Update Android 7.0 Nougat op de Nederlandse Galaxy S6 (Edge) van start – Vodafone eerst (foto’s!)

Kijk aan, vandaag is de uitrol gestart van de update naar Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. De primeur is voor de branded toestellen van Vodafone (toestellen die bij Vodafone gekocht zijn).

galaxy-s6-edge-android-nougat-update-nederland Update Android 7.0 Nougat op de Nederlandse Galaxy S6 (Edge) van start - Vodafone eerst (foto's!)

Yep, het is Android 7.0 Nougat op de Galaxy S6

Hoewel wij wat sceptisch waren toen onlangs bleek dat de uitrol van de update voor de Galaxy S6 begin maart zou starten, blijkt dit nu toch te kloppen. Op dit moment rolt voor Vodafone’s branded Galaxy S6 en S6 Edge een update uit met aan boord firmwareversie XXU5EQBG.

De update brengt niet alleen de security patch van februari, maar zelfs de complete sprong naar Android Nougat. Voor zover wij kunnen nagaan staat de update inderdaad voor de Galaxy S6 en S6 Edge van Vodafone op Samsung’s servers – zowel in Nederland, maar ook in landen als Duitsland.

Zoals we onlangs al konden zien in de vernieuwde handleiding van de Galaxy S6 met Nougat, brengt Android 7.0 onder meer een behoorlijk vernieuwde interface naar het toestel. Onder meer de vormgeving, het notificatiescherm, de multi-window feature en de camera interface werden opgefrist.

Geheel nieuwe op de Galaxy S6 (Edge) met Nougat is onder meer de functie Filter blauw licht, die je in het menu Display vindt, of tussen de snelkoppelingen op het notificatiescherm. Je kunt helaas geen schermresolutie kiezen, maar eerlijk is eerlijk: heel groot is besparing die daarmee te behalen is op de Galaxy S7 nu ook weer niet.

Als de update zich aandient op jouw Galaxy S6 (Edge) is het raadzaam om te checken of je voldoende vrije ruimte hebt om het 1,3 GB grote pakket te downloaden, uit te pakken, en te installeren (al gebeurt dit alles natuurlijk volautatisch). Met 3 GB vrije ruimte kan de update probleemloos worden uitgevoerd. Check eventueel ook: meer tips om je Galaxy op de Nougat update voor te bereiden.

Heb jij ook een Galaxy S6 (Edge) die je direct bij Vodafone gekocht hebt? Laat ons weten hoe de update bij jouw verloopt, danwel verlopen is. Kreeg je nog geen automatische melding dat de update klaar staat, check dan zelf via Instellingen -> Toestel-info -> Updates handmatig downloaden.

Met de komst van Nougat naar Vodafone’s Galaxy S6 is de uitrol nu dus echt begonnen – en best wel vlot, in feite. Zoals altijd valt niet te voorspellen wanneer de update beschikbaar zal zijn voor de unbranded en T-Mobile branded S6-modellen. Dit kan morgen zijn, maar ook pas volgende maand – maar wij houden je uiteraard op de hoogte.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  • Michel zegt

   KPN verkoopt ‘unbranded’ toestellen, dus je krijgt de update zodra ‘ie voor deze toestelversies beschikbaar is (maar het is niet te voorspellen wanneer dat gebeurt).

   • zegt

    Er staat in het bericht dat het mischien een week kan duuren maar ook wel maand

    Ik ga er van uit dat het een maand of langer is dan maak ik me zelf niet blij met een dood vogeltje XD

    Waarom vodafone eerst ?

    Waarom stront voor op ?

    Hopen dat de update er snel is voor de s6 edge

 1. Ano zegt

  Ik heb en zojuist erop gezet.
  Helaas zit, (zover ik kan zien) de functie dat het scherm van 2560 × 1440 naar 1080 of 720p. Er niet tussen, dat is dan wel weer een domper.

 2. Pedro zegt

  Zojuist dus de update naar nougat gehad op mijn edge6..update verliep vlekkeloos en alle op mijn toestel aanwezige apps en foto’s maar ook de instellingen waren na de update gewoon aanwezig..moet wel zeggen dat het even wennen zal worden met die nieuwe layout en nog wat items maar dat komt wel goed..wat me in deze korte tijd wel is opgevallen is dat het toestel beduidend sneller geworden is wat natuurlijk een plus punt is..kan hem dus tot nu toe aanbevelen om te instaleren

  • Willem zegt

   ja, de verbeterde snelheid valt me ook op! de nieuwe layout zal wennen zijn zeg. Maar goed, ik begrijp dat ik me gelukkig moet prijzen met Nougat op m’n S6.

 3. Marc zegt

  Ik heb een branded Vodafone S6 edge plus. Mijn laatste software update is van september 2016. Ik heb het idee dat er geen enkele update meer gedownload kan worden, ook niet handmatig. Klopt dit en zo ja, wat kan ik er aan doen?

  • Michel zegt

   De S6 Edge+ van Vodafone is inderdaad sinds toen niet meer geupdate. Dat ligt niet aan jouw toestel, maar (zo lijkt het) aan Vodafone. De unbranded versie heeft een paar weken geleden nog de januari patch gehad.

    • Michel zegt

     Normaal gesproken wel, ja, dat is uiteindelijk vaak toch het handigst. Ook Vodafone zal uiteindelijk wel weer een nieuwe patch uitrollen, of direct de Nougat update.

     Je kunt andere firmwares op je toestel gaan installeren, maar dan moet je wel weten wat je doet (en je hebt de kans dat je daarna iedere verdere update ook handmatig moet installeren).

   • Cas zegt

    Weten we wanneer deze beschikbaar zou moeten zijn? Ik heb hier een T-mobile (unbranded) S6 Edge die niks doet, terwijl mijn collega met z’n Vodafone-branded al een volle week zit te spiegelen…

    • Michel zegt

     Klopt precies. op dit moment is de update alleen beschikbaar voor Vodafone’s S6 en S6 Edge. Voor toestellen van T-Mobile, en toestellen die niet bij een provider zijn gekocht, of bij Tele2 of KPN (unbranded toestellen) is de update nog niet beschikbaar. Wanneer dit gaat gebeuren is helaas niet te voorspellen.

 4. zegt

  Ik heb destijds een van de eerste S6 edge toestellen van Vodafone gekregen bij het verlengen van mijn abonnement en daarbij heb ik een unbranded versie gekregen (CSC code PHN). Toen dus op dag 1 een nieuw toestel en nu dus een van de laatste met de update. Jammer.

 5. Fabian zegt

  Nou ik heb m’n galaxy s6 Edge bij Vodafone gekocht en ik heb de upgrade nog niet!! En ik check m’n updates elke dag maar hij blijft erop dat de huidige versie is geïnstalleerd!

 6. Jeanine zegt

  M’n vriend en ik hebben allebei een abonnement bij Vodafone met s6. Is deze branded of niet? Kan ik dat ergens zien? Hij heeft de update trouwens al wel, bij mij is die nog niet te vinden?

 7. Conner Dassen zegt

  Krijgt de S6 ook 7.11 of blijft het bij 7.0? Ik wil hem graag rooten maar wel met de hoogst mogelijke android versie

Praat mee