Galaxy S6 Edge Plus met de Android 7.0 Nougat update (update: nu in NL, voor T-Mobile)

Langzaam maar zeker rolt de Nougat update voor de Galaxy S6 Edge Plus over de wereld. Wij werpen een blik op de vernieuwde software voor het toestel in de onderstaande preview. Update 22 mei: ook in Nederland arriveert de update nu – T-Mobile’s branded toestelversie heeft de primeur.

galaxy-s6-edge-plus-android-nougat-update-nederlands Galaxy S6 Edge Plus met de Android 7.0 Nougat update (update: nu in NL, voor T-Mobile)

Voor T-Mobile’s Galaxy S6 Edge – d.w.z.: voor toestellen die direct bij T-Mobile zijn aangeschaft – staat nu een update klaar met firmwareversie G928FXXU3CQC2. Deze brengt het toestel naar Android 7.0, en bevat tevens de security patch van de maand maart. We verwachten de update voor de overige – unbranded en Vodafone branded – nu ook binnen afzienbare termijn, als laat Samsung’s schema zich nooit voorspellen.

Zoals je mag verwachten zijn de verschillen tussen Android 7.0 Nougat op de Galaxy S6 Edge Plus en dezelfde update op de kleinere Galaxy S6 (Edge) beperkt. Toch zijn er een paar die de moeite van het opmerken waard zijn.

Naast de verwacht vernieuwingen – het flink bijgeschaafde design, bijvoorbeeld – zien we dat de S6 Edge Plus de optie krijgt om de schermresolutie handmatig te kiezen. Op de Galaxy S7 kan dit in Nougat ook, op de kleinere S6 en S6 Edge niet. De verschillende energie-spaarstanden kunnen hier dus ook gebruik van maken. Sterker nog: na het uitvoeren van de update staat het toestel standaard op FHD (1920 x 1080) en niet meer op QHD (2560 x 1440).

Uiteraard kun je met je Galaxy S6 Edge Plus met Nougat ook in de nieuwe, uitgebreide Theme Store, waar je nu ook losse achtergronden en sets met icoontjes kunt downloaden. Daarmee krijg je dus nog meer controle over het uiterlijk van de interface van de telefoon. Dankzij de verschillende zoom-instellingen in het Display menu wordt dit nog verder onderstreept.

Snufjes als het verbeterde Apparaatonderhoud, Samsung Pass, Filter blauw licht, en licht bijwerkte edge-schermen maken de update natuurlijk compleet, al veranderd er aan de functionaliteit van deze laatste in feite weinig Alleen het Apparaatonderhoud edge-paneel is nieuw. Ook Samsung Cloud is nu geheel operationeel (voor zover dat nog niet het geval was). Multi-windows is en blijft van de partij, maar werkt nu ook een beetje anders – net als bij alle vernieuwingen verschijnt een kleine uitleg in beeld als je de feature voor het eerst gebruikt.

Last but not least is er dan nog de camera van de Galaxy S6 Edge Plus. Na de Nougat update biedt deze natuurlijk nog dezelfde functies, maar de interface werkt nu meer met vegen – veeg naar rechts voor de verschillende standen, veeg naar links voor filters, veeg naar boven of beneden om te wisselen tussen de camera’s aan de voor- of achterkant.

Met het uitrollen van de Nougat update voor de Galaxy S6 Edge Plus elders in Europa is natuurlijk nog niet duidelijk wanneer we ‘m hier in Nederland kunnen gaan verwelkomen. Dit kan morgen zijn, of over een paar weken – veel nauwkeuriger durven we het niet te voorspellen. Maar bij deze weet je in ieder geval alvast wát er zoal naar het toestel komt, en uiteraard lees je het hier zodra de update hier beschikbaar is.

Wil jij jouw S6 Edge Plus alvast goed voorbereiden op de Nougat update? Check dan onze ‘Nougat-update-voorbereidingstips‘. Overigens: de handige Veilige Map feature doet het onder Nougat ook op de Galaxy S6 (Edge/Plus). En vergeet ook onze algemene Android Nougat tips niet – het gros is ook bruikbaar op de S6 Edge Plus, tenslotte.

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Reacties

  1. Willem zegt

    Voor mijn S6 edge+ is nog steeds geen update beschikbaar.
    Het Android patch level is van 1 januari, dus ook de beveiligings updates voor Android 6.0.1 lopen maanden achter.
    Ik ben groot fan van Samsung, maar ga serieus een ander merk overwegen.

Praat mee