Galaxy S6 Edge Plus met de Android 7.0 Nougat update in Nederland (update: unbranded)

Langzaam maar zeker rolt de Nougat update voor de Galaxy S6 Edge Plus nu ook Nederland binnen. Wij werpen een blik op de vernieuwde software voor het toestel in de onderstaande preview. Update 21 juni: met de komst van de update voor de unbranded toestelversie is de uitrol van Nougat in Nederland nu compleet.

galaxy-s6-edge-plus-android-nougat-update-nederlands Galaxy S6 Edge Plus met de Android 7.0 Nougat update in Nederland (update: unbranded)

Voor de unbranded S6 Edge Plus rolt momenteel firmwareversie G928FXXU3CQE8 uit in Nederland. Deze brengt zowel Android 7.0  als de de security patch van mei naar het toestel. Voor Vodafone kwam onlangs al firmwarversie G928FXXU3CQE1 uit – ook met mei patch. T-Mobile’s toestelvariant kreeg een tijd terug al firmwareversie G928FXXU3CQC2, met daarin de security patch van de maand maart.

Galaxy S6 Edge Plus met Android 7.0 Nougat

Zoals je mag verwachten zijn de verschillen tussen Android 7.0 Nougat op de S6 Edge Plus en dezelfde update op de kleinere Galaxy S6 (Edge) beperkt. Toch zijn er een paar die de moeite van het opmerken waard zijn. Zo zien we dat de S6 Edge Plus – naast het opgefriste design van de interface – de optie krijgt om de schermresolutie handmatig te kiezen. Op de Galaxy S7 kan dit in Nougat ook, op de kleinere S6 en S6 Edge niet. De verschillende energie-spaarstanden kunnen hier ook gebruik van maken. Sterker nog: na het uitvoeren van de update staat het toestel standaard op FHD (1920 x 1080) en niet meer op QHD (2560 x 1440).

Uiteraard kun je met je Galaxy S6 Edge Plus met Nougat ook in de nieuwe, uitgebreide Theme Store. Daar vind je nu ook losse achtergronden en sets met icoontjes, gratis en premium. Daarmee krijg je dus nog meer controle over het uiterlijk van de interface van de telefoon. Dankzij de verschillende zoom-instellingen in het Display menu wordt dit nog verder onderstreept.

Snufjes als het verbeterde Apparaatonderhoud, Samsung Pass, Filter blauw licht, en licht bijwerkte edge-schermen maken de update compleet. Aan de functionaliteit van het edge-scherm zelf verandert in feite weinig Alleen het Apparaatonderhoud edge-paneel is nieuw. Ook Samsung Cloud is nu geheel operationeel (voor zover dat nog niet het geval was). Multi-window is en blijft van de partij, maar werkt nu ook een beetje anders. Net als bij alle vernieuwingen verschijnt een kleine uitleg in beeld als je de feature voor het eerst gebruikt.

Camera

Last but not least is er dan nog de camera van de Galaxy S6 Edge Plus. Na de Nougat update biedt deze natuurlijk nog dezelfde functies, maar de interface werkt nu meer met vegen – veeg naar rechts voor de verschillende standen, veeg naar links voor filters, veeg naar boven of beneden om te wisselen tussen de camera’s aan de voor- of achterkant.

Uitrol Nougat update in Nederland

Zoals gezegd is de Nougat update nu in principe op alle in Nederland verkochte Galaxy S6 Edge Plus versies beschikbaar. Dus op de unbranded en branded varianten. Je krijg vanzelf een melding als de update klaar is voor installatie. Uiteraard kun je ook handmatig checken. Ga dan via Instellingen naarToestel-info, en tik op Updates handmatig downloaden. Mocht je ‘m ook over een paar dagen nog niet kunnen installeren op jouw S6 Edge Plus, check dan ons artikel Waarom jouw Galaxy nog geen update kreeg. Mogelijk vind je daar de verklaring.

Wil jij jouw S6 Edge Plus goed voorbereiden op de Nougat update? Check dan onze ‘Nougat-update-voorbereidingstips‘. Overigens: de handige Veilige Map feature doet het onder Nougat ook op de Galaxy S6 (Edge/Plus). En vergeet ook onze algemene Android Nougat tips niet – het gros is ook bruikbaar op de S6 Edge Plus, tenslotte.

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Reacties

 1. Willem zegt

  Voor mijn S6 edge+ is nog steeds geen update beschikbaar.
  Het Android patch level is van 1 januari, dus ook de beveiligings updates voor Android 6.0.1 lopen maanden achter.
  Ik ben groot fan van Samsung, maar ga serieus een ander merk overwegen.

  • JasonCR zegt

   En nog altijd geen update naar Nougat te bekennen voor de unbranded S6 Edge Plus. Het is nu al 4 Juni. Is Samsung ons helaas vergeten?

   • Faa zegt

    Je bedoelt je eigen provider…. wanr samsung heeft de update al vrijgegeven…. nu moeten alle providers het goed keuren… zodra dat is gebeurd, kun je de update verwachten. Daar kan samsung niets aan doen.

     • Faa zegt

      Nee helaas geen schema van!! Het is heel onduidelijk wanneer het toestel klaar is voor se update, moet zeggen dat vodafone meesta de eerste is. Daarna volgt de unbranded toestellen. En dan t mobile en over kpn lees ik niet echt niet over

 2. JR zegt

  Nougat update wordt overgeslagen voor de S6 edge plus unbranded? Het is alweer 10 juni en nog steeds geen update te bekennen. 🙁

 3. Sjoerd zegt

  Help!! Heb mijn S6 edge geupdated en die doet nu bijna niks anders dan ‘heen en weer flitsen’ tussen verschillende schermen. Batterij leeg in een uurtje. Kan niet meer goed typen.
  Norasl gebruik is totaal onmogelijk geworden.

  Kan ik terug van Android 7 naar 6.01? Graag tips.
  Sj

Praat mee