Samsung Galaxy J5 (2016) Android 7.1.1 Nougat update van start (nog niet in NL)

Voor de Samsung Galaxy J5 (2016) is vandaag de update naar Android 7.1.1 Nougat van start gegaan. Als eerste is hij beschikbaar in Polen. In Nederland moeten we nog even geduld hebben.

galaxy-j5-2016-android-7-1-nougat-update-1-1024x768 Samsung Galaxy J5 (2016) Android 7.1.1 Nougat update van start (nog niet in NL)

Voor de Galaxy J7 (2016) arriveerde de Nougat update in Nederland al eerder. En nu gaat hij ook voor zijn kleinere broer, de Galaxy J5 (2016) van start. Dit toestel krijgt zelfs direct Android versie 7.1.1, in plaats van 7.0.

Galaxy J5 (2016) Android 7.1.1 Nougat update

Dat de Galaxy J5 (2016) de update naar Android Nougat krijgt wisten we al geruime tijd. Een tijdje geleden bleek zelfs, dat het toestel een update naar Android 7.1.1 zal krijgen. En nu is het dan zover. Althans, voor gebruik(st)ers met een Pools toestel. Daarvoor staat namelijk een update naar firmwareversie J510FNXXU2BQJ8 klaar. En inderdaad: deze bevat weliswaar geen nieuwe beveiligingspatch (augustus was er al), maar wel Android 7.1.1.

Net als bij de Nougat update voor de J7 (2016), is ook de sprong die de Galaxy J5 (2016) flink. Het toestel krijgt een behoorlijk vernieuwde interface, inclusief de Samsung Experience 8.5 (!). Dit is dezelfde versie die ook op de Galaxy Note 8 te vinden is, en nog niet op de Galaxy S8. Grappig genoeg heeft hij hiermee dus ook nieuwere software dan de Galaxy J5 (2017), al moet je de verschillen in de praktijk met een vergrootglas zoeken.

Het startscherm krijgt een make-over, inclusief alle standaard applicaties. Je kunt ervoor kiezen de Apps toets geheel weg te laten. Je kunt tenslotte tussen het startscherm en het apps-scherm wisselen door op en neer te vegen. Ook kun je zelfs het complete Apps scherm weglaten, waardoor alle applicaties direct op je startscherm staan.

Geheel nieuw is ook de integratie van Samsung Cloud, en natuurlijk het Apparaatbeheer – een sterk verbeterde versie van de oude Smart Manager applicatie. De camera-app komt nu ook met een handige nieuwe snufjes. Zo is er de mogelijkheid in en uit te zoomen door de sluiterknop op en neer te vegen.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd is de Nougat update voor de Galaxy J5 (2016) op dit moment beschikbaar in Polen, of in ieder geval op Poolse toestellen. Krijg je de update nu al aangeboden? Dan heb je dus een toestel uit die regio (meer info zie HIER). Iedereen met een Nederlands toestel moet dus nog even afwachten, tot de update ook hier officieel beschikbaar is.

Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Samsung kennende, is de uitrol in Polen tevens een soort ‘testupdate’. Op basis van verzamelde data kunnen er nog bugfixes of andere verbeteringen aan de software worden toegevoegd. Als blijkt dat alles foutloos werkt, dan zal de update ook in andere landen worden uitgerold.

Uiteraard lees je het hier, als hij ook op de Nederlandse Galaxy J5 (2016) klaar staat voor download.

(Dank voor de melding, Erik!)

Beste Galaxy J5 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

  1. Johan zegt

    Ik heb een Nederlandse j5 2016 en smart switch geeft geen update aan eerst gebackupt en daarna niks Samsung is overtijd of er is iets met de update.

  2. Joris zegt

    het antwoord van samsung belgium of FB:
    “Op dit moment weet ik nog helemaal niks over de datum(of tijdstip) van de 7.1 update voor de J5 2016.”

Praat mee