Galaxy A5 (2017) Android 7.0 Nougat update in Nederland beschikbaar

Voor de Samsung Galaxy A5 (2017) gaat nu de update naar Android 7.0 Nougat van start in Nederland. De update brengt tevens een nieuwe beveiligingspatch met zich mee.

galaxy-a5-2017-android-7-0-update-preview Galaxy A5 (2017) Android 7.0 Nougat update in Nederland beschikbaar

Twee weken geleden al begon de uitrol van de Nougat update voor de Galaxy A5 (2017) elders ter wereld. Toen kon je dus al onze beknopte preview van de update checken. Vanaf vandaag is hij ook in ons land beschikbaar.

Galaxy A5 (2017) Android 7.0 in Nederland

Voor de Nederlandse Galaxy A5 (2017) rolt nu dus firmwareversie A520FXXU2BQH4 uit. Deze brengt vooral twee dingen. Aan boord is de nieuwe versie van het Android besturingssysteem, versie 7.0. Omdat het toestel in feite al de nieuwste versie van Samsung’s eigen interface had, zijn de zichtbare vernieuwingen bescheiden. Met name de icoontjes en wat kleine details worden opgefrist. Veel features die op andere Galaxy’s met deze update meekomen – Samsung Cloud, Veilige Map, Filter Blauw Licht – zaten al op de A5 (2017) met Android 6.0.1.

Naast Android 7.0 brengt de update ook de beveiligingspatch van de maand augustus met zich mee. Ten opzichte van de beveiligingsupdate van juli voor de A5 (2017) voegt de nieuwe patch 50 fixes van Google zelf toe, en 12 uit Samsung’s eigen keuken.

De Nougat update voor de Galaxy A5 (2017) is in Nederland beschikbaar voor de unbranded versie van het toestel. Voor T-Mobile’s variant volgt de update hopelijk ook op korte termijn.

Omdat een grote Android update behoorlijk, uhm, groot is, kun je deze het beste alleen downloaden via een Wi-Fi verbinding. Zorg ook dat je ongeveer 3GB vrije ruimte hebt op je toestel, alvorens aan het updateproces te beginnen. Als het goed is, checkt je telefoon vanzelf of de update gereed is voor installatie. Kreeg je nog geen melding op jouw telefoon? Dan kun je eventueel handmatig controleren of je ‘m al kunt downloaden via Instellingen en het kopje Software-update.

Heb jij de Android 7.0 update al op jouw A5 (2017) geïnstalleerd? Laat ons hieronder weten hoe hij bevalt, en welke vernieuwingen jij zoal tegenkomt!

(Dank voor de melding, RobC)

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Reacties

 1. zegt

  Vanochtend (24-8) was voor mijn toestel (A5 2017 met KPN abo) de Nougat update beschikbaar. Download duurde ongeveer half uurtje (vrij trage Wifi) en installatie 20 minuutjes ongeveer. Ruim 300 apps moesten daarna nog geoptimaliseerd worden wat nog eens ruim 5 minuten duurde.

  Alles werkt prima! Paar zaken die me opvallen:
  – handig dat je nu alle apps met een swipe omhoog of omlaag tevoorschijn kunt halen
  – er is nu ook een aparte instelling (Instellingen / Display / Startscherm) beschikbaar om een paar zaken rondom schermen in te stellen
  – bij Instellingen / Apparaatonderhoud had ik (net als bij de S7) een nieuwe optie verwacht die de onderhoudsstatus optimaliseert voor bijv. games of batterijbesparing. Ontbreekt echter, dus is blijkbaar iets specifiieks voor de S7
  – er is (volgens mij) een nieuwe optie gekomen (via Instellingen / Apparaatonderhoud / Apparaatbeveiliging) die Actieve Knox-beveiliging heet. Beschrijving ziet er interessant uit, dus ik heb deze maar eens aangezet
  – Samsung Briefing is vervangen door Samsung Upday; ziet er leuk uit, maar kan er verder nog weinig van zeggen
  – mogelijkheden van Always On Display zijn iets uitgebreid; er is een optie (Facewidgets) bijgekomen, waarin je in het Always On Display 3 extra zaken kunt tonen, waar je met pijltjes doorheen kunt scrollen

  Algemene 1e indruk: positief!

 2. Marc zegt

  Ik heb ook de nieuwe update ontvangen op mijn Galaxy A5 2017 naar Android 7.0, maarr nu staan de minuten onder de uren bij de tijdaanduiding op mijn vergrendelscherm zoals op de eerste foto hierboven. Hoe krijg ik die gewoon weer naast elkaar en niet onder elkaar ingesteld ?

  • Bob zegt

   Omdat 7.1 haast geen nieuwe functies toevoegt en de helft van die functies al door Samsung is toegevoegd aan 7.0 nougat. En de A5 2017 krijgt met 99,9 procent zekerheid wel Android 8.0 Oreo.

 3. Petra zegt

  Heb zelf de update naar Nougat nog niet binnen …. en heb op diverse sites gelezen, dat de update naar Oreo voor de A5 2017 waarschijnlijk is ….

 4. Dennis zegt

  Sinds de update krijg ik wel icoontje van twitter melding maar geen geluid meer terwijl alles nog aan staat. Persoonlijk vind ik alles trager gaan. Als ik een like krijg op instagram zie ik dat op instagram maar icoontje op always on screen komt pas veel later.

 5. Patrick zegt

  Is het mogelijk om de vorige pictogrammetjes te krijgen die in je vorige update zaten? Als ik namelijk in de Samsung Theme shop kijk lijkt het wel alsof ik die oudere pictogrammetjes heb maar deze werken niet. Ook lijkt het lettertype aangepast te zijn…

  Persoonlijk vind ik de update niet erg positief…

 6. Karla zegt

  Sinds de nieuwe update krijg ik een voorvertoningen van een whats appje wat binnenkomt. Ivm privacy (stel dat iemand anders meekijkt op je mobiel) vind ik dit heel erg vervelend. Ik kan nergens vinden waar ik dit uit kan zetten. Heeft iemand een idee? De melding dat er een appje is op het vergrendelscherm wil ik wel graag houden.

 7. zegt

  Sinds ik de update heb gedaan duurt het tussen de 6 en 12 seconden voordat mijn homescreen in beeld komt na dat ik de home knop ingedrukt heb. Heeft nog iemand dit probleem en misschien een oplossing?

 8. zegt

  @Karla
  Je moet daarvoor je telefoon ontgrendelen, zonder daarbij WhatsApp te openen. Veeg vervolgens van boven naar onder, zodat je de melding te zien krijg. Houd de melding ingedrukt. Vervolgens kun je bij ‘Op vergrendelscherm’ drukken, waarna je de mogelijkheid krijgt om de inhoud te verbergen. Zo kun je per app instellen of je wel of niet de inhoud wilt laten weergeven.
  Om dit voor alle apps meteen verborgen te krijgen, ga je via ‘Instellingen’ naar ‘Meldingen’. Rechtsboven kun je drukken op ‘Geavanceerd’. Kies vervolgens de app waarvoor je de inhoud wil verbergen. Je komt dan op hetzelfde scherm uit als via de eerste manier

  @Arend
  Daar heb ik geen last van. Mijn A5 2017 loopt zelfs soepeler op Android 7

  • Karla zegt

   Fabian, dank je wel voor je uitgebreide reactie. Wat ik bedoelde is dat als je bijv op Facebook zit en er komt een Appje binnen dan zie je bovenaan je scherm al een gedeelte van het bericht. Voor de update had ik deze mogelijkheid uit staan. Nu kan ik nergens vinden waar ik dat uit kan zetten.

 9. Petra zegt

  Update binnen …. beetje huiverig na diverse meldingen dat het ‘tegenvalt’ …. heb uiteindelijk bij aankoop toch al wat snufjes van Nougat meegekregen …. melding in de taakbalk kun je niet definitief verwijderen, toch, zonder updaten?

  • Petra zegt

   Ik kreeg de melding opnieuw binnen met deze update: A520FXXU2BQH4/A520FPHN2BQG7/A520FXXU2BQG7 – omvang 1361,84 MB

   Weet iemand of de update ondertussen aangevuld is? Kun je een volgende beveiligingspatch downloaden als je de update naar 7.0 niet installeert? Deze update gaat overigens nog steeds om 7.0

 10. Ger Koekkoek zegt

  als ik verbind met mijn eigen netwerk dan zie ik niet het wifi teken maar blijft er 4g staan.
  als ik dan bij mijn eigen netwerk “vergeten” ingeef en daarna weer verbinden dan geeft hij aan “verbonden” Maar niet het wifi teken.

  • Michel zegt

   Is het mogelijk de gegevens en de cache van die app te wissen? Dat kan als je via Instellingen naar Apps gaat, op de drie puntjes rechtsboven tikt en Systeem-apps weergeven kiest. Scroll nu naar beneden naar de IMS Service app. Kies deze en tik op Opslag. Kun je daar cache legen en gegevens wissen? En vooral: helpt dat? Eventueel kun je daar ook de hele service uitschakelen, maar of dat een goed idee is… durf ik niet te zeggen.

 11. Petra zegt

  Gebruik ondertussen Nougat en eigenlijk alleen maar tevreden. Nu krijg ik net deze update binnen: A520FXXU2BQIE/A520FPHN2BQI3/A520FXXU2BQIE Omvang 51,72 MB. Misschien een nieuwe beveiligingspatch?!

 12. zegt

  Ik heb afgelopen zondag de update gedaan. Sindsdien geeft hij in stille modus (s nachts) iedere 30 a 60 seconden een tril! ik heb van alles geprobeerd, wifi uit,mobiele data uit, vliegstuigstaand, oplaadkabel er uit, niets helpt!
  Hij doet dit niet meteen na instellen stille modus(bij inslapen hoor ik het gebrom niet), ik wordt er s nachts van wakker.
  Ik leg zelf de link naar dat ie opgeladen is (ergens snachts) maar ook als ik dan de kabel losmaak blijft ie het doen. Zodra ik het geluid weer aan zet,is het over.
  Wie helpt me??

 13. Bennie Janse zegt

  Na update naar Nougat doen 2 apps het niet meer. Garmin connect en I RIG HDA voor mijn gitaar. Hoe krijg ik ze weer werkend?

 14. Rogé Derks zegt

  Hallo,

  Sinds de nougat update staat de tijd op mijn bij het startscherm onder elkaar ipv naast elkaar. Hoe is dit op te lossen?
  10
  45
  Ipv 10:45

 15. Andre zegt

  Mijn A5 ,2017 is geüpdate, maar ik krijg de melding niet meer uit mijn scherm, weet iemand hoe je die Er uit krijgt, heb al van alles geprobeerd.

Praat mee