Nederlandse Galaxy S7 (Edge) begint nu aan update naar Android 7.0 Nougat (update: alle versies)

De update werd al vaak ten onrechte aangekondigd, maar nu is het dan echt zover: ook in Nederland is de uitrol van de update naar Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge van start. Update 1 maart: vanaf nu is de update beschikbaar voor alle S7 (Edge) varianten, dus unbranded én T-Mobile en Vodafone branded.

galaxy-s7-edge-android-7-nougat-update-nederland-beschikbaar Nederlandse Galaxy S7 (Edge) begint nu aan update naar Android 7.0 Nougat (update: alle versies)

De update naar Android 7.0 Nougat is een van de allergrootste updates die Samsung ooit naar een bestaande Galaxy telefoon bracht – niet qua omvang van de software, maar qua nieuwe features en een flink bijgeschaafd design. Na het uitvoeren van de 1,3 GB grote update draait de Galaxy S7 (Edge) op firmwareversie XXU1DQB3 (unbranded), XXU1DQBQ (T-Mobile), of XXU1DQBT (Vodafone), met daarin zowel Android versie 7.0, als de security patch van februari (of januari, in de update voor de unbranded S7 en S7 Edge).

Naast de vernieuwde interface, die sterk doet denken aan wat we eerder al zagen op de Galaxy Note 7, brengt de update de volgende nieuwe features met zich mee:

 • Filter blauw licht
 • Instelbare schermresolutie
 • Prestatiestanden: kies zelf de gewenste balans tussen energieverbruik en prestaties
 • Onderdeel
 • Nieuwe Theme store, met thema’s, wallpapers en icoontjes
 • Uitgebreidere sectie Apparaatonderhoud
 • Always On Display geeft nu veel meer notificaties (bijv.: Whatsapp)
 • Helderheid Zaklamp (LED flitser als lamp) is instelbaar
 • Samsung Pass umaakt inloggen met vingerscanner sneller en beter
 • S7 Edge: nieuw edgepaneel Apparaatonderhoud
 • Veilige Map (wel apart installeren)

In het bovenstaande overzicht staan dus niet de visuele veranderingen, zoals het vernieuwde notificatiescherm en camerainterface, de redesign van veel standaardapplicaties, en/of het geheel vernieuwde Instellingen menu, met een apart item voor Software-updates – om maar de belangrijkste puntjes te noemen. Een nog uitgebreider overzicht van de vernieuwingen gaven we eerder al in onze Galaxy S7 (Edge) Nougat preview.

Wie kan Nougat op de S7 (Edge) installeren?

Update 1 maart: inmiddels is de update beschikbaar voor alle Galaxy S7 en S7 Edge varianten die in Nederland verkocht worden.  Als jij een Galaxy S7 (Edge) hebt waarvoor de update al beschikbaar is, maar je kreeg nog niet vanzelf de melding op jouw toestel, dan kun je ook handmatig controleren of je ‘m al kunt downloaden. Ga via Instellingen naar Toestel-info, en kies bovenan Updates handmatig dowloaden. Als dit na enige dagen nog niet lukt, dan vind je de verklaring vermoedelijk in onze uitleg: Waarom kreeg mijn Galaxy S7 nog geen update?

Galaxy S7 Nougat tips en trucs

Heb jij de update al uitgevoerd? Vergeet dan niet direct onze Galaxy S7 met Android Nougat tips te checken, om je op weg te helpen met een aantal van de nieuwe, handige features. Ook kun je direct, én officieel de nieuwe Veilige Map (Secure Folder) feature installeren. Moet je nog even afwachten? Kijk dan hoe je je Galaxy het beste op de Nougat update kunt voorbereiden.

Afbeeldingen

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

    • Michel zegt

     Je kunt bijv. in de telefoonapp de code *#1234# invoeren. Je krijgt dan een aantal codes te zien. Als de CSC begint met G930FTNL… of G935FTNL… dan heb je een S7 of S7 Edge van T-Mobile.

     • Michel zegt

      Dat is een ‘unbranded’ Nederlands toestel (..PHN..) dus eentje zonder T-Mobile-specifieke software. Dan komt de update nog, maar is op dit moment dus nog niet beschikbaar.

     • Peter zegt

      Vreemd, heb hem wel via T-mobile gekocht bij mijn abbo.. Nu moet ik nog langer wachter…

     • Michel zegt

      Dat is voor mij ook nieuw, dat T-Mobile zelf toch ‘unbranded’ toestellen verkoopt (misschien als er te weinig toestellen zijn bij release?). Maargoed, verandert niks aan het feit dat je een ‘unbranded’ toestel hebt. Nog even geduld dan, zal nu ook wel niet zo lang meer duren…

     • Michel zegt

      Ja, uitermate curieus. Of nouja, vermoedelijk zijn er gewoon unbranded toestellen bijgehaald om aan de vraag te kunnen voldoen. Een andere verklaring kan ik niet bedenken. Het zijn in ieder geval wel officiele, Nederlandse unbranded toestellen.

 1. rvjimmy zegt

  Michel zegt
  24 FEBRUARI 2017 AT 10:56

  Dat is voor mij ook nieuw, dat T-Mobile zelf toch ‘unbranded’ toestellen verkoopt (misschien als er te weinig toestellen zijn bij release?). Maargoed, verandert niks aan het feit dat je een ‘unbranded’ toestel hebt. Nog even geduld dan, zal nu ook wel niet zo lang meer duren…

  Zelfde met Vodafone bij mij…Heb met mijn vorige S5 en nu Met S7 edge, ook de PHN versie. Momenteel heb ik al Android 7 via BTU (engelse versie)..Maar alle toestellen die ik heb gehad via Vodafone gewoon kunnen updaten met PHN….

 2. zegt

  Het is apart dat dit hier al aangekondigd wordt. Op Sammobile is nog geen enkele NL versie van Android 7.0 te vinden,,ook die van T-Mobile niet. Zijn jullie wel goed geïnformeerd?

 3. zegt

  Het is heel vreemd dat T-mobile unbranded telefoons verkoopt. Zelfs maanden na de s7 release (ik heb mijn telefoon in september 2016 gekocht.) Ik heb mijn telefoon in een tastbare T-mobile winkel in Alkmaar, met een CSC code: G930FPHN… Ik wacht al eigenlijk al weken zins hij download baar was in Italië en Engeland.

 4. Arthur zegt

  Ik heb T-mobile S7. Nougat gedownload en draait lekker soepel. Heb overigens wel even CSC gecheckt: G930FDNX…..weer iets anders????

 5. wrc zegt

  kan het zijn dat de vrije versie ook al online staat. Ik zie bij de update dit staan, boven de T-mobile versie:

  Galaxy S7 SM-G930F DNL G930FXXU1DQBQ 7.0 07.02.2017 10273029 Ready Download

 6. Peter zegt

  Vandaag gaat het wel erg langzaam. Gisteren kwamen er veel meer bij. Vandaag slecht een paar tot nu toe. Zit met smart te wachten op de PHN..

 7. Richard zegt

  Yep heb ‘m binnen en geïnstalleerd. Eerste indruk batterijduur vliegt naar beneden. Heb begrepen dat ik de cach moest legen of zo

 8. Roy zegt

  Hallo

  Misschien voor sommige een domme vraag, maar ga het toch vragen. Als je al eerder de UK versie handmatig via Odin op je toestel hebt gezet, krijg je dan alsnog de NL update of moet ik iets anders doen ?

  Mvg
  roy

 9. DANIEL zegt

  Ik heb dr unbranded en kreeg hem vannacht. Eerste indruk is stabiel, maar kan niet echt nieuwe “wonderen” vinden….

 10. Menno zegt

  Wat ik jammer vind is dat de menu structuur i n de mail weer terug bij af is als je op het menu drukte zag je meteen ook de . onderliggende mappen met 6.01 nu moet je weer op alle mappen weergeven drukken wil meteen alles zien is dit nog aan te passen?

 11. MichelD zegt

  Inmiddels de update voor mijn unbranded S7 Edge geïnstalleerd, en ik moet zeggen dat het heel fris en vernieuwend overkomt, al moet je wel even wennen aan de nieuwe indeling van het menu.
  Wat ik wel heel jammer vind, is het feit dat de unbranded toestelen niet de security patch van februari hebben meegekregen, terwijl dat wel het geval is bij de branded S7 varianten van T-Mobile en Vodafone.

  Dus waarom niet gelijk voor de unbranded S7 (Edge)?
  Vanaf wanneer stelt Samsung ook voor de unbranded S7 (Edge) de security patch van februari 2017 beschikbaar?

 12. S7 gebruiker zegt

  Is de Android Nougat update ook beschikbaar voor mensen die hun s7/s7 edge los in de winkel hebben gekocht? Ik heb namelijk de mijne los gekocht en nog steeds zie ik geen update beschikbaar…

 13. Danny zegt

  Als de (PHN) 6.0.1 ga flashen? Staat er dan ook PHN bij csc code voor altijd? Dus dan krijg ik alle updates die voor phn beschikbaar zijn?

 14. Menno zegt

  Ik heb dus ook die nougat update gedaan. Maar er zijn een aantal apps die nu niet meer werken. Zoals google play store. En die heb ik toch wel nodig om mijn andere apps te upgraden. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan verhelpen?

 15. Smit zegt

  Als ik handmatig wil controleren op updates krijg ik: Het besturingssysteem op uw apparaat is op een niet toegestane manier gewijzigd. Heb tijdje terug de UK versie android 7 geflasht met odin zou dat er mee te maken hebben? Heb regelmatig updates handmatig gecontroleerd alleen kreeg ik sinds net die melding.

 16. Olaf zegt

  Ik heb mijn s7 edge helemaal origineel, niets geflasht etc. Maar ik krijg dezelfde melding, dus dat hij op een niet-toegestane manier is gewijzigd! Rara hoe kan dat!?

 17. Willem zegt

  Contactenmenu is zwaar waardeloos na laatste update. Vooral als je meerdere nummers onder een contact hebt opgeslagen.
  Ook kan ik niet meer kiezen voor een whats app bericht.

 18. Jørgen zegt

  Ik krijg nog steeds de melding dat mijn telefoon (s7) de laatste update heeft maar is 6.01 ? Wat kan daar de oorzaak van zijn

 19. Heidi zegt

  Update,,,,,,,maar ik ben er zeker niet blij mee. De contactgegevens zijn waardeloos. Te kleine lettertjes en geen aparte favoriete pagina meer. Daar kon je altijd je favorieten neerzetten en die kregen ook een grote foto getoond als je ging bellen. Nu moet je eerst naar contacten en dan in een lijstje zoeken. Ook moet je twee keer klikken ipv direct een favoriet nummer bellen. Ik vind het echt helemaal niks. Ook overige taken reageren slecht, vaak moet je twee keer tikken, met name bij Whatsapp, voordat het toestel reageert. Ook het veegscherm reageert slecht tot helemaal niet als het toestel al ontgrendeld is.

 20. SabineHem zegt

  Inmiddels 11 april en nog steeds geen update op mijn Galaxy S7. Unbranded, PHN… Ik check elke dag handmatig, maar hij blijft zeggen dat alle updates al zijn geïnstalleerd.

 21. Jacq zegt

  Ik heb de update gedaan maar heb er gigantisch veel spijt van!!! Doe het dus vooral niet!!! Hij vreet je accu binnen 5 uur helemaal leeg ( voor de update was dat 15 uur) hij blijft apps gebruiken die niet eens ingeschakeld zijn. Bij een vriendin van mij is hij helemaal uitgevallen. Die werd steeds heel warm.
  Geen beste zet van samsung. Erg jammer.
  Beide toestellen zijn een s7

Praat mee