Samsung Galaxy en de Android 7.0 Nougat update – welk toestel, en wanneer? (update 11 april)

Hieronder vind je een lijstje met Samsung Galaxy telefoons en informatie over de status van hun update naar Android 7.0 Nougat. De genoemde toestellen krijgen zeer waarschijnlijk de update, maar we sluiten verdere apparaten niet bij voorbaat geheel uit.

samsung-galaxy-android-7-nougat-update-wanneer-welke-s7-s5-a5-a3-j5-tab-a-s2 Samsung Galaxy en de Android 7.0 Nougat update - welk toestel, en wanneer? (update 11 april)

Onze vertrouwde speurtocht naar aanwijzingen over welke Galaxy wanneer de update zal krijgen is inmiddels ruimschoots van start, en alle beschikbare, concrete informatie vind je dan ook in het onderstaande update-overzicht. Dat neemt niet weg dat plannen van Samsung altijd nog kunnen wijzigen, en dus: korreltjes zout, etc.

Is jouw Galaxy misschien binnenkort aan de beurt voor Android 7.0? Vergeet niet onze tips te checken voor een goede voorbereiding op de Nougat update, én de eerste tips en trucs voor ná het uitvoeren van de Nougat update.

Update 11 april: inmiddels is de Nougat update voor de Tab S2 van start (maar nog niet hier), en test Samsung de update voor de Galaxy A (2017) serie. De verschillende Galaxy Tab A 10.1 (2016) modellen zijn met Nougat gecertificeerd, en dus klaar voor de update. Eerder berichten over een Nougat update voor de Galaxy J5 uit 2015 blijken nu helaas toch weer wat wankel.

Update 4 april: de uitrol van de Nougat update voor de Galaxy S6 Edge Plus is gestart – wij bieden alvast een Nederlandse preview

Update 10 maart: inmiddels is ook de Galaxy S6 (Edge) in Nederland aan de Nougat update begonnen. Als eerste zijn Vodafone’s branded toestellen aan de beurt.

Update 1 maart: de Nougat update voor de Galaxy S7 (Edge) is beschikbaar in Nederland, voor alle toestelversies.

Update 21 februari: wederom uit Turkije zien we een uitgebreide lijst met een complete Nougat update planning voor heel veel toestellen, waaronder de eerste generatie Galaxy J5 uit 2015. Hoe officieel deze lijst ook is, een korreltje zout raden we nog steeds aan. Update 21 maart: inmiddels blijkt de lijst verrassend accuraat – tot nu toe blijkt alles nagenoeg exact te kloppen.

Update 9 januari: we hebben Samsung ‘betrapt’ bij het testen van Android Nougat op de Galaxy A3 (2016) en Galaxy A5 (2016).

Het complete Galaxy-Nougat updateoverzicht:

(laatste update van deze lijst: 11 april)

Hoewel de bovenstaande lijst niet 100% gegarandeerd correct is, durven we inmiddels wel te zeggen dat toestellen die niet op de lijst staan de update ook niet zullen krijgen. Toestellen waarvan wij nagenoeg zeker denken te weten dat deze de Nougat update niet gaan krijgen zijn onder meer:

 • Galaxy S5 (Plus, Neo, Mini)
 • Galaxy Note 4
 • Galaxy Note Edge
 • Galaxy Alpha
 • Galaxy J1, J3
 • Galaxy A3, A5, A7 uit 2015
 • Galaxy Tab S (eerste generatie)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. andre zegt

  ik denk dat de note 4 dezelfde weg op gaat als nu de note 3, we zijn inmiddels een jaar verder en het wordt zo vaak uitgesteld dat het toestel”vergeten”wordt, maar er zijn nog wel heel veel gebruikers van deze toestellen

  • Moog zegt

   Ja door het feit dat de nieuw note vervallen is en de 5 nooit in Europa is gekomen blijven veel Europese gebruikers bij hun Note 4 tot er eindelijk vervanging is..Slecht als er dan geen updates meer komen. SAMSUNG speelt met buur. Stel dat deze klanten naar andere merken overstappen. Er zijn inmiddels al min of meer vergelijkbare nieuwe toestellen van chinese fabrikanten..

   • Marc zegt

    HELEMAAL MEE EENS ! HOREN JULLIE DIT, SAMSUNG NEDERLAND ?!?

    * ONTPLOFFENDE NOTE 7
    * GEEN NOTE 5 IN EUROPA
    * VEEL NOTE 4’s IN GEBRUIK IN EUROPA

    ===> WIJ EISEN ANDROID 7 VOOR DE EUROPESE NOTE 4 GEBRUKERS.
    IK HEB ER ZELF VOOR DE GEAR VR INNOVATOR EDITION WEL 4 STUKS EN IK WORDT PISSED ALS DIE UPDATE NIET KOMT.

    P.S. SCHREEUWMODE GEHEEL OPZETTELIJK.

    • Bjorn zegt

     custom rom op flashen of laten flashen, zal wel een android 7 voor bestaan en die werkt nog sneller dan samsung versie met hun opgedrongen apps.

    • Rick zegt

     ik heb via FB hierover contact gehad met Samsung en volgens hun is de update van afgelopen mei de laatste voor nu en is hij ”veilig”. in mijn reactie hierop heb ik hun de vraag gesteld waarom sommige anderen modellen bijna maandelijks een beveiligingspatch update krijgt, nog geen reactie.

     • rudy zegt

      ze zouden beter wat minder toestellen uit brengen en ze beter updaten.
      de vraag die ik mij stel, hebben wij een antivirus App nodig?

 2. TMCThomas zegt

  Ondanks dat de s5 plus net zoals de note 4 officeel tot oktober software support heeft en android 7.0 nu word gereleased verwacht ik er vrij weinig van :/

 3. Marcel zegt

  Ach ja, de A3 2016 zou eerst de Marshmallow update nog moeten krijgen. Dus òf meteen door naar Nougat, maar waarschijnlijk is ‘helemaal niks’. Tijd voor wetgeving die tegengaat dat nieuwe toestellen direct waardeloos worden. Er is voor dit toestel ook al maanden geen security update geweest…

  • marina zegt

   Marcel, de A3 2016 heeft vorig jaar al Marshmallow gehad en in december een beveiligingspatch. Je hoort het allang te hebben gehad.

   • Damian zegt

    Ja, tenzij je het toestel na de uitkomst datum koopt. Zoals ik had. Ik had de update niet en kon hem ook niet updaten met de a5 2016

 4. hapemo zegt

  Hebben jullie ook datas haha… lees voornamelijk termijn onbekend… schiet lekker op ..

  Valt me een beetje trgen van de galaxy club haha

 5. Süleyman zegt

  Snapdragon 801 krijgt geen update naar nougat. Dus de s5 en lager krijgt het niet. Technisch gezien zou snapdragon 805 het wel halen ıvm de gpu die daar gebruikt word. Maar dat blijft een natte vinger werk.

 6. Jamie zegt

  Als samsung eens het batterijverbruik fixt van hun ”gemodificeerde Android” dan komen ze al een heel eind

  Neem een voorbeeld aan Oneplus3, is 400 euro goedkoper en ook nog een sneller en zuiniger. Ik heb echt spijt van mijn s6 edge plus nu

 7. Cees zegt

  Als Samsung niet heel snel android 7 voor de S7 (Edge) uitrolt dan kunnen ze de topmaand december ook wel vergeten, vooral in de VS, want ze hebben nu niets nieuws te bieden als alleen een bijna overjarig toestel op software uit 2015. Dat zal dus geen verkoop succes worden tenzij de prijzen flink dalen. De LG V20 en de Google pixel draaien wel op Nougat en de Iphone 7 is zoals gebruikelijk altijd up to date.
  Ik betwijfel echter of Samsung nu haast maakt met een snellere update, dat was nooit hun sterkste kant.

 8. zegt

  Ik heb op mijn A3 2016 nog geen twee weken geleden pas android 6 op OTA gekregen. Het lijkt mij persoonlijk zeer sterk dat een 7 update uit te stallen van Samsung gaat komen voor deze generatie toestellen… misschien voor het 2017 model.
  Al zou het zeer mooi zijn als Samsung mij ongelijk bewijst.

  • Michel zegt

   De A3 uit 2015 heeft ook de update naar Android 6.0 gekregen. Die krijgt de update naar 7.0 denk ik niet meer, maar de A3 uit 2016 echt wel (kan alleen, zoals altijd bij Samsung, even duren).

 9. Joram zegt

  Jammer dat de datum nog onbekend is voor de Samsung galaxy S6. Want zit er echt aan te denken om over te stappen op een iPhone, omdat Apple wel recent is met updates, Van Samsung valt het me wel tegen,

 10. Mike zegt

  Ondanks dat mijn tab s2 de upgrade wel gaat krijgen is dit mijn laatste Samsung device! Samsung heeft laten zien dat upgraden niet hun sterkste kant is en zeker geen prioriteit heeft!
  Op een gegeven moment ben je daar zo beu van en dat punt is voor mij nu.

  • Kees zegt

   Gewoon overstappen op een ipad, heb ik ook gedaan, super snel, alles draait soepel en iedereen wereldwijd op dezelfde dag de nieuwste update, ook op 4 jaar oude apparaten.. kom daar maar eens om bij Samsung, moet je een jaar wachten op een update en die is dan al weer achterhaald door Google. Samsung hecht weinig waarde aan updates, vooral bij tablets en midrange smartphones.

   • Dirk zegt

    Mwa krijg iedere maand updates. En een nieuwe android versie word eerst aangepast en goed getest om zo goed mogelijke stabiele versie uit te brengen. Als je zo graag gelijk updates wilt kun je natuurlijk naar imateriaal gaan wat een geheel ander systeem is en niets met anderen te maken heeft. Met nadeligheid dat als.de versie bugs bevat je gelijk wel iedereen treft. Met alle gezeur en gevolgen vandien. En echt vooruitgang was het vaak niet omdat de telefoon per ios update trager werd. Dus ja maar net wat je wilt.

    • Kees zegt

     De reden dat ik ben overgestapt naar een ipad was mijn slechte ervaring met mijn Tab Pro 10.1, amper op de markt en gelijk vervangen door de Tab S met als gevolg: geen enkele update meer, de Tab Pro was ineens vergeten door Samsung Ook bleek de Tab Pro niet echt een high-end toestel te zijn, traag, altijd haperingen en een hoop bloatware waar je niets aan hebt. Ik heb even de Tab S2 overwogen maar door de arrogante houding van Samsung toch besloten deze niet te kopen.
     Ja ook bij IOS komen soms bugs voor maar die lost Apple direkt op en bij Samsung gaan er weer maanden overheen. De overstap van IOS 9 naar 10 ging bij mij probleemloos en merk niets van vertragingen
     Staan op deze site niet genoeg problemen die Samsung toestellen hebben met de update naar android 6? Van alles wat ineens niet meer werkt en ga zo maar door.
     Ik heb mijn Tab Pro ook nog en gebruik hem alleen als de ipad aan de lader ligt (1x in de 3 dagen, was bij de Pro elke 2 dagen).

     • Dirk zegt

      Ok. Ik moet zeggen ik heb nooit problemen ervaren na updates en tegenwoordig is samsung wel snel met updates, althans wel voor de s7 en s6. Van de andere toestellen volg ik het niet zo. Maar vaak zijn er problemen veroorzaakt door derden apps of door een sd kaartje. Naar goed mensen die t echt simpel willen kunnen misschien beter wat meer betalen bij apple.

     • rudy zegt

      bij ons zelde probleem de tab pro 10.1 draait op kit kat en geen enkele update meer ontvangen en dan durven ze dat een pro noemen.
      ik ben geen ipad fan, omdat ze veel te veel vragen voor hun geheugen.
      Apple is langer met upadate’s maar mijn schoonzus haar ipad 2 die ik heb verkocht aan haar klaagt sinds de ios 9 over vastlopen, meerde keren gerest maar brengt niet op.
      als wij onze tablet willen op 6.0 of zoals mijne tab S op 7.0 dan word het cyanogenmod
      of denken jullie de hardware dit niet aankan?

   • rudy zegt

    ik heb ipad gehad maar wil niet terug.. Ik vind het Amoled scherm veel mooier dan een ipad scherm, maar dat is een persoonlijke keuze natuurlijk. ook geheugen niet uit te breiden, alles via itunes pfffff
    ik heb mijn ipad 2 verkocht aan schoonzus en na na de update van ios 9 was hij traag en liep hij zelfs vast. de batterij zal iets langer meegaan op een ipad dan op een tab s2 .
    ik zal eens moeten leren werken met cyanogenmod dan hebben we ook de laatste update’s

    • Roland zegt

     Cm draait heel mooi het is eigenlijks het linux van de android en je hebt meer mogelijkheden om voor geinstalleerde apps toe te voegen of weg te laten, nadeel is je moet je tab of tel rooten om het erop te krijgen en dat kan ten koste gaan van je garantie, heb galaxy s2 die erop draait, (nog steeds) en werkt perfect.
     Krijg netjes updates.
     Cm is een heel mooi en goed besturings programma

 11. rudy zegt

  denk mijne galaxy tab S 10.5 tablet er niet bij zal zijn. is een oud zeer van Samsung,
  word de tablet rooten en cyanogenmod instaleren wil ik de 7.0 krijgen.
  en in de toekomst eens kijken naar een merk die snellere en langere updates doen

 12. Wouter zegt

  Ik hoop dat de galaxy j5 uit 2015 ook android nougat krijg. Als dit zou gebeuren, zie ik echt niet in waarom samsung zoveel kritiek krijgt over updates. Wat denken jullie?

 13. Rick zegt

  hoop dat de S5 neo deze update nog mag krijgen, opzicht zou dit wel logisch zijn daar de update ondersteuning van de S5 neo nog loopt tot aug 2017……..ik hoop het.

 14. J zegt

  De update voor de Note 4 zal waarschijnlijk wel uitkomen in Europa, omat dit de laatste versie van de note serie is in heel Europa. Als samsung hun klanten wil behouden zullen ze haast
  wel moeten.

 15. rudy zegt

  de tab s eerste generatie niet dat is spijtig, en mijn vrouw haar tab A gekocht 19 december ook niet, pffffffffff
  dat kan toch beter Samsung? kijk eens naar jullie grootse concurrent Apple , daar loopt de ondersteuning langer, maar mijn ipad 2 die men schoonzus heeft gekocht, na de update van ios 9 werkte hij traag.

 16. K v Ham zegt

  Een hoop geschreeuw van Samsung maar weinig actie de enigste manier is rooten en een goede custom nougat rom flashen die zijn er genoeg en geloof me beter dan hun eigen rom

 17. zegt

  Ik heb al een maandje Android 7.0 voor me Galaxy S7 Edge… Hoe ? Mijn toestel zijn scherm was gebroken, en ik kreeg met mijn KPN Toestel verzekering een ” nieuw ” toestel binnen 1 dag. Helaas was het geen nieuwe maar een referbisched versie uit United Arab Emirates, en daar is de uitrol al sinds vorige maand.. En ja me toestel is gewoon in het Nederlands!! Ik ben er zeer blij om, ziet er een stuk strakker uit !

 18. Cees zegt

  Het updatebeleid van Samsung lijkt erg veel op de Postcode loterij, jij krijgt hem nu, jij 4 maanden later en jij krijgt niets.
  En Samsung durft gerust de relatief dure A3 en A5 2017 nog met een oude android 6 uit 2015 op de markt te zetten terwijl Huawei zijn toestellen al met android 7 verkoopt. Goed werk Samsung, neem eens een voorbeeld aan jullie rivaal Apple die heeft het veel beter onder de knie, maar dat niveau zullen jullie nooit halen. Door dit zelfde slappe beleid (Galaxy Tab Pro die nooit een update kreeg) ben ik voor mijn tablet alvast overgestapt naar een iPad en heb er absoluut geen spijt van en aan IOS ben je zo gewend, mis niets van android.

 19. T2003 zegt

  Hallo weet iemand of de samsung galaxy a5 2016 de update krijgt ik heb het op de community van samsung gezegd maar ik krijg nu mij twijfels

 20. Rob Dekker zegt

  Ik kreeg op 6 maart een nieuwe software update versie: J500FNXXU1BQA4/J500FNPHN1BPL1/J500FNXXU1BPK1 met een omvang van 337,43 MB. Ik weet niet of dit Android 7 is, maar vermoed van wel.
  Met de vorige update naar 6.01 had ik niet zo’n goede ervaring dus wacht ik deze keer liever even af tot er hier wat meer bekend is over de eventuele gevolgen.
  Zijn er al problemen bekend met de J5 en Android 7?

 21. zegt

  Samsung s7. laatste update (nougat) maak toestel erg traag!!!! merkbaar tijdens switchen via aps, en typen van apps, en dan back button 1 tot 2 seconden over doet. ipv hiervoor vliegensvlug. gaar!

 22. benny Bastiaenssen zegt

  Ik snap niet dat andere wel en België nog altijd niet dus raar sm-g930f Samsung Galaxy 7 ik zit van januari tot nu te wachten tot heden niet

 23. tom zegt

  Ik heb ook een S6. Los gekocht in NL. Heb nu telfort als provider. Maar nog steeds geen naugat update zichtbaar. Iemand een idee waarom het zolang duurt voor mij?

  • Roland zegt

   Waarom, dat zijn de grootste maatschapijen met de meeste centjes,ze kopen het voorrecht.
   Ik snap ubberhaubt niet wat een provider ermee te maken heeft maar via smart switch kun je hem rechtstreeks van samsung halen doormiddel van tel update.
   En het is orgineel dus geen custom rom

 24. benny Bastiaenssen zegt

  hier in België nog altijd niet nouget 7 op sm-g930f Samsung galaxy s7 en wanneer en waarom zo lang ?????? Bijna iedereen heeft nouget 7 behalve s7

Praat mee