Samsung’s Galaxy en de Android 6.0 Marshmallow update: welk toestel wanneer? (update 17 februari)

Met de onthulling door Google van alweer de volgende versie van het Android besturingssysteem komt voor menig smartphonebezit(s)ter de vraag: krijgt mijn Galaxy telefoon – of tablet, natuurlijk – ook de update naar Android 6.0 Marshmallow? Hieronder vind je nieuws, geruchten, en simpel gezegd de stand van zaken rond de update en de verschillende Galaxy telefoons en tablets die de update zullen krijgen.

 

Update 17 februari: jaaaa, daar is de Marshmallow update voor de Nederlandse Galaxy S5 Mini dan toch.

Update 28 oktober:  daar is de Marshmallow update nu ook op de unbranded Galaxy A3 (2016).

Update 14 oktober: inmiddels is Marshmallow voor alle modellen van de eerste generatie Galaxy Tab S beschikbaar.

Update 11 oktober: met de komst van de update naar de unbranded Galaxy A3 uit 2015 is deze voor dat toestel in ons land compleet.

Update 10 oktober: vandaag krijgt de officiële Nederlandse toestelversie van de Galaxy J5 de update naar Marshmallow.

Update 28 september: en toen was ook de Galaxy A7 aan de beurt voor haar Marshmallow shot.

Update 20 september: eindelijk vangen we een glimp van Marshmallow op de Galaxy Alpha – al is het te vroeg voor verdere conclusies.

Ja, deze Galaxys krijgen de update naar Android 6.0 Marshmallow (incl. status):

Staat jouw toestel niet op dit lijstje? Geen paniek! Er zijn heel wat Galaxys waarvan wij denken dat ze de update ook krijgen, maar voor nu houden we het nog even bij dit illustere gezelschap waarover nu al concrete berichten de ronde doen. Dus stay tuned voor meer informatie, die de komende tijd onvermijdelijk zal opduiken.

Wat brengt Android Marshmallow dan zoal met zich mee?

Check ook: een lijst met vernieuwingen in Android Marshmallow op Galaxy telefoons.

Waar de Android Lollipop update flink wat visuele vernieuwingen naar het besturingssysteem bracht, valt dit met Android 6.0 Marshmallow behoorlijk mee. De veranderingen zijn vooral functioneel. Zo geef je als gebruik(st)er geen toestemming voor bepaalde functies als je een app installeert, maar pas als de app iets nodig heeft. Op deze manier geef je alleen toestemming aan apps voor functies die je ook echt nodig hebt, en niet voor alles wat een app in theorie zou kunnen gebruiken.

Daarnaast belooft Android flinke verbeteringen in het energiegebruik. Door een nieuwe feature, genaamd Doze, weet een telefoon of tablet of je ‘m daadwerkelijk gebruikt. Als dat niet geval is, worden achtergrond processen beetje bij beetje gepauzeerd, waardoor er minder energie verbruikt wordt als je je apparaat niet actief gebruikt. Google zelf beweert dat dit de accuduur kan verdubbelen.

Google Now wordt een stuk uitgebreider, en kan in Marshmallow ook beter contextuele informatie ophoesten. Zit je net te Whatsappen over de belevenissen van de FIFA? Vragen die je Google Now op dat moment stelt worden automatisch in die context beantwoord.

Verder heeft Android 6.0 standaard ondersteuning voor een vingerscanner. Echter, Samsung zelf had dit natuurlijk al lang in de toestellen met vingerscanner geïntegreerd, dus dat is voor menig Galaxy gebruik(st)er minder relevant. Google Pay zal in ieder geval in het begin vermoedelijk last hebben van hetzelfde probleem als Samsung Pay, dat tegelijk met de Galaxy S6 onthuld werd: het gaat nog even duren voor het hier in Nederland te gebruiken is.

Te zijner tijd, als er meer bekend is om precies te zijn, laten we je hier zien wat Android Marshmallow precies naar Galaxy toestellen brengt. Daarvoor moeten we dan wel wachten tot de eerste, vroege updates opduiken uit Samsung's eigen keuken. Maar zover is het voorlopig dus nog niet.

Lees de reacties (242)

1 2 3 26
Gerelateerde artikelen