Galaxy A3 (2017) Android 7.0 Nougat update nu in Nederland

Hoewel nog niet in Nederland beschikbaar, kijken wij alvast vooruit naar de Android 7.0 Nougat update op de Galaxy A3 (2017). Update 18-9: inmiddels is de update inderdaad beschikbaar in Nederland.

galaxy-a3-2017-android-7-nougat-update-nederland Galaxy A3 (2017) Android 7.0 Nougat update nu in Nederland

De Galaxy A3 (2017) kwam begin dit jaar op de markt met Android 6.0.1 aan boord. De update naar Android 7.0 rolt inmiddels uit – elders ter wereld – zodat wij een kleine preview kunnen maken van de nieuwe software op het toestel. Op de Nederlandse, unbranded toestelvariant is firmwareversie A320FLXXU1BQH7 nu beschikbaar voor download. Deze bevat tevens de beveiligingspatch van de maand augustus.

Galaxy A3 (2017) met Android 7.0 Nougat

Net als op de Galaxy A5 (2017) met Android 7.0, valt ook op de A3 (2017) direct één ding op: de veranderingen zijn gering. Want hoewel het toestel voor de update dus op Android 6.0.1 draaide, waren bijna alle nieuwe features al aanwezig. Tenslotte had Samsung de telefoon al een recente versie van haar eigen interface meegegeven, al heette die officieel nog niet zo. Daar komt met de update naar Nougat verandering in: nu heeft de Galaxy A3 (2017) officieel de Samsung Experience 8.1 UX – dezelfde als de Galaxy S8. Update: de update dicht tevens direct het Blueborn lek dat apparaten met Bluetooth verbinding treft.

Wie goed oplet, ziet een aantal subtiele vernieuwingen in Android 7.0. Sommige icoontjes zien er anders uit na de update, en ook de instellingen op het notificatiescherm kregen een make-over. Nieuws is de mogelijkheid het complete apps-overzicht te verbergen. Je apps staan dan met z’n allen direct op het startscherm. Ook kun je ervoor kiezen om alleen de knop naar het apps-overzicht weg te laten. Je komt dan bij je applicaties door op het startscherm omhoog te vegen.

Nieuwe features?

Voor veel Galaxy telefoons bracht de update naar Android 7.0 Nougat een aantal nieuwe features met zich mee. Op modellen uit 2016 maken snufjes als Veilige Map, Filter Blauw Licht, en Samsung Cloud hun debuut. Maar, zoals gezegd: op de Galaxy A3 (2017) waren deze allemaal al aanwezig.

Nederland

In Nederland is de Android 7.0 update op het moment van schrijven nog niet dus wel beschikbaar voor de Galaxy A3 (2017). Het duurde zoals verwacht niet lang voor de nieuwe software dus verder door Europa rolde.

Wil je zelf checken of jij de update al op jouw toestel kunt installeren? Ga dan via Instellingen naar Software-update. Tik bovenin op Updates Handmatig Downloaden en je merkt vanzelf of je ‘m al kunt installeren. Zorg wel dat je voor je hieraan begint voldoende vrije ruimte hebt op je Galaxy A3 (2017). De Nougat update is een flinke update, tenslotte. Met pakweg 3GB vrij kun je de update probleemloos uitvoeren. Check ook onze andere tips om de Nougat update voor te bereiden.

Krijg jij de update inmiddels ook binnen op jouw A3 (2017)? Laat het ons hieronder weten!

Beste Galaxy A3 (2017) deals per provider

Reacties

 1. marina zegt

  Waarom gaat alles zo langzaam bij de A3 ten opzichte van de A5? De A5 krijgt elke maand een nieuwe veiligheidspatch, de laatste veiligheidspatch van de A3 is van mei, als we de nieuwe android update krijgen zitten we alweer in oktober met een veiligheidspatch van augustus.Daarom denk ik dat dit mijn laatste A3 word, volgende keer neem ik een A5 of een ander merk.

  • Marina zegt

   De A5 heeft meer werkgeheugen, betere schermresolutie en meer opslagruimte en een betere camera, daarom kost hij 349 euro en de A3 269 euro .ik wil graag een compacte telefoon, daarvoor word je behoorlijk benadeeld door samsung.Elke telefoon hoort gewoon maandelijks een veiligheidspatch te krijgen.

 2. CVE zegt

  Wel wel daar is het dan,ja ja! De Nougat update voor de A3 2017, gaat om de PHN (unbranded) versie sinds gisteren beschikbaar via sammobile of Smart Switch.

  • Michel zegt

   Je bedoelt die knop om schermrotatie vast te zetten? Misschien is die nu ‘uit beeld’. Je kunt dit checken door het notificatiescherm in beeld te vegen, en nog een keer naar beneden om al die toetsen te tonen. Je kunt nu met die toetsen naar links vegen, zodat je er nog meer te zien krijgt. Misschien staat hij daar ergens tussen?

Praat mee