Tips om je Galaxy (S7) voor te bereiden op de update naar Android 7.0 Nougat

Het is zover: de langverwachte update naar Android Nougat begint te arriveren op de Nederlandse Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge – andere Galaxys krijgen de Nougat update later. Wat kun je van tevoren doen om de update zo soepel mogelijk te laten verlopen? Kun je er ook voor kiezen de update niet, of pas later, te installeren?

galaxy-s7-edge-tip-android-nougat-update-voorbereiden-niet-installeren Tips om je Galaxy (S7) voor te bereiden op de update naar Android 7.0 Nougat

Een grote update? Een goede voorbereiding is het halve werk!

Maak voldoende ruimte vrij

Niks vervelenders dan dat je als een dolle de grote Nougat wilt downloaden, en er dan achter komt dat je Galaxy in de loop van de tijd nagenoeg helemaal vol is gelopen met foto’s, video’s, of waar jij jouw toestel zoal mee vult. Zorg dus dat je toestel voldoende vrije ruimte heeft om de update te kunnen downloaden, uitpakken, en uitvoeren. Een goede vuistregel: 3 GB vrije ruimte moet voldoende zijn.

De handigste manier om dit te checken is via Instellingen en Smart Manager. Tik daar op Opslag, en je ziet niet alleen hoeveel ruimte je nog vrij hebt, maar kunt gelijk overbodige gegevens opruimen, ongebruikte bestanden en apps verwijderen, of simpelweg meer details inzien over wát er zoals ruimte inneemt op jouw telefoon.

Mocht je nog veel meer ruimte nodig hebben, dan kun je bijvoorbeeld al je foto’s en video’s wissen (in de Galerij app), maar leuker is het om ze naar je PC te kopieren, óf in de cloud op te slaan – bijvoorbeeld met Samsung’s eigen clouddienst, of de clouddienst van jouw keuze. Een andere optie: stop een lege microSD kaart in je toestel, en kopieer al je beeldmateriaal – of andere grote bestanden – daar naartoe.

Maak een back-up

Hoewel het uitvoeren van een dergelijke, grote update tegenwoordig bijna altijd vlekkeloos verloopt, is het toch verstandig de inhoud van je telefoon te back-uppen – via Samsung Cloud, of met een andere methode die je eigen voorkeur heeft. Je hoeft niet bang te zijn dat je al je data kwijtraakt tijdens de update, maar áls je een back-up hebt, is de stap om het toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen een stuk kleiner.

Uiteraard is dit laatste een stap die de meesten graag overslaan – een meestal ook prima kunnen overslaan – maar het is wel dé manier om ervoor te zorgen dat jouw S7 (Edge) na de update helemaal clean en zo soepel mogelijk werkt.

Wil je de update niet of pas later installeren?

Wacht je liever met het downloaden en uitvoeren van de Nougat update, bijvoorbeeld om te zien hoe hij bij anderen verloopt alvorens zelf in het diepe te springen, ga dan naar Instellingen, en kies Toestel-info. Zet vervolgens de ‘schakelaar’ bij Updates automatisch downloaden uit. Je toestel zal nu niet zelf aankomen met de update. Bedenk hierbij wel dat je nu helemaal geen updates meer krijgt – ook geen nieuwe security patches.

Op het moment dat je de update toch wilt uitvoeren, zet de schakelaar weer aan, en tikt daarboven op Updates handmatig downloaden om direct te beginnen.

Wi-Fi!

In de categorie ‘open deur’ voegen we graag nog toe dat je er voor moet zorgen dat je de update, zodra hij voor jouw toestel beschikbaar is, alleen via een Wi-Fi verbinding downloadt. Wees lief voor je databundel!

Nougat geïnstalleerd op jouw S7 (Edge)?

Heb je de update eenmaal gedownload en geïnstalleerd op jouw S7 (Edge)? Check dan onze tips en trucs voor de Galaxy S7 (Edge) met Nougat!

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  1. Hansz zegt

    De laatste update voor de S7 Edge die ik gezien heb was op 4 januari, de beveiligingsupdate van december was dat. Inmiddels is het einde 1e week februari en veel andere merken hebben de Nougat update inmiddels binnen. Samsung blijft weer eens ver achter en het blijft angstvallig stil.

Praat mee