Nougat op je Galaxy S7 (Edge)? Vijf tips om je op weg te helpen

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat: Android 7.0 Nougat is beschikbaar op de Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge. Met de onderstaande tips ben je gelijk een eind op weg. Bonus tip: check ook hoe je jouw S7 het beste op de Nougat update kunt voorbereiden.

galaxy-s7-edge-android-nougat-batterij-tips-handige-features Nougat op je Galaxy S7 (Edge)? Vijf tips om je op weg te helpen

De lijst met vernieuwingen en veranderingen die de Android 7.0 Nougat update naar je Galaxy S7 (Edge) is flink. In onze Nougat-op-de-Galaxy-S7-preview toonden we je al heel veel. Hieronder lichten we er een paar opties en features uit, waar je direct iets mee kunt ná de installatie van de nieuwe software.

Kies je schermresolutie

Na het uitvoeren van de Nougat update op je Galaxy S7 staat het toestel ingesteld op een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels, in plaat van de 2560 x 1440 pixels waar het toestel over beschikt. In tegenstelling tot wat velen denken is dit geen bug.

Door het toestel standaard niet op de allerhoogste resolutie te gebruiken, bespaar je namelijk heel wat wat rekenwerk en dus energie, waardoor de batterij van je Galaxy S7 (Edge) langer mee gaat. Het idee dat je zelf de schermresolutie kunt kiezen is dus heel aardig. Je kunt zelf de nog lagere 1280 x 720 HD resolutie proberen, die nog zuiniger is.

galaxy-s7-edge-nougat-update-tip-schermresolutie-batterij-duur Nougat op je Galaxy S7 (Edge)? Vijf tips om je op weg te helpen

Wil je echt ultrascherp beeld- bijvoorbeeld voor gebruik in je Gear VR – kun je je S7 (Edge) natuurlijk gewoon op de 2560 x 1440 pixels zetten. Je vindt de het menuutje als je via Instellingen naar Display gaat. Onder het kopje Schermresolutie kun je uitproberen wat jij zelf de prettigste balans vindt tussen scherp beeld en accuduur.

Filter blauw licht

Je kon ‘m hierboven al even voorbij zien komen: het Filter blauw licht, dat ervoor zorgt dat het scherm van de Galaxy S7 (Edge) in het donker een stuk minder vermoeiend is om naar te kijken. Wederom via Instellingen en Display vind je de optie Filter blauw licht.

galaxy-s7-edge-nougat-update-tip-blauw-licht-filter-nacht Nougat op je Galaxy S7 (Edge)? Vijf tips om je op weg te helpen

Je kunt het filter hier simpelweg inschakelen, maar ook instellen of en wanneer de feature automatisch geactiveerd dient te worden. Wil je ‘m gewoon snel en eenvoudig in- of uitschakelen op iedere willekeurig moment? Dat gaat het snelste met de speciale sneltoets, die je tussen de Snelle instellingen op je notificatiescherm:

galaxy-s7-edge-nougat-update-tip-blauw-licht-filter-snelle-instelling Nougat op je Galaxy S7 (Edge)? Vijf tips om je op weg te helpen

Onderhoud en prestaties

Met Android Nougat op je Galaxy S7 (Edge) heb je er nog een feature bij waarmee je de prestaties en de accuduur van het toestel kunt optimaliseren. Ga via Instellingen naar Apparaatonderhoud. Je toestel laat je vanzelf weten als het een goed idee is om het een en ander te optimaliseren.

galaxy-s7-edge-nougat-update-tip-toestel-opruimen-optimaliseren-1 Nougat op je Galaxy S7 (Edge)? Vijf tips om je op weg te helpen

Overigens: doe dit niet te vaak op deze manier. Het optimalisatieproces sluit ook apps die op de achtergrond in het geheugen van het toestel zitten. Deze apps zitten daar omdat het Android systeem de apps liever daar houdt, dan ze indien nodig helemaal vanaf nul opnieuw te starten. Iedere keer alles helemaal afsluiten om het geheugen zo leeg mogelijk te maken is geen goed idee – maar af en toe deze eenvoudige optimalisatie uitvoeren wel, zeker na een grote update zoals die naar Android Nougat.

galaxy-s7-edge-nougat-update-tip-accuduur-prestatiestand Nougat op je Galaxy S7 (Edge)? Vijf tips om je op weg te helpen

Misschien nog wel interessanter, voor sommigen althans, is de nieuwe Prestatiestand feature – vooral als je veel tijd doorbrengt met je Gear VR, of anderszins veel games speeelt. Maar ook juist de mediaconsument kan hier specifieke Amusement instellingen kiezen voor een mooier beeld en/of geluid.

Disclaimer: smaken verschillen uiteraard, dus probeer vooral gewoon zelf uit welke instellingen voor scherm, geluid en andere onderdelen je prettig/mooi/fijn vindt.

De nieuwe camera interface

In Android Nougat heeft Samsung ook lopen schaven aan de camerainterface van de Galaxy S7 (Edge).   Je kunt nog steeds met een veeg naar rechts de verschillende opnamestanden kiezen, maar met een veeg naar links kom je nu direct in het scherm met filters terecht.

Switchen tussen de camera voor en achter kan door verticaal over het scherm in de camera app te vegen, of met het icoontje dat na de Nougat update linksonder in beeld te vinden is.

Check de nieuwe Theme store: achtergronden, pictogrammen

Wie graag zijn of haar Galaxy S7 (Edge) naar eigen smaak inricht had aan de Theme store natuurlijk al een aardige feature. Nu, na de Nougat update is deze nog veel uitgebreider, dankzij de toevoeging van aparte secties met losse achtergronden én icoontjes – pardon, pictogrammen.

galaxy-s7-edge-nougat-update-tip-nieuwe-theme-store Nougat op je Galaxy S7 (Edge)? Vijf tips om je op weg te helpen

Je vindt de Theme store natuurlijk zoals voorheen – maar nu is hij dus ingedeeld in drie verschillende gedeeltes: van links naar rechts zie je de tabs AchtergrondThema’s en Pictogrammen. Alles wijst verder min of meer zichzelf, maar waar je vroeger nog wat meer moeite moest doen om het uiterlijk van de interface helemaal aan je eigen smaak aan te passen, kun je nu alles vanuit één Theme store doen.

Hoeveel Snelle instellingen?

De Snelle instelknoppen zijn de snelkoppelingen die bovenin je notificatiescherm staan. En nu, in Nougat, kun je kiezen hoe en hoeveel je er wilt tonen. Dus: veeg ze het beeld in. Beter nog: veeg twee keer achterelkaar over je scherm naar beneden, om zo het hele overzicht te tonen. Tik vervolgens rechtsboven op de drie puntjes, en kies Knoplay-out (jaja, een curieus gekozen manier om het te schrijven).

galaxy-s7-edge-nougat-update-tip-grid-snelle-instellingen-1024x455 Nougat op je Galaxy S7 (Edge)? Vijf tips om je op weg te helpen

Net als op het gewone Startscherm, kun je nu dus ook van de Snelle instellingen kiezen in wat voor grid ze worden getoond – en dus hoeveel je er in beeld ziet.

Meer Android Nougat tips?

Dit is de eerste in een groeiende serie tips en trucs voor Android Nougat op je Galaxy, speciaal voor iedereen wiens Galaxy S7 (Edge) de update naar Android Nougat achter de kiezen heeft. In hoeverre de getoonde tips ook geldig zijn op andere Galaxy toestellen (A-serie, S6, etc.) blijkt pas wanneer ook deze de update hebben gekregen.

Heb jij ook een goede Nougat tip? Deel deze hieronder! Misschien nemen we ‘m later ook mee in onze eigen serie Android Nougat tips voor je Galaxy.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. micha zegt

  hoi ik hoop netjes op andwoord te krijgen op deze vraag.

  hoe lang moet wij nog wachten op een firmware update hier in nederland firmware update 7.0 of de 7.1.1
  uit gaat komen ik heb al ruim maand geen update gahad voor de s7 ik vind het erg lang moet duren.
  de laaste update was dec beveilig update niks meer niks minder.

 2. mich zegt

  hallo wat is dit nu geen andwoord geven hierop en mijn bericht weg hallen.

  kloooooooooozzzzzzzzzzaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkeeeen flikers fliksnerwdasfasf

  • Richard zegt

   Doe eens even normaal snotneus. Wie denk je wel niet wie je bent? Ben je echt zo dom? Dit is niet de officiele samsung site dus hoe moeten hun nou weten wanneer het precies uit gaat komen. Maar mensen zoals jou zijn echt te triest voor woorden.

 3. Jos zegt

  Wanneer kunnen we de update ongeveer verwachten in Nederland? Ik zag dat het al is verschoven naar het eind van februari. Maar weet iemand van hier iets meer?

 4. christine zegt

  foutje in de tips/ jullie zeggen Switchen tussen de camera voor en achter kan door verticaal over het scherm in de camera app te vegen, of met het icoontje dat na de Nougat update linksonder in beeld te vinden is.

  ik heb de nougat versie draaien en daar is de icoon links BOVEN te vinden

  • Michel zegt

   Hangt er vanaf hoe je je telefoon vasthoudt 😉 als je ‘m hebt zoals op de screenshot in het artikel is hij linksonder. Als je ‘m in de portretstand houdt (rechtop) dan is het linksboven.

 5. Wiep zegt

  Sinds de update naar 7.0, kan ik mijn camera instellingen niet meer wijzigen. Het ” beeld instellingen” verschijnt een seconde en floept dan weer weg. Weet iemand hoe dit kan? En wat zou een oplossing kunnen zijn?

  Groet, Wiep.

 6. Anthony zegt

  Hallo.

  Sinds de update gaat mijn batterij zeer snel leeg is er iets aan te doen?
  Voor de update totaal geen last van toen ging hij heel erg lang mee.

  • Nina zegt

   Ja die van mij ook hoe kunnen we het batterij gebruik vertragen? Ik heb de resolutie van het beeldscherm al lager gezet en alle apps op slaapstand” maar toch is mijn batterij super snel leeg

  • Michel zegt

   Behalve de achtergrond (wit, zwart en mate van doorzichtigheid) niet, voor zover ik weet. Misschien zijn er specifieke thema’s die het uiterlijk verder veranderen?

 7. Rein zegt

  vanmorgen de update gedraaid maar kan niet meer inloggen. Weigert de 4 cijferige code om te ontgrendelen. Had toevallig 2 maanden geleden ingesteld dat mijn vingerafdruk voor ontgrendeling zorgde en blijft nu melden dat de code niet OK is en dat de vingerafgdruk pas werkt na intoetsen van de code.
  De code gebruik ik al 20 jaar en is nog steeds dezelfde. Hoe krijg ik hem weer aan de praat?
  Edge 7S

 8. Gert-jan zegt

  weet iemand hoe ik net als bij de oudere versie de fotolijst widget weer terug krijg, na de update is deze namelijk verdwenen

 9. Nina zegt

  Is het mogelijk de laatste update ongedaan te maken en terug na de laatste versie te gaan? Ben er helemaal niet blij mee… batterij is veel sneller leeg en ik mis veel andere dingen

 10. Ingrid zegt

  Ik vind de foto’s die ik met mijn S7 Edge maak na de update naar Nougat minder scherp. Zijn er meer mensen die dat ondervinden?
  Overigens los ik dat nu op door foto’s te maken met de Camera ZOOM FX app (betaalde versie). Die haalt wel uit het toestel wat er in zit aan kwaliteit.

  • Jannie zegt

   Ik heb dat inderdaad ook helaas. Wist niet dat dat door updates gekomen was….. hopelijk wordt het snel opgelost, de goede camera was de reden van aanschaf voor mij!

 11. Wim Harteveld zegt

  Kan de laatste update ongedaan gemaakt worden, het is een verschrikkelijke verslechtering ten opzichte van de vorige update.
  Onoverzichtelijk, batterij weer ouderwets snel leeg ( was juist goed ).
  Is het soms de bedoeling dat we weer allemaal aan een nieuw toestel gaan??????

 12. Rose zegt

  ik vind dat je moet kunnen kiezen om weer terug te gaan naar vorige versie. Bij de telefoon ben ik mijn favorieten kwijt, te veel icoontjes op scherm als er mailtjes of berichten binnen zijn gekomen, instellingen veel kleiner dan eerst. m.a.w. ik vind het nu veel rommeliger en wil graag terug naar wat ik had.

Praat mee