schakelen?

 45. Luc zegt

  Hoi, hier ook Galaxy A3 2016. En deze laadt ook niet meer volledig op, en ontlaadt sneller. Heb reeds een fabrieks instellingen reset gedaan. Maar dit brengt geen verbetering. Hopelijk komt er snel een oplossing, of zou dit een stunt zijn om het nieuwe model te doen verkopen.

 46. Tonia zegt

  Heb denk ik al een tijdje android 7.0. Niets van de update gemerkt😀. Merk geen verschil met de vorige. Heb galaxy s7edge. Zal me nu in de meerwaarde gaan verdiepen

 47. Char zegt

  Mijn samsung galaxy a3 2017 wil de update maar niet krijgen, maar mijn vader en moeder hebben die update wel gekregen maar ik krijg hem maar niet heeft iemand nogmeer dat probleem?

 48. Moniek zegt

  Mijn samsung a5 2017 heeft nu ook de laatste update 7.0. Heb nu problemen met bellen. Het scherm gaat niet uit waardoor er van alles in het scherm geopend wordt, of de beller wordt in de wacht gezet. Er worden zelfs spontaan schermafbeeldingen gemaakt. Nu moet ik handmatig telefoon uitzetten aan de zijkant om dit te voorkomen. Na het gesprek weer aanzetten op gesprek te kunnen beëindigen. Al met samsung contact gehad. Sensor werkt goed, opstarten in veilige modus werkt wel maar na een uur weer hetzelfde probleem. Die weten het ook niet meer en zeggen nu dat ik maar een back up moet maken en toestel moet resetten. Winkel waar ik toestel vandaan heb zegt dat back up niet zal werken en het echt in de software zit. Zal de volgende update moeten afwachten. Mijn vriend met dezelfde telefoon heeft ook dus hetzelfde probleem. Op internet ook meerdere mensen dit probleem.
  Verder vind ik het een prima toestel!
  Heeft iemand enig idee wat ik hiermee aan moet?

 49. Wendy zegt

  Samsung a3 2017 na update klok in het vergrendel scherm is verandert. Welke we dus willen aanpassen in optie.always on display. Maar dannklil ke andere aan en doet deze toepassen. Maar dan gebeurd er niks.. i3madn enig idee hoe dat kan??

 50. Faye zegt

  Ik heb een samsung a3 en heb sinds de laatste update problemen met mijn toetsenbord. Deze reageert niet meer goed als ik snel typ. Als ik de telefoon opnieuw opstart lijkt dit even te werken maar vervolgens is het probleem er weer.

  Ook ik heb met het bellen dat hij hier vergrendeld en dus vanalles op het scherm doet.

  Daarnaast heb ik ook irritant popups van alle apps. Dit heb ik nu met WA de hele meldingen maar uigezet maar nu is het geluid of trillen ook weg. Ben dus geen fan.. iemand die dit ook heeft en tips heeft?

 51. Peet Saab zegt

  Na de laatste grote update van mijn A3 is deze zo vreselijk traag geworden en lijkt de telefoon een eigen leven te lijden. Zwaar irritant. Is mijn eerste samsung. Heb hem nu een jaar. Was er redelijk aan gewent. Maar zoals ie nu is ga ik hem binnekort inruilen voor een iphone. Of heeft iemand hier een oplossing voor??

 52. zegt

  Afgelopen paar dagen kom ik erachter dat ik geen verbinding kan maken met laptop d.m.v. USB of bluetooth.
  Ook werkt mijn internet(abonnement) niet meer. Draadloos Wifi kan ik gelukkig wel overal gebruiken.
  Kan dit te maken hebben met de laatste update van 23 oktober?
  Ik heb een Samsung J5 (2016)

 53. Teun zegt

  Ik heb 2 dagen geleden mijn bijna 4 jaar oude Samsung S4 (met Android 5.0) geroot en daarna Android 7.1 Nougat er op gezet. Het was spannend want ik had zoiets nog nooit gedaan, maar ik nam het risico. Het werkt! Dit alles volgens aanwijzingen hierover op het internet. (“How to Install Android 7.1 Nougat ROM on Galaxy S4” van JDCTeam). Het lijkt nu een geheel nieuwe telefoon en deze lijkt ook nog sneller!

 54. Sander zegt

  Ik heb zojuist een update van bijna 300mb gekregen, en ben van 7.0 naar… 7.0 gegaan. Unbranded galaxy s7. Volgens mij heb ik al een jaar dezelfde android versie. Dadelijk komt 8.0 uit en blijf ik hopen om ooit nog 7.1 te ontvangen.

 55. Wendy zegt

  sinds de update op 18 december, gaat mijn telefoon mega snel leeg. ervoor nooit gehad. Twijfel of het aan me batterij ligt. maar het is wel heel erg ineens. Ik moet heb bijna 3x p.d op laden en zoveel gebruik ik hem niet. Ik deed eerst 2 dagen met me batterij. maar dat red ik niet meer. Ook krijg ik meldingen van apps dat die op de achtergrond worden gebruikt maar die ik niet eens aan klik of gebruik al een paar dagen. ik wordt hier echt gek van, aangezien zoveel opladen ook niet all te best is.
  hij is nu een jaar ou dmijn J5 2016.
  wat ken ik nu doen. Ik heb hem al op spaarstand staan.

Praat mee