Samsung Galaxy S5 Neo krijgt Android Marshmallow update (10 juni: unbranded)

Vrijwel uit het niets (lees: wij zagen ‘m niet aankomen) is daar de start van de update naar Android 6.0.1 Marshmallow voor de Galaxy S5 Neo. Als eerst aan de beurt: Vodafone’s branded toestelvariant. Update 8-6: vandaag krijgt T-Mobile’s S5 Neo een scheut Marshmallow. Update 10-6: en nu rolt de update dan ook binnen op de ’s Neerlands unbranded Galaxy S5 Neo (dank, o.a. Jan-Hendrik!)

samsung-galaxy-s5-neo Samsung Galaxy S5 Neo krijgt Android Marshmallow update (10 juni: unbranded)

De Galaxy S5 Neo stond natuurlijk al lang op de lijst met Galaxys die de Marshmallow update krijgen. De vraag wanneer de update voor dit toestel zou arriveren liet zich maar moeilijk beantwoorden – althans, tot nu. Want iedereen die zijn of haar S5 Neo direct bij Vodafone heeft gekocht met dit toestel kan deze nu updaten naar de nieuwste versie van het Android besturingssysteem, nummertje 6.0.1.

Met deze update komt firmwareversie XXU1BPE2 naar de Galaxy S5 Neo (Vodafone XXU1BPD4, T-Mobile: XXU1BPD3), die hiermee ook de laatste beveiligingspatches krijgt. Uiteraard gaat het hier om een flinke update, dus zorg ervoor dat je voldoende (pakweg 3 GB) vrije ruimte hebt alvorens ‘m te downloaden en installeren. Heb jij wel een Galaxy S5 Neo met Vodafone branding, maar nog geen melding dat de update klaar staat? Check dan zelf via InstellingenToestel-info, en Software-update.

Met de update komen er niet alleen een aantal cosmetische vernieuwingen naar de TouchWiz interface van de S5 Neo, maar ook bijvoorbeeld de Doze functie, die het energieverbruik in de standby-stand verlaagd.

Wanneer deze update naar de unbranded en T-Mobile branded S5 Neo komt, weten we uiteraard nog niet. Hopelijk laten deze, nu de update hier begonnen is, niet lang op zich wachten. Nu ook de unbranded Galaxy S5 Neo de update heeft gekregen, is de uitrol van de Marshmallow update in Nederland voor dit toestel afgerond.

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Beste Galaxy S5 Neo aanbiedingen per provider

Reacties

 1. Erik zegt

  Vreemd mijn vrouw heeft al sinds 19 mei de MM 6.0.1. update op haar (poolse) mobiel (S5 Neo) staan…

  AP: G903FXXU1BPD3

  CP: G903FXXU1BPD3

  CSC: G903FOXA1BPD3

 2. Freddy zegt

  Ik heb hem gehad de update in Belgie, en blijf er vanaf van deze update, want hij zit nog vol problemen op de s5 neo.
  Problemen die ik heb; onstabiel wifisignaal, onstabiel gps signaal, geen meldingen geven op je email; batterij gaat sneller leeg. Allemaal dingen die ik niet had met de lollypop 5.1.1 die er standaard op draaide.

   • Jan zegt

    Heb ook problemen met instabiel gsm signaal en haperende muziek.
    Een reset, houdt dat in dat apps opnieuw geinstalleerd moeten worden? Dat is niet te doen met al mijn bedrijfsspecifieke apps.

 3. kwebbel zegt

  ik heb vandaag de update binnen gekregen.. nou ja binnen… hij is geinstalleerd maar mn telefoon doet weinig nu.. alsof hij contant aan het laden is.. scherm is zwart, met ssamsung letters die steeds oplichten en weer vervagen.. maar dit gaat als 3 en half uur zo.. duurt deze update nu zo lang? van 5.11 naar 6.01??
  Heb zelfs al de batterij eruit gehaald, opnieuw erin, maar er verandert niks aan. t beeld blijft t zelfde. Wie heeft dit nog meer na update?

  • Jurgen zegt

   Sinds 7 juni ook de update 6.0.1 ontvangen op mijn S5 NEO (KPN abonnement) tot op vandaag geen problemen ondervonden met deze nieuwe android versie. Ten opzichte van 5.1.1. niet heel veel uiterlijke wijzigingen. De zogenaamde ‘doze’ functie lijkt iets te doen, maar de batterij ging toch al lang (3 dagen bij normaal gebruik) mee.

 4. Jep G zegt

  Gisteravond (9 juni) was-ie er ineens, op mijn unbranded S5Neo van onduidelijke (Pools?) herkomst.

  1,2Gb download, dat duurde even, daarna reboot en install en klaar.

  Vlekkeloos.

 5. EH zegt

  Sinds de update heb ik 2 vergrendelingen, eerst vegen en daarna pincode. Terwijl ik alleen pincode heb geselecteerd bij de manier van ontgrendelen. Bij elke manier van ontgrendelen moet ik eerst vegen. Vind ik vrij vervelend en ik kan niet vinden hoe ik het vegen uit zet. Erg balen dit….

  • Oscar zegt

   Ik ervaar hetzelfde probleem na de update. Had eerst alleen een pincode vergrendeling, moet nu eest swipe vergrendeling eraf halen en daarna de pincode vergrendeling. Krijg dit ook met geen mogelijkheid uitgeschakeld. Extra vervelend is dat de pop-up meldingen niet te zien zijn zonder eerst de swipe vergrendeling eraf te halen.
   Tevens merk ik dat de batterij sneller leeg is. Moet de telefoon nu na een dag al opladen terwijl ik er eerst een dag of drie mee kon doen.

 6. Daniel zegt

  Hallo mensen

  ik heb een unbranded s5 neo gekocht bij belsimpel maar ik zie nog steeds geen update voor android 6.0.1 iemand die hier weet hoe dit kan

   • JanQ zegt

    Ik heb een S5 Neo via Coolblue en als provider Hollandsnieuwe/Vodafone met 6.01 vorig weekeinde geupdate met baseband-versie G903FXXU1BPD3, dat zou dus volgens bovenstaand lijstje T-Mobil zijn?
    Verder werkt mijn S-View cover niet goed meer (soms wel, soms niet), eerst deed die het prima.

    • Michel zegt

     Aan de baseband-versie kun je niet zien voor welk land/welke provider een toestel oorspronkelijk bestemd was. Daarvoor moet je de CSC code weten, die je te zien krijgt als je in de telefoon app *#1234# invoert.

     Voor de S View cover zou ik even contact zoeken met Samsung zelf.

 7. Achraf zegt

  Vreemd? Ik heb mijn galaxy s5 neo nog niet heel lang en ik kan de update niet. Ik heb nu 5. 1. 1. En ik kan niet updaten.

 8. Johan zegt

  zojuist update geinstalleerd. Krijg nu de melding dat de telefoon niet geladen kan worden omdat er vocht is geconstateerd. Voorheen nooit last van gehad. Wat te doen?

 9. Sonja zegt

  Mijn Simlock vrije mobiel S5 neo heeft nu ook de 6.01
  Mijn batterij laad nu tergend langzaam op. En ik word er een beetje moe van.
  Gisteren al een reset gedaan, naar fabrieksinstellingen en alles uit gezet wat e uit kan, maar het is nog steeds k met peren!
  Tips?

 10. zegt

  Heb hem nog steeds niet gehad. Mijn S5 Neo zegt dat ik helemaal up-to-date ben met Android 5.1.1.

  Mijn vrouw heft haar S5 neo een paar maanden eerder gekocht en zij heeft de update wel. En sindsdien gaat de batterij eerder leeg in standby stand.

 11. Rien Plasmans zegt

  Ik heb nog steeds de update voor mijn Galaxy S5 Neo niet ontvangen.
  7 augustus 2016…..
  Dit toestel heb ik in België gekocht.
  Ligt het hieraan?
  En wat kan ik hier aan doen om de update wel te krijgen?

 12. Susanna zegt

  waardeloze laatste update, nu loopt de samsung s5 neo helemaal vast, sinds ik deze ochtend de update heb gedaan. de foto’s kan ik niet meer bekijken, super traag….

Praat mee