Samsung test Android 6.0.1 Marshmallow update Galaxy Alpha

Samsung test op dit moment Android 6.0.1 Marshmallow op de Galaxy Alpha, zo blijkt uit door ons opgeduikelde benchmarkgegevens.

galaxy-alpha-android-marshmallow-update Samsung test Android 6.0.1 Marshmallow update Galaxy Alpha

Eind 2015 leek het zo zeker: ja, de Galaxy Alpha krijgt natuurlijk ook een update naar Android 6.0.1, bijgenaamd Marshmallow. Maar daarna bleef het stil op het toestel, wat betreft deze grote update.

Maar nu is er dan toch eindelijk een eerste teken dat de Galaxy Alpha daadwerkelijk de sprong nog zal gaan maken. Een officiële firmware voor het toestel met Android 6.0.1 wordt op dit moment getest, getuige de database van benchmark GFXBench.

Hiermee is uiteraard nog niet gezegd dat je de update binnenkort op jouw Galaxy Alpha kunt verwachten. Een test is nog geen officiële release, en hoewel vergelijkbare tests op andere apparaten wel vooraf gingen aan de officiële update, houden we een slag om de arm.

Dat neemt niet weg dat er voor Galaxy Alpha gebruik(st)ers dus wel degelijk hoop is dat de update nog komt – al kan het gerust nog even duren, natuurlijk. Het toestel kreeg de update naar Android Lollipop ook pas in oktober 2015, tenslotte.

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Reacties

 1. zegt

  voor mij gewoon het grootste schandaal dat samsung ooit gedaan heeft.
  uitkomen met een premium smartphone en er niets moeite meer insteken.
  Het was het of zo nieuwe model met metalrim enz …..
  de alpha heeft maar 1 deftige upgrade gehad, die dan ook nog eens een chargeplate bug bevatte, in mijn geval laad de gsm dus nog maar tot 70 % op op zo een plaat.
  ik ben alles behalve tevree over dit soort toestel aangezien ze voor al hun andere toestellen wel alle bugs eruit halen.
  Ik zeg het ik heb ervaringen met samsung in kwestie van tele’s en gsm’s om boeken over te schrijven.
  wat mij betreft is dit het laatste samsung device dat ooit mijn huis ingekomen is.
  srry voor de bad comment maar die update of bugfix had er al lang moeten zijn voor zo een prijselijk toestel.
  Als ik me goed herinner stond er Q2 2016 we zijn ondertussen bijna eind van het jaar.

Praat mee