Nederlandse Galaxy Tab S2 begint nu ook aan Android 7.0 Nougat update (16 mei: meer modellen)

De uitrol was een paar weken geleden al begonnen, en nu beginnen ook Nederlandse Galaxy Tab S2 varianten aan de update naar Android 7.0 NougatUpdate 16 mei: inmiddels is de update ook van start voor de Tab S2 8.0 met modelcode SM-T710/713 en nog meer 9,7 inch versies (dank, Kees!).

galaxy-tab-s2-android-nougat-grace-ux-1-1 Nederlandse Galaxy Tab S2 begint nu ook aan Android 7.0 Nougat update (16 mei: meer modellen)

In ons land rolt op dit moment een update uit voor de Galaxy Tab S2 9.7 met 4G verbinding (SM-T815) en de Tab S2 VE met Wi-Fi verbinding (SM-T813). Firmwareversies XXU2CQCL en XXU2BQD3 – respectievelijk – brengen naast nieuwere security patches ook Android 7.0 Nougat naar de tabletvarianten. Update: voor de SM-T819 staat XXU2BQD1 klaar, terwijl voor de SM-T810 en de 8 inch SM-T710 versie XXU2DQCL wordt uitgerold.

Eerder al zagen we dat de update onder meer een opgefriste interface naar de Galaxy Tab S2 brengt, Samsung Cloud en Game Launcher. Het notificatiescherm en de multiwindow feature worden flink vernieuwd.

Inmiddels is de Nougat update dus beschikbaar op bijna alle Tab S2 varianten die hier verkocht zijn – en de rest arriveert waarschijnlijk op korte termijn.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy Tab S2 geïnstalleerd? Deel hieronder jouw ervaringen!

(Dank, Martin!)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. T. Kok zegt

  Mijn tablet S2 in Duitsland gekocht en werd daar ook gelijk geupgrade via wifi en werkt perfect. Nu wil ik echter het toetsenbord voorzien van Nederlands(hier in Nederland), maar hij download hier niet. Kan dat? Moet ik nu wachten tot ik weer in Duitsland ben?

  • Michel zegt

   Hm, in principe moet je een Nederlandse toetsenbord gewoon kunnen instellen. Daarvoor hoef je zeker niet in Duitsland te zijn, dat staat daar compleet los van. Begrijp ik goed dat je in feite wel de juiste instellingen hebt gevonden, maar dat alleen het downloaden niet lukt?

 2. Liek zegt

  Ik kan na de update niet meer in mijn eigen account op de tablet. Iemand anders is de beheerder. Ik zie mijn account wel maar kan er niet in. Ik kan hem echter wel verwijderen. Iemand tips?

 3. Ted Hoogestijn zegt

  Mijn SM810 is vannacht geüpdate. Nu is geen enkele app meer zichtbaar op het scherm. Bij instellingen/apps zie ik ze nog wel. Hoe kan ik dit oplossen?

 4. Berg zegt

  Ik heb gisteren OTA the nougat-update gehad voor mijn T713. Ging vlekkeloos en snel! Vind de icoontjes in het menu wat minder, maar het werkt tot nu toe prima.

 5. Kok zegt

  Mijn S2 laadt nu héél langzaam op. Voorheen was hij in zo’n 4 uurtjes opgeladen, maar heeft nu ’n hele nacht nodig en is nog maar 87% geladen.

 6. Berg zegt

  Mijn S2(2016) is na zo’n 21/2 uur weer vol. Gisteren voor het eerst opgeladen sinds de nougat-update en de oplaadtijd is onveranderd. Als je je toestel aan laat staan tijdens het laden gaat dit altijd erg langzaam. Ik zou als ik jou was gewoon het toestel uit zetten en dan laden. Gaat een stuk sneller en is ook beter voor je toestel!

 7. Henk Relouw zegt

  Ik heb de update ook op mijn SM-T810, ondervind wel problemen dat het scherm tijdens een game spontaan op zwart gaat en je de game geforceerd moet afsluiten. ik wil terug naar mijn oude versie, kan dat nog.

  • pieter zegt

   he Henk ik heb het zelfde probleem voor de update kon ik mijn spel normaal spelen,nu niet meer ,ik last van heel veel schitteringen en het beeld wordt bij mij helemaal violet van kleur.

 8. Ronald zegt

  Sinds de update loopt de batterij van mijn tablet S2 binnen een paar uurtjes leeg. Nota bene ook als ik hem niet gebruik. Help!

  • Theo zegt

   Inmiddels is er vandaag 27 juli ’17 een nieuwe beveiligingsupdate/bug oplossing uitgekomen en dat is
   T813XXU2BQG4/T8130XA2BQG4.

 9. Berg zegt

  We zijn nu ruim 5 maanden verder dat deze update is uitgerold en ik vraag me nog steeds af wanneer de functies blauw licht filter en veilig map met een update komen. Deze is niet automatisch met de Android 7 update meegekomen of hebben jullie deze wel meegekregen?

 10. Alwin zegt

  Mijn galaxy Tab S2 8.0 heeft onder de Nougat v7.0 een extreem veel kortere batterij levensduur. Normaal ging hij 1x per week aan de oplader en nu is hij na overnacht zonder apps en gewoon dichtgeklapt zo goed als leeg. Batterij vliegt leeg zonder dat ik het apparaat gebruik. Wat kan ik hier aan doen? Mijn perfecte apparaat is opeens nutteloos geworden.

Praat mee