Nederlandse Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen Android 6.0 Marshmallow (update: T-Mobile, unbranded ook)

Het is zover: de update naar Android 6.0 Marshmallow arriveert op de Nederlandse Samsung Galaxy S6 en S6 Edge. Als eerste komen Vodafone’s branded toestellen (die bij de provider zelf zijn gekocht) aan de beurt. Update 3 maart: Vodafone’s toestellen krijgen vandaag opnieuw een Marshmallow update, dit keer met firmwareversie XXU3DPBQ. Update 4 maart: en toen waren ook T-Mobile’s S6 en S6 Edge aan de beurt, en de eerste meldingen van de update voor unbranded toestellen – die niet direct bij een provider zijn aangeschaft – bereiken ons nu ook, al lijkt hij voor de meesten met edge-loze S6 nog niet beschikbaar.

samsung-galaxy-s6-android-6-marshmallow-update-in-nederland1 Nederlandse Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen Android 6.0 Marshmallow (update: T-Mobile, unbranded ook)

Zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S6 Edge krijgen vanaf vandaag dus ook in Nederland de update naar Android Marshmallow, die onlangs al elders van start ging. De update van bijna 1350 MB brengt Android versie 6.0.1 en firmware XXU3DPB8 naar – op dit moment – de branded toestellen van Vodafone. Update 4 maart: T-Mobile’s S6 varianten krijgen nu firmwareversie XXU3DPBF, die verder precies hetzelfde doet, namelijk Marshmallow op de toestellen installeren (dank Jeroen et al!).

De nieuwste versie van het Android besturingssysteem, die je eerder al op de Galaxy S6 kon zien in onze uitgebreide preview, brengt tal van veranderingen met zich mee. De opvallendste zijn:

 • Doze mode: een verlaagd energiegebruik in standby stand
 • Vernieuwd notificatiescherm
 • Vernieuwde manier om applicaties permissies te geven
 • Vernieuwde browser inclusief API voor adblockers
 • Vernieuwd vergrendelscherm
 • Vemelding Geschat energieverbruik per onderdeel in Batterijverbruik
 • Uitgebreide manier om screenshots te maken
 • Eenvoudig alle thema’s updaten in het Thema’s scherm
 • Foto’s kunnen als RAW bestand worden opgeslagen in de stock camera app
 • De allernieuwste veiligheidspatches van februari
 • Nieuwe edge features voor de S6 Edge
 • En meer: check ons overzicht met alle veranderingen op de Galaxy S6 in Android Marshmallow

samsung-galaxy-s6-android-6-marshmallow-update-in-nederland-screens-11 Nederlandse Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen Android 6.0 Marshmallow (update: T-Mobile, unbranded ook)

Omdat het hier gaat om een flinke update van meer dan 1 GB – het complete Android besturingssysteem wordt bijgewerkt – is het uiteraard raadzaam deze alleen via WiFi verbinding te downloaden. Zorgt dat je pakweg 3 GB vrije ruimte hebt op jouw Galaxy S6 of S6 Edge, zodat het updatepakket gedownload, uitgepakt en geïnstalleerd kan worden. Deze ruimte ben je niet kwijt, maar is slechts nodig voor het uitvoeren van de update.

samsung-galaxy-s6-android-6-marshmallow-update-in-nederland-screens-21 Nederlandse Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen Android 6.0 Marshmallow (update: T-Mobile, unbranded ook)

Inmiddels lijkt de update te arriveren op alle – Vodafone, T-Mobile én unbranded – S6 en S6 Edge varianten (of tenminste langzaam binnen te druppelen). Voor de Galaxy S6 Edge Plus verwachten we Marshmallow uiteraard ook binnenkort – een preview voor dat toestel vind je nu al HIER. Over verdere ontwikkelingen houden we je uiteraard op de hoogte.

Check ook ons overzicht met tips voor een goede voorbereiding op de Marshmallow update. Heb jij Android Marshmallow al op jouw Galaxy S6 geïnstalleerd? Hoe ging het? Wat zijn jouw ervaringen?

samsung-galaxy-s6-android-6-marshmallow-update-in-nederland-screens-31 Nederlandse Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen Android 6.0 Marshmallow (update: T-Mobile, unbranded ook)

samsung-galaxy-s6-android-6-marshmallow-update-in-nederland-screens-4 Nederlandse Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen Android 6.0 Marshmallow (update: T-Mobile, unbranded ook)

samsung-galaxy-s6-edge-plus-android-marshmallow-preview-3 Nederlandse Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen Android 6.0 Marshmallow (update: T-Mobile, unbranded ook)

Beste Galaxy S6 Edge deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  • Marco Zwetsloot zegt

   Vind ik inderdaad ook een vreemde gewaarwording. Was bij updates naar Lollipop ook al het geval. Unbranded is toch veel makkelijker om te upgraden omdat de providers dan uit beeld zijn.

 1. lars zegt

  log 26-2-16 22:02

  nog altijd geen nieuws van android, de bemanning word ongeduldig. ik weet niet of ik ze nog langer in bedwing kan houden.

 2. Gilbert zegt

  Huh? Vodafone eerst? Normaliter zijn het toch de unbranded toestellen die eerst zijn? In andere landen is dit wel gewoon het geval…

 3. Tony Suurland zegt

  Inmiddels de 2e week op 6.01 en bevalt me heel goed.
  Accu doet het beter en alles ging vlekkeloos (OTA)
  Ik heb een vodafone toestel.
  verder nog niets kunnen vinden wat niet goed werkt.

 4. Scoop zegt

  Blijft echt belachelijk dat het zo lang duurt voordat de unbranded hem krijgen. Hoe kan het dat een provider hem eerder vrij geeft (terwijl ze er nog een extra laagje overheen moeten gooien) dan Samsung zelf… Heel apart. Met de vorige update was het ook al zo, toen was Vodafone ook als eerste. Ik zou bijna een branded S7 bestellen ipv een unbranded!

  • Michel zegt

   Hollandsnieuwe heeft geen eigen ‘branded’ toestelversie, dus die komt gewoon tegelijk met de ‘unbranded’ variant (die nu begint binnen te druppelen, voor zover wij er meldingen over krijgen).

 5. Willem zegt

  Heb zelf een unbranded toestel, via OTA kwam die maar niet binnen.
  Zodra ik wisselde naar Samsung Smart Switch kon ik direct de 6.0 downloaden.

 6. Rupert zegt

  Kan hier ook bevestigen dat voor mijn unbranded S6 Edge de Marshmallow-update verschijnt op Smart Switch (terwijl bij updaten via toestel niets verschijnt)

 7. Dirk zegt

  Mensen, je hoeft niet te wachten hoor.
  Als je samsung smart switch op je pc of laptop hebt of download en je sluit je s6 aan op je pc of laptop.
  krijg je de update in smartswitch te zien.
  Dus daar kan je hem wel gelijk downloaden en installeren.
  Succes en veel plezier met Android 6.0
  😉 heb hem nu net ook geinstalleerd.

  • Barend zegt

   Ik heb een S6 gekocht bij Wehkamp en mijn kernel is G920FXX3COI9, volgens sammobile komt deze uit maleisie. :S In ieder geval nog geen update binnengekregen.

 8. Scoop zegt

  Hij is eindelijk (OTA) te downloaden op mij unbranded S6. Via Smart Switch kon ik hem gisteren niet binnenhalen. Nu dus wel OTA…

   • Squidward zegt

    Ik heb de update nog altijd ook niet (ik weet niet of die bij Johan al is gelukt). Ik heb een unbranded Galaxy S6 SM-G920F. De update is er nog niet OTA en ook niet via Smart switch, vreemd…. Ik heb hem ook al 5 keer geprobeerd te flashen via odin met de software van sammobile.com (Ik heb een paar dagen terug de Franse versie geprobeerd, werkte niet. En vandaag heb ik de Nederlandse PHN geprobeerd maar geen succes) maar hij blijft “Fail” geven bij hidden.img en ik heb het inmiddels al opgegeven (het flashen via odin dan he).

    • Squidward zegt

     Oke ik ben er dus achter gekomen dat mijn toestel regiocode XEO heeft en niet PHN… Dat wordt dus nog even wachten op de Poolse versie van de update.

 9. T.S zegt

  Heb nog niks ontvangen op mijn unbranded s6 het is een nederlands versie. Kan iemand mij uitleggen waarom? Heb ook al gecheckt via smart switch maar nee helemaal niks.

 10. T.S zegt

  Heb nog niks ontvangen op mijn unbranded s6 het is een nederlands versie. Kan iemand mij uitleggen waarom? Heb ook al gecheckt via smart switch maar nee helemaal niks

 11. Johan zegt

  Ik heb hem via odin geflashed. Via sammobile de nederlandse unbranded versie gedownload en klaar. Deze kun je gewoon flashen zonder knox te laten trippen.

  Heb wel een nederlands toestel evenals mijn vriendin die de update wel al had.

  Via samsung website navraag gedaan hoe dit kon maar deze klantvriendelijke medewerker zei alleen dat er officieel nog geen uitrol bezig was.

  Waarom ik de update niet via OTA kon krijgen is mij een raadsel.

 12. Tony Suurland zegt

  Ik draai nu voor de 3e week op 6.01 en ben zeer tevreden. alles werkt maar nu krijg ik deze morgen weer een update binnen. (omvang 13,32 MB)
  heeft iemand een idee waar deze voor dient, want ik kan nergens wat vinden? Voorlopig doe ik niets want ben zeer tevreden met de huidige versie (6.01 Vodafone)

 13. Rose Darwin zegt

  Update vandaag voor S6 Edge T-Mobile. Nog even aankijken maar die mega lelijke grijze balk boven in het scherm irriteert me nu al mateloos.

 14. Erik zegt

  Ik heb mijn s6 besteld bij een Belgische firma en heb nog steeds geen 6.0. Weet iemand wanneer ik de update kan verwachten?

 15. Dempie zegt

  Hallo,

  Van de week ook hier de update gehad. Maar ik heb problemen mdt wifi. Op de een of andere manier kan hij de wifi van mijs niet vinden. Ik krijg wel allemaal andere te zien behalve dus die van mezelf. Het ligt niet aan mijn internet. Iemand enig idee?

 16. LindaJager zegt

  Ik heb ook problemen met de wifi, sinds de nieuwe update. De telefoon geeft bovenin aan dat ik wifi verbinding heb maar ik kan geen gebruik maken van wifi, en nee het ligt niet aan de verbinding want hij doet dit met elke wifi verbinding.

  Zijn er nog meer mensen die hier last van hebben, en kun je er wat aan doen???

 17. Jess zegt

  Ja helaas hier ook last ervam dat de wifi het niet goed doet terwijl er staat dat ik verbinding heb!

  Heel irritant. Vanmiddag bij de vodafone geweest en die konden mij ook niet verder helpen. Dus geen idee wat ik eraan kan doen.

 18. jan zegt

  FB werk niet goed meer, zegt geen verbinding terwijl 4G gewoon doet bij al t andere. Al een keer FB opnieuw gedownload, uit en aan gezet etc helpt sporadisch.

 19. Kari zegt

  Hier ook een Galaxy S6 Edge waar de Wifi thuis niet te localiseren is na de update. Wel die van werk en van de buren. :S
  Heel erg irritant, moet hem steeds handmatig instellen, zet je even vliegtuigstand erop of je bent even weg is ie weer verdwenen en kan je weer opnieuw instellen.

 20. magda zegt

  Had ook problemen met fb en wifi…email geen meldingen meer … maar ben erachter dat als je de spaarstand uitschakeld alles weer prima doet ….

 21. Pascal Redeker zegt

  Hier echt problemen met de Wi-Fi. Zit naast de router en modem en dan nog maar 2 streepjes ontvangst en alles opent traag of helemaal niet. Bloed irritant…

 22. Kato zegt

  Ik heb een mijn Galaxy S6 in België gekocht (Proximus) en heb nog steeds geen update. Heb het geprobeerd via smart switch maar ook hier vind ik geen update. Iemand een idee?

 23. Bob zegt

  Mensen ik heb een vraagje. Sinds dat me Samsung S6 is geüpdatet naar 6.0, doet me email het niet goed meer. Hij synchroniseert niet meer uit zichzelf, dit doet hij pas wanneer je de email opent. Hij staat ingesteld op om de 15min synchroniseren, maar als je hem een dag niet opent, dan haalt hij het pas op, op moment dat je je email weer opent.
  Ik heb een aantal mailtjes gehad waar eigenlijke een snelle reactie op nodig was, maar omdat hij ze niet automatisch binnen haald, reageer je pas naar een paar uur, als je zelf maar eens ga kijken.

  Ook met Facebook als je naar een profiel wil, geeft hij regelmatig aan, dat hij niet kan openen, op zowel met WiFi als zonder WiFi.

  Heeft iemand hier ervaringen mee?

  Groeten Bob

 24. Cher zegt

  Bij mij vernieuwen mijn widgets zichzelf niet meer na een uur. Ook als ik er dan zelf op klik vernieuwd het niet. Pas als ik echt in de app zit zie ik het vernieuwd. Om de widget dan weer vernieuwd te krijgen moet ik mijn telefoon heel de dag overnieuw opstarten. Heel vervelend!

Praat mee