Samsung’s Galaxy en de Android 6.0 Marshmallow update: welk toestel wanneer? (update 17 februari)

Met de onthulling door Google van alweer de volgende versie van het Android besturingssysteem komt voor menig smartphonebezit(s)ter de vraag: krijgt mijn Galaxy telefoon – of tablet, natuurlijk – ook de update naar Android 6.0 Marshmallow? Hieronder vind je nieuws, geruchten, en simpel gezegd de stand van zaken rond de update en de verschillende Galaxy telefoons en tablets die de update zullen krijgen.

samsung-galaxy-android-m-update Samsung's Galaxy en de Android 6.0 Marshmallow update: welk toestel wanneer? (update 17 februari)

 

Update 17 februari: jaaaa, daar is de Marshmallow update voor de Nederlandse Galaxy S5 Mini dan toch.

Update 28 oktober:  daar is de Marshmallow update nu ook op de unbranded Galaxy A3 (2016).

Update 14 oktober: inmiddels is Marshmallow voor alle modellen van de eerste generatie Galaxy Tab S beschikbaar.

Update 11 oktober: met de komst van de update naar de unbranded Galaxy A3 uit 2015 is deze voor dat toestel in ons land compleet.

Update 10 oktober: vandaag krijgt de officiële Nederlandse toestelversie van de Galaxy J5 de update naar Marshmallow.

Update 28 september: en toen was ook de Galaxy A7 aan de beurt voor haar Marshmallow shot.

Update 20 september: eindelijk vangen we een glimp van Marshmallow op de Galaxy Alpha – al is het te vroeg voor verdere conclusies.

Ja, deze Galaxys krijgen de update naar Android 6.0 Marshmallow (incl. status):

Staat jouw toestel niet op dit lijstje? Geen paniek! Er zijn heel wat Galaxys waarvan wij denken dat ze de update ook krijgen, maar voor nu houden we het nog even bij dit illustere gezelschap waarover nu al concrete berichten de ronde doen. Dus stay tuned voor meer informatie, die de komende tijd onvermijdelijk zal opduiken.

Wat brengt Android Marshmallow dan zoal met zich mee?

Check ook: een lijst met vernieuwingen in Android Marshmallow op Galaxy telefoons.

Waar de Android Lollipop update flink wat visuele vernieuwingen naar het besturingssysteem bracht, valt dit met Android 6.0 Marshmallow behoorlijk mee. De veranderingen zijn vooral functioneel. Zo geef je als gebruik(st)er geen toestemming voor bepaalde functies als je een app installeert, maar pas als de app iets nodig heeft. Op deze manier geef je alleen toestemming aan apps voor functies die je ook echt nodig hebt, en niet voor alles wat een app in theorie zou kunnen gebruiken.

Daarnaast belooft Android flinke verbeteringen in het energiegebruik. Door een nieuwe feature, genaamd Doze, weet een telefoon of tablet of je ‘m daadwerkelijk gebruikt. Als dat niet geval is, worden achtergrond processen beetje bij beetje gepauzeerd, waardoor er minder energie verbruikt wordt als je je apparaat niet actief gebruikt. Google zelf beweert dat dit de accuduur kan verdubbelen.

Google Now wordt een stuk uitgebreider, en kan in Marshmallow ook beter contextuele informatie ophoesten. Zit je net te Whatsappen over de belevenissen van de FIFA? Vragen die je Google Now op dat moment stelt worden automatisch in die context beantwoord.

Verder heeft Android 6.0 standaard ondersteuning voor een vingerscanner. Echter, Samsung zelf had dit natuurlijk al lang in de toestellen met vingerscanner geïntegreerd, dus dat is voor menig Galaxy gebruik(st)er minder relevant. Google Pay zal in ieder geval in het begin vermoedelijk last hebben van hetzelfde probleem als Samsung Pay, dat tegelijk met de Galaxy S6 onthuld werd: het gaat nog even duren voor het hier in Nederland te gebruiken is.

Te zijner tijd, als er meer bekend is om precies te zijn, laten we je hier zien wat Android Marshmallow precies naar Galaxy toestellen brengt. Daarvoor moeten we dan wel wachten tot de eerste, vroege updates opduiken uit Samsung’s eigen keuken. Maar zover is het voorlopig dus nog niet.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. erwin zegt

  Zal me benieuwen hoe lang het bij deze update duurt voordat de Note 4 een update krijgt.
  Aangezien de lollipop update ook heel lang op zich liet wachten.

 2. heian zegt

  De officiële site van Samsung meldt op dit moment nog helemaal * niets * over een update van de Tab S2 naar Android 6.0. http://samsung.youmobile.org/

  Dat lijkt mij de aangewezen plek om betrouwbare informatie over updates te halen, en geen verhalen van:
  naar alle waarschijnlijkheid, of volgens die of die carrier.

  Zelf wil ik de Tab S2 graag hebben, maar zolang ik geen 100% zekerheid heb dat ie een update naar Android M krijgt koop ik hem niet. Ik wil niet de frustratie en stress hebben dat ie alsnog op 5.0.2 Lollipop blijft hangen.

  • Michel zegt

   Uhm, er is niets officieels aan die website. Sterker nog, het is een van de meer onbetrouwbare sites op dat gebied 🙂 Natuurlijk bieden geruchten geen zekerheid, maar die site al helemaal niet 😉

  • Richard Hermse zegt

   De Tab S2 Krijgt echt wel de update naar Android M.
   De vraag is alleen, hoe lang moet je er op wachten. Mijn Tab S kreeg ook de update naar Android L, maar dat duurde veel langer dan mijn Galaxy S4.

   Dat ik nu waarschijnlijk geen update voor mijn Tab S krijg naar Android M vindt ik wel echt een misser. Die tablet is nog zo goed als nieuw. Toch maar voor Alternative software denk ik.

 3. rudy boumon zegt

  ik vind het spijtig dat Samsung zo lang doet over haar update’s. heb deze zomer een tab S 10.5 gekocht en nu zou deze geen Android 6.0 ontvangen, dit vind ik zeer spijtig.
  ook onze andere 2 tablets de note 10.1 2014 en onze tab pro 10.1 draaiden nog steeds op kit kat. dit zou sneller mogen vind ik.
  Samsung zou er goed aan doen minder toestellen uit te brengen en deze sneller te voorzien van update’s.

 4. zegt

  Waarom krijgt me samsung galaxy note3 n9005 nog geen nieuwe update? Hebt nog steeds lollipop 5.0 hebt het zelf geüpdatet en het is daarbij gebleven nog steeds geen nieuwe versie

  • Stef zegt

   Heb de note4 en ook nog geen update naar 6.0 sinds ik van kitkat de update naar lollipop heb gedaan zit die ook vol met bugs…….. voor mij geen samsung meer in de toekomst, alleen nog een Nexus of iphone

  • Tom Schnellenberg zegt

   Hoogstwaarschijnlijk niet, we mochten net hopen dat het toestel de Lollipop update kreeg.. ik ben ondertussen op een note 4 overgestapt, maar die schijnt ook nog een jaar of 2 uiterlijk ondersteund te worden.

   • Stef zegt

    Ik heb ook een note4 , heb jij toevallig ook last dat de batterij geen hele dag meer mee gaat en dat hij regelmatig vast loopt / hapert?

    • . zegt

     Ja, mijn Note 4 houdt het ook geen hele dag meer vol, hebben jullie ook dat er bij bijvoorbeeld een zware game of VR filmpje de batterij springt van bijvoorbeeld 30% uit het niets naar 5%?

  • Kees zegt

   De Grand Prime SM-G530FZ heeft nog niet eens android 5 hier in Nederland, ik verwacht dus echt niet dat ze voor android 6 nog enige moeite doen..
   En op de Prime is ook het Stagefright lek niet gerepareerd en Samsung weet niet of dit ooit gebeurt. Hier kwamen ze na diverse mailtjes zelf pas achter. Wat een B-merk.

 5. YJ zegt

  Ik vind het raar dat onder andere de Galaxy s4 geen update krijgt naar Android 6.0.
  Als je een veilige smartphone wilt hebben, ben je eigen een soort van verplicht om steeds een andere te kopen.

  • Stef zegt

   Ja dat klopt…… iedereen zegt wel dat iphone te duur zijn maar m’n zusje heeft een iphone 4s en die heeft volgens mij zelfs de nieuwste ios…… dat is ook de reden dat ik over stap naar Apple

   • JJ zegt

    Mijn vorige telefoon was een iphone 4, die bleef steken met ios 7. Maar mn vriend heeft een iphone 4s nu en dat ding is echt 3 keer zo snel, en gaat wel met de updates mee. Voor de 4s betaal je wel iets meer, maar het is het echt waard.

 6. Dennis Eijs zegt

  Ach, op den duur zullen klanten dus gaan kiezen voor bedrijven die langer service bieden. Zeker in een tijd dat het economisch wat minder gaat. Dan is langere service belangrijk, je kan tenslotte minder snel een nieuw apparaat kopen. Ze snijden zichzelf dus in de vingers op deze manier.

 7. mike zegt

  Te gek voor woorden als je een nieuw toestel wil kopen dat er nog geen nieuw besturingssysteem op zit. Dit is de rede dat ik nog niet over ga op de koop. Het eerste toestel dat mij voor 300 euries het nieuwe besturingssysteem kan leveren heeft mij als klant. Misschien moeten meer mensen er zo over denken, dan gaat de arrogantie bij de leverancier misschien op een lager pitje.

  • Dirk zegt

   Het gaat niet alleen om een android 6 toch.
   Je kijkt ook naar of de camera goed is enzo en wat je wensen zijn.
   maar goed als jij dat zo wil moet je dat vooral doen, succes!

 8. Jesse zegt

  Een familielid van mij heeft de Samsung Galaxy Grand Prime met Android 5.1.1. Het lijkt mij dat ie toch ook een update naar Android 6 gaat krijgen?

 9. Freddy zegt

  Ik blijf lekker bij de S4 😉 top toestel! Nooit geen problemen mee, en als ie de update naar android 6 niet krijgt, nah fok it dan maakt mij niet uit :p

 10. Paul zegt

  Geen beste update naar Marshmallow. Zit nog vol met vervelende bugs

  Handleiding is verdwenen
  T9 4×3 is verdwenen
  Rare opstart scherm

  Hoop op een snelle update.!

 11. zaanen zegt

  mijn note 4 slurpt zojuist vandaag een update binnen. we gaan der even vanuit dat dit de 86 mb is die voor android 6.0.1 nodig is.

  • Dorien zegt

   Helaas, bij mij was hij ook aan het binnenslurpen maar inderdaad: de beveiligingsupdate en nog niet de 6.0 … we hebben (nog) geduld…. 😉

 12. Maikel zegt

  Zit hier weer een beetje rond te scrollen, en ik erger me weer mateloos aan enkele mensen.
  Sommige kunnen zo zeuren over dat ze de nieuwste update niet, of veel later krijgen.
  Krijg je ‘m niet, jammer dan, dan is je toestel gewoon “te oud”.
  Krijg je ‘m “veel” later, da’s dan toch goed, een halfbakken update die (te) snel uitgerold wordt, zit niemand op te wachten.
  Iedereen mag blij zijn dat ze überhaubt updates van een nieuwer besturingssysteem uitrollen.
  Ze kunnen het ook niet doen, verkoopt tenslotte meer toestellen zou ik verwachten, omdat men ze dan sneller wil vervangen.
  Als er een nieuwe versie van jou 2 jarige auto uitkomt, krijg jij dan ook die nieuwe motor?
  En dan te bedenken, is het toestel opeens niks meer waard zonder het nieuwste besturingssysteem?
  Ben blij met wat je hebt, je hebt ‘m tenslotte zelf zo gekocht, en toen was je er heel blij mee.

  *zo, dat is eruit…*

  • Nathan zegt

   Dan moet je eventueel wel blij zijn met een onveilig apparaat. En dat mogelijk al vanaf het moment dat je ‘m koopt of een paar maanden later.

 13. Stef zegt

  Ik heb Android Marshmallow gisteren geïnstalleerd op mijn Samsung S6.
  Nu is er iets waar ik me nogal aan erger. Voorheen kreeg ik direct mijn vergrendelscherm (patroon) als ik op mijn telefoon klikte. Nu krijg ik eerst een scherm waarover ik moet vegen en vervolgens krijg ik nog eens het vergrendelscherm (patroon). Ik krijg het niet aangepast,
  Doe ik zelf iets verkeerd of kan dit niet in Android Marshmallow?

  Hoop dat iemand een antwoord heeft;)

 14. Abraham zegt

  Eindelijk heb ik marshmallow update voor Samsung Note 4, maar de installatie mislukt. Ik heb meermalen geprobeerd, geen succes dus.

  Is het al gelukt bij iemand?

 15. Youri sp zegt

  Slechte update Samsung Galaxy s 6 edge geen vliegtuigstand meer en de reken machine kan geen procenten meer berekenen.
  Steeds koop ik een nieuwe telefoon en als ik updates draai gaat het mis ik overweeg om over te stappen naar de iPhone ben het zat met samsung en Android

 16. Youri zegt

  Ik krijg geen eens een melding op mijn Galaxy S6 dat er een update beschikbaar is. Iedereen in mijn omgeving met een S6 heeft hem al wel kunnen updaten. Zijn er meer mensen met een S6, bij vodafone, die geen update binnen hebben gekregen?

 17. Paul zegt

  Nog steeds geen T9 4×3 toetsenbord! Slechte zaak samsung. Ook het wake up scherm vind ik geen verbetering

  Aktie Samsung! Updaten die handel

 18. Fouz zegt

  Heb een update gedaan en nu ben ik al mijn fotos kwijt….help hoe krijg ik ze terug….heb m’n telefoon pas enkele maanden heb ze nergens anders opgeslagen.

  Ook m’n instellingen zijn weg en moet alles opnieuw instellen.

  Wie oh wie weet waar ik m’n foto’s kan terugvinden?

 19. Milou zegt

  Ik heb gisteren de update op mijn s6 gedaan, maar ik kom er nu achter dat wanneer ik nieuw gemaakte filmpjes verstuur via Whatsapp er bij de andere persoon een foutmelding komt te staan. Er staat dan dat de video is verwijderd omdat de inhoud onveilig zou zijn..
  Ik heb al gecheckt op virussen maar er is niks te vinden. Heeft iemand hier een oplossing voor?

 20. Es zegt

  De update veroorzaakt nog meer problemen. Apps die niet meer volledig werken, contacten verloren, verplicht vegen voor patroon tekenen ect. Samsung geeft als antwoord maak een back up van je data en met een hard reset zou alles verholpen moeten zijn.

 21. taco zegt

  Hier hetzelfde probleem: rond 20 maart de update binnengehaald. Allerlei problemen, o.a. met de vingerafdrukscanner. Vandaag 1 april begint de galaxy S6 gewoon zelf plotseling aan een update. Daarna is alles weg, instellingen, apps (niet allemaal), ALLE FOTO’S zijn ook weg. Rampzalig!

 22. Raimond zegt

  Hier ook veel problemen na update van S6 naar Marsmallow. Regelmatig herstart de telefoon zichzelf (hoef daarna geen sim-pincode op te geven).
  Batterij heeft een waardeloze levensduur ineens.

  Cache/swipe al gedaan….Ben bang dat ik ook alles maar moet backup-en en een reset moet doen naar Factory settings. Erg vervelend, gaat weer een hoop onzin tijd in zitten.

  Of zijn er nog andere suggesties?

 23. Björn zegt

  Eigenlijk best een kutstreek van Samsung om toestellen maar zo kort te ondersteunen met nieuwe updates,op deze manier dwingen ze mensen min of meer elke 2 jaar een nieuw toestel te kopen!!

  Ik heb zelf de galaxy s4 waar ik dus wat updates betreft niks meer aan heb,deze telefoon doet het nog prima is dus alleen niet echt veilig meer omdat deze dus al niet meer onderstend word om bijvoorbeeld beveiligingslekken te dichten.
  Ronduit belachelijk!!

  Samsung is trouwens niet de enige,android is wat updates betreft rampzalig te noemen.
  Toch maar eens overwegen om een iphone te nemen.
  Kan natuurlijk ook cyonagen mod erop zetten maar of dat zo ideaal is….

  • YJ zegt

   Ik ben het helemaal met u eens, je koopt het neusje van de zalm, althans dat zei de verkoper tegen mij toen ik m’n Samsung Galaxy S 4 kocht en dan na twee jaar is hij niet meer beveiligt.

  • lezer zegt

   Als ik voor mijn Tab S geen update naar Android 6 krijg, dan is dit mijn laatste ‘ Samsung’. Het is mijn tweede tablet na de TabPro, op zich een prima apparaat, maar echt de laatste als de update uitblijft. Er stond eerst dat de uitrol in april 2016 zou zijn, nu staat er ‘ geen tijdsindicatie’ . Zo ging het met de TabPro ook, uiteindelijk kwam er geen update.
   Ik zeg dan ‘ Met z’n allen aan de Iphone en Ipad’. Liever niet maar als het niet anders is.

 24. Leen zegt

  Samsung s6 nieuwe update gedaan, ook hier ik kan naar geen enkele instelling gaan en hij gaat vanzelf uit en terug aan hij loopt volledig vast,
  bedankt aan Samsung dan zo een dure gsm, en als je naar de winkel gaat zullen ze zeggen op software geven we geen garantie, wel een duur grapje en ondertussen kan ik niets meer doen met m’n gsm, ik hoop dat het mij lukt terug op fabrieksinstellingen te zetten

 25. exodius zegt

  Na de update 6.0.2 als ik de telefoon nieuws opstart gooit hij de achtergrond en vergrend scherm foto weg en vervangt het met een origineel standaart plaatje behoorlijk lastig plus wat visuele dingen weg zoals het accu icoontje
  Hoop dat er snel een update komt voor veel problemen op te lossen

 26. lezer zegt

  ergens in november 2015 werd op veel sites, ook hier, gemeld dat de TAB S in april de update naar Android 6 zal krijgen. April is nu voorbij en het laatste nieuws is ” geen tijkdsindicatie” Dit is de tweede keer dat ik erin trap, een apparaat koop wat een update ‘ zeker’ zal krijgen maar uiteindelijk misschien helemaal buiten de boot valt.
  De berichtgeving vorig jaar was dusdanig dat het, m.b.t. updaten naar 6.0, een verantwoorde aankoop van bijna 500 euro leek. Ik heb er nu alweer een hard hoofd in. Bij Samsung is er kennelijk geen verschil in beloven, publiceren en uitvoeren. Dat heeft Samsung eerder bewezen en er lijkt geen verbetering. Tijd voor Europese consumentenorganisaties om de handen ineen te slaan en Samsung aan te pakken. Samsung, in het verleden bekend als ‘ low budget’ merk mag wat mij betreft op dit moment dat imago weer terugkrijgen.

  • Kees zegt

   Gewoon Samsung links laten liggen, misschien leren ze er dan eens van. Maar zolang miljoenen mensen dit merk blijven kopen verandert er niets.
   Samsung is goed in hardware maar bagger met de service. Mijn Tab Pro 10.1 was ook zo’n mksser.
   Het was mijn eerste Samsung tablet maar absoluut ook mijn laatste. Ik ga mooi weer terug naar de Ipad, niet voor niets de meest verkochte tablet, daar kan de Tab S2 niet tegen op, zelfs de 2 jaar oude Air 2 doet het beter dan de Tab S2 met z’n android uit 2014 en niemand weet wanner android M komt, misschien wel nooit.
   Volgens mij werkt er 1 persoon op de software afdeling en is die nu overspannen.

 27. Aluhoedje zegt

  Ik wordt echt ziedend op Samsung. Straks zeggen ze dat mijn telefoon te oud is ofzo? Goeiemorgen Samsung, android m is al uit sinds november 2015, slechts 14 maanden na aanschaf note4-910f, vlak na de release. Schiet verdomme op of ik betaal never nooit meer voor die ‘flagship’ phones van jullie. Nu echt opschieten met die fakking update of ik tief deze 700 euro kostende baksteen bij jullie door de ramen bij zo’n kløte service kantoor waar ze NIETS weten. Stop met die ota updates, gewoon linkje posten met de firmware en snel een beetje!

 28. Jonathan zegt

  Ik heb nog steeds geen 6.0.1 update ontvangen op mijn Samsung S5.
  Weet iemand hoe dit komt? Of dat er meer mensen zijn die de update nog niet hebben ontvangen.

 29. robin zegt

  Komt android 6.0 nog voor de galaxy grand prime (G530FZ)? Zoja wanneer?
  En komt de update ook voor de tab A 9.7? Zoja wanneer?

  Mvg,
  Robin

  • robin zegt

   Ik wil graag weten waneer de update voor de grand prime komt (sm-g530fz) en de galaxy tab a (sm-t550) omdat deze software wel eens crashed (android 5.0.2)

 30. Peter zegt

  Ik raad aan om niet over te gaan naar de nieuwe Android 6
  Ik maak gebruik van call record app maar geen enkel call record app werk meer.
  De update heeft voor mij alleen maar nadelen.

 31. Liliane zegt

  Na de update van Android 6 slurpt hij mijn batterij leeg binnen 8 uur. Hiervoor deed ik bijna 2 dagen met de batterij. Wat kan ik hier aan doen?

 32. Jason zegt

  Heb gisteravond de Galaxy Note 4 update naar 6.0.1 ontvangen en om eerlijk te zijn, vind in het maar niets. Minder battery life kan ik nu al stellen en enkele aanpassingen (zoals bvb het spaarstand-icon dat in je notificationbalk blijft, ook op je lockscreen), vind ik vrij irritant. Hopelijk brengen ze hier nog wat matches voor uit.

 33. JanQ zegt

  Ik zie dat de S5 Neo Vodafon-branded Marshmallow update krijgt. Is dat ook voor toestellen van HollandsNieuwe (Is dochter van Vodafon en maken gebruik van het Vodafon netwerk)?

 34. Piet zegt

  Ik heb de Samsung Galaxy S6. In April had een meisje van mijn klas al de nieuwe 6.0. Mijn nicht heeft die nu ook al rond de 2 maanden, maar ik heb nog steeds geen melding etc gekregen en ik heb al via instellingen > Software-update > Nu bijwerken. Maar dan staat er dat de laatste updates al zijn geïnstalleerd, maar heb nog steeds android 5.1.1. Wat moet ik doen!?

 35. Jan-Hendrik zegt

  Zojuist heb ik mijn S5 Neo naar Marshmallow weten te updaten (vanaf mijn vakantieadres)! Systeem is overduidelijk sneller, stabieler en reageert veel beter.

 36. Dennis zegt

  Ik heb mijn s5 plus geüpdatet naar marshmallow. ik kan alleen niet rooten.
  Ik krijg de melding kernel is not seandroid enforcing en set warranty bit: kernel in mijn scherm te zien.

  Iemand een idee?

  • ashfaaq zegt

   Ja dat heb k ook op mijn j5 en dat is als je hebt geprobeerd of tent geroot

   Als er staat

   Seandroid not enforcing
   Waranty bit : kernel

   Dan start je je telefoon op

   Als er staat

   Seandroid not enforcing
   Waranty bit : recovery

   Dan ga k las recovery

  • Wilco zegt

   Ik heb voor de grap gewoon aan beide partijen gevraagd, zowel KPN als Samsung. KPN medewerker was het met me eens dat het waarschijnlijk om geld gaat.

   Waarom? Heel simpel. Vodafone heeft namelijk de updates vaak al eerder klaarliggen, zeker met de high-end segment of de voorgaande topmodellen. Ze brengen de software eerder uit met hun eigen pakket aan troep.. Bloatware… Ik bedoel apps en branding van de provider.

   De unbranded toestellen krijgen de updates met veel minder troep, en toch zijn die het laatste aan de beurt. KPN hoeft zozeer niet tig apps voorgeïnstalleerd te leveren, net als Tele2 en andere providers., Een van de weinige pluspunten die ik nog kan bedenken bij de provider na alle ellende.

   Het is dus simpelweg voor de unbranded afwachten wanneer de update voor ons wordt uitgerold. Die datum ligt vast op afspraak voor ons te wachten, want natuurlijk wil Samsung ook de update aan ons geven. Alleen als ze er extra geld voor kunnen vangen dat Vodafone gebruikers 3 maand eerder zijn met updates, zal Samsung zeker geen nee zeggen..

 37. JanQ zegt

  Ik heb dit weekeinde de Marshmallow update op mijn S5 Neo ontvangen en geïnstalleerd. Alles werkt prima m.u.v. de ‘ S View’ cover die af en toe niet werkt (Geen apart beeld maar gewoon bovenste deel van het startscherm).
  Heeft iemand de zelfde ervaring en hiervoor een oplossing?

  • Dave zegt

   Volgens sammobile moet die er al lang zijn. Ik kreeg op het toestel van mijn vrouw de update ook maar niet binnen. Nu maar via Odin erop geslingerd en gedownload van sammobile.

 38. edje zegt

  Ik ben er ook helemaal klaar met samsung. s7 Wat een prutding. Accuduur haalt de avond niet, en van mijn ander toestel een s5, ook niet. Daar moet ik weer wachten op de updates. Oudere types krijgen hem eerst. Beetje armoedig allemaal. Heb nu sinds een week een Iphone 6s, duur, maar wat een verademing, Alles werkt sopel, accuduur haalt met gemak twee dagen. En updates krijg je altijd, Dag samsung!

  • Wilco zegt

   S7 gaat hier moeiteloos 2 dagen mee. Sterker nog, bij weinig gebruik zoals op werkdagen dan verbruikt ie in een dag nog geen 25%. Bij intensief gebruik, scherm minimaal 5 a 6 uren aan dan haalt ie alsnog makkelijk een hele dag.

  • Cees zegt

   Edje,, zeker wat updates betreft zit je bij Apple veel beter dan bij Samsung.
   De iphone is duur, maar is de S7 zo goedkoop? En als android 7 eind 2016 uitkomt moet je bij Samsung zeker weer wachten tot midden 2017. En een Apple draait ook altijd soepeler dan een android.. Ik stap binnenkort ook over van een Samsung tablet naar een Ipad.

 39. Jonathan zegt

  Ik zat lang te wachten op mijn 6.0
  1 update voor mijn S5.
  En nu heb ik hem via Samsung Kies gedownload, dat ging erg makkelijk.
  Als je dus een apparaat hebt wat de update al van is uitgekomen, maar je ontvangt hem niet, dan kan je dat via Samsung Kies doen.

 40. zegt

  Ik hoop dat er snel een update voor de J5 in Europa komt! Met deze Android versie zou je je sd kaart als intern geheugen kunnen laten behandelen. Da’s fijn want die 8gb zit zo vol op dit verder prima toestel (en op mijn zakelijke S6 ben ik erg tevreden over deze Android versie)

 41. Kay Z. zegt

  Er staat dat de samsung galaxy tab a de uitrol al is begonnen. Ik heb hem nog niet en ik zit al heel lang te wachten! Kan iemand mij helpen?

    • Mike zegt

     Nou volgens mij zei die medewerker maar wat want ik zie nog Sorry voor de valse hoop!
     Je kan dit zien bij instellingen, toestel info, update!

     Idioot er is allang een update beschikbaar in uk en de nieuwe exemplaren hebben ook al marshmallow er op staan. Waarom wij zo lang moeten wachten is onbegrijpelijk.

     • Mike zegt

      Voor de minder begaafde medereageerders heb ik mijn voorgaande stukje tekst aangepast:

      Nou volgens mij zei die medewerker maar wat want ik zie nog NIKS ! Sorry voor de valse hoop!
      Je kan dit zien bij instellingen, toestel info, update!

      Het is toch idioot dat er is allang een update beschikbaar in uk en de nieuwe exemplaren hebben ook al marshmallow er op staan. Waarom wij zo lang moeten wachten is onbegrijpelijk.

     • Mike zegt

      Ik ben noch voor of tegenstander van een kerngetal al heb ik een voorkeur voor het getal 6 maar om nou te zeggen dat ik mijn dag begin met 020 boven andere getallen te stellen , nee!

  • ashfaaq zegt

   Dan moet je naar k middel kijken voor het zelfde geld heb jij de tab a 2016 en die krijgt pas veel en veel later de update

 42. Mike zegt

  @kay z
  Het woordje NIKS ontbrak na het woordje ZIE!
  Doe ff nadenken dan kom je verder in het leven!
  Back on topic, is er al een update?

 43. Berry zegt

  Voor de mensen die nog op lollipop 5.1.1. zitten: wees maar blij dat je marsmallow nog.niet hebt!!!! DAN BEGINNEN DE PROBLEMEN PAS ECHT!!!!!!! Camera werkt slecht. Vastlopers. Traag. Battery super snel leeg. En niet alleen op mijn foon note 4. Ook van mn vrouw s5. REALLY IT SUCKS. wil me oude software terug. Maar dat kan niet meer 🙁 🙁

  • wilfred prins zegt

   is er geen manier om terug te gaan naar lollipop?
   die android 6 is een ramp, ik heb bijna 700 euro aan een telefoon uitgegeven waar niets meer mee te doen is

 44. Mar zegt

  Hier ook problemen na de update voor mijn Note 4. Krijg geen mails meer binnen, wel via Wifi. Als ik de 4G uitzet en het toestel laat draaien op 3G dan krijg ik wel mails binnen. Batterij is verschrikkelijk snel leeg. Inderdaad bij mij ook het probleem dat het toestel snel vastloopt. Sinds vorige update ook al problemen, bijvoorbeeld mail adres intypen en normaal krijg je dan het geen wat je al eerder gebruikt hebt. Sinds de vorige update werkt dit ook niet meer. Kortom Samsung moet per direct met een oplossing komen voor alle problemen.

  • Monique zegt

   Ik heb ook problemen na de update, krijg ook helemaal geen mails meer binnen. Ben zzp-er en mail binnen krijgen is toch echt van groot belang. Opdrachtgevers die snel een reactie willen moeten dan de hele dag wachten als ik geen wifi heb. Kan Samsung niet een nieuwe update doen om dit soort problemen te herstellen. Batterij is ook erg snel leeg, vele malen sneller dan normaal!

 45. wilfred prins zegt

  Is er een manier om op een galaxy note 4 terug te gaan naar lollipop?
  ik zou mijn note 4 na de update naar android 6 het liefst van 5 hoog naar beneden gooien en er daarna nog een keer overheen rijden met een vrachtwagen.

  het is een ramp de android 6
  wat nog werkt, vna de Samsung Eigen app’s, is veel langzamer en ook veel dingen die niet meer werken.
  bij Samsung krijg ik geen enkele support, ik heb geen facebook of twitter en zit voor mijn werk in het buitenland en kan het telefoon nummer dus ook niet berijken.

 46. Ilonka zegt

  Wat een rotzooi na de laatste update. Net als hierboven genoemd heb ik dezelfde problemen. Geen mail meer ontvangen toestel snel leeg. Ik zou net als Wilfred het liefst mijn toestel samen met die van hem van 5 hoog naar beneden willen gooien….is alleen zo’n dure grap. Samsung s.v.p. z.s.m. alles herstellen, dit kan echt niet.

 47. Victor zegt

  Tip voor Note3 gebruikers die de jailbreak en update naar Marshmallows hebben uitgevoerd: stel je APN (lees internet gegevens voor je mobiele provider) in NL in. Ik kwam er in het buitenland achter daar de instellingen niet goed stonden en het aanpassen van mmc (lees de landcode) in het buitenland zelf lukt niet met SLIM6 (is Marshmallows) en volgens helpdesk proprovr bv kujt dat vaker niet als je al in buitenland bent. Verder werkt note3 met deze update (juni 2016 versie) naar tevredenheid… maar of het al het gedoe (update, bugs, offline zijn etc) waard is… eder voor zich maar ik had het achteraf liever niet gedaan

 48. Tom zegt

  Hoi, weet iemand hoe het zou kunnen dat mijn S6 nog steeds geen update naar Marshmallow heeft? Zowel via wifi als smart switch geeft ie geen update aan, draai nog steeds op Android 5..1.1

  • Sway zegt

   Hier nog eentje! Waarom wordt er overal gezegd dat de S6 al lang is uitgerold, terwijl ik hier nu al maanden aan het wachten ben?

 49. Tah8r zegt

  23 augustus de update voor me note 4 gehad. Hele telefoon instabiel geworden cache alles was geleegd. Constant vastlopen of niet meer aan willen gaan. Boot menu k9m je niet in gaat over oo odinmode of geeft mmc failed aan.Vorige week naar Samsung service center gebracht na 15 min. Konden ze ook niks sindsdien nog steeds daar ze wachten blijkbaar op onderdelen. Processor heeft het begeven door 6.01 😨😨

 50. andre zegt

  ik zie hier staan note 4 is antiek, volgens mij niet veel slechter dan een note7(explodeert niet)
  maar nog erger !
  ik heb een note 3, wordt al sinds november 2015 dood gezwegen.
  als er niet meer over schrijft dan bestaat het toch niet meer??
  inmiddels is het toestel meer als 2 jaar oud, maar in november nog niet, mar hier stokt de marketing machine toch even.

 51. Jordy Koning zegt

  Ik heb zojuist een update op mijn A5 2015 uitgevoerd. Naar mijn idee niet veel veranderd. Het enigste wat mij opvalt is dat de icoontjes zijn aangepast, waardoor het een speelgoed telefoon lijkt (echt geen gezicht). Ik had persoonlijk meer verwacht van de update. Samsung stelt mij al meerdere updates teleur. Jammer!

  Ik denk dat ik mij binnenkort maar eens in de iPhone ga verdiepen.

 52. Jolandaa zegt

  hoi, Jullie zeggen dat de 6.0 update uit is voor de A5 2016?
  Ik heb tot heden nog steeds geen update binnen en heb een europees telefoon .
  niet bij een abbo. mijn CSC code is : A510FOXX2APC2 kunt u mij meer vertellen?

  • Michel zegt

   Kan niet precies zeggen, maar waarschijnlijk iets Zuidoost Europees ofzo. In ieder geval komt die update dan nog vast wel, maar is er tot nu toe gewoon nog niet voor jouw toestel.

  • B zegt

   Gisteren de update gedaan op mijn samsung A5 en meteen ellende hij vliegt steeds terug naar het begin scherm, mijn baterij is na 12 uur opladen nog geen 100% en mijn baterij zeg maar telefoon wordt ontzettend warm, heb hem op nieuw gestart toen koelde hij af.

   • Bart Verhoeven zegt

    Er is geen verschil met Lollipop op vlak van batterijverbruik of snelheid. Ik doe al 3 dagen met mijn volle batterij, net zoals met Android 5.1
    Bluetooth gebruik nooit Bluetooth, dus daar kan ik geen antwoord op geven.

    • MichelT zegt

     Als jij 3 dagen met de batterij doet dan ben ik geneigd om te zeggen dat je dus vrijwel niets doet met je telefoon, anders is dat echt onmogelijk. Sorry, echt niet verkeerd bedoeld hoor

     • Bart Verhoeven zegt

      Dat klopt, ik luister alleen maar muziek en zet slechts af en toe mijn Wi Fi op, daarom dat ik gemakkelijk 3 tot 5 dagen(soms zelfs 7 dagen) kan doen met mijn batterij.

 53. jeroen zegt

  PROBLEEM
  ik heb een galaxy A5 en heb zojuist de update uitgevoerd.
  Nu zijn alle iconen op mijn start scherm heel groot en is alles door de war aan iconen.
  Ik wil het weer hebben zoals het was. Eerst had ik +/- 8 kleine iconen op mijn startscherm en kon ik zelf dingen schuiven. Nu staat alles vast en zijn de iconen 4x zo groot geworden. HELP!

 54. D. Peeters zegt

  Ik heb de 7.0 inch versie 2016 van de Galaxy Tab A gekocht in de lente van dit jaar (tweede tablet naast iPad) met de vaste belofte hier en op vele andere plekken op het web dat er een upgrade naar Marshmallow zou komen, maar we zijn nu bijna 2017 en nog altijd niks.

  Wanneer komt die Android 6.0 Mashmallow?

 55. Kadir zegt

  Hey heb gisteren nog de update gekregen en sindsdien is mijn note 4 telkens een opstart aan t doen.
  Je kan beter nog wachten met de update denk ik.

Praat mee