Samsung Galaxy Note 7 krijgt Android 7.0 Nougat update ‘binnen 2 à 3 maanden’

Hoewel Samsung de Galaxy Note 7 binnenkort lanceert met Android 6.0.1 Marshmallow, zal de update naar Android 7.0 Nougat binnen twee tot drie maanden volgen, aldus een topman van het bedrijf.

samsung-galaxy-note-7-android-7-nougat-update Samsung Galaxy Note 7 krijgt Android 7.0 Nougat update 'binnen 2 à 3 maanden'

In een interview met de Korea Times laat Koh Dong-jin weten dat Samsung de Galaxy Note 7 in oktober of november van de officiële update naar Android 7.0 – bijgenaamd: Nougat – wil gaan voorzien. Wel onderstreept de beste man dat het cruciaal is, dat een dergelijke, grote update goed getest wordt, alvorens deze uit te rollen naar miljoenen gebruik(st)ers.

Uiteraard moet je bij dit soort uitspraken in gedachten houden, dat met ‘uitrol in oktober of november’ in feite bedoeld wordt: de start van de uitrol. Hoe lang het duurt voordat een update vervolgens in een specifieke markt op een specifieke toestelvariant – unbranded, of van een provider – terecht komt, is vervolgens lastig te voorspellen. Met andere woorden: of de Galaxy Note 7 straks ook in Nederland al in oktober of november de Nougat update krijgt, is niet met zekerheid te zeggen.

Maar we hopen het natuurlijk van harte.

Praat mee