Nederlandse Galaxy Tab S krijgt nu update naar Android Marshmallow (update: alle modellen nu)

Vanaf vandaag arriveert de langverwachte update naar Android 6.0.1 voor de eerste generatie Galaxy Tab S in Nederland. De 10,5 inch variant met WiFi verbinding heeft de primeur. Update 10-10: vanaf vandaag is de Marshmallow update dan ook te installeren op de Tab S met 8,4 inch scherm. Update 14-10: … en voor de Tab S 10.5 met 4G verbinding.

galaxy-tab-s-8-4-nederland-android-marshmallow-update-641x1024 Nederlandse Galaxy Tab S krijgt nu update naar Android Marshmallow (update: alle modellen nu)

Onlangs was er al veel te doen rond de Marshmallow update voor de Galaxy Tab S. Samsung zelf liet weten dat deze niet meer zou komen, waarna wij ontdekten dat hij wel degelijk in de pijpleiding zit. Dit laatste werd bevestigd toen de update in Duitsland daadwerkelijk zijn opwachting maakte – nu dus gevolgd door Nederland.

Als eerste arriveert de update op de Galaxy Tab S 10.5 met WiFi verbinding (de SM-T800, om precies te zijn). De ruim 800 MB grote update brengt firmwareversie XXU1CPHF naar het apparaat, inclusief recente security patches én Android versie 6.0.1. Voor de Tab S 8.4 (de SM-T700) staat firmwareversie XXU1CPI1 gereed, eveneens met patchdatum 1 september. Firmwareversie XXU1CPH5 is er voor de 10.5 inch versie met 4G verbinding (SM-T805).

Heb jij de update al geïnstalleerd op jouw Tab S? Laat hieronder even weten hoe alles verliep, en wat je zoal aan vernieuwingen tegenkomt!

(Dank voor de melding, Yurian – afbeelding: dank, Henk!)

Galaxy deal tips

Reacties

  • W zegt

   Ik denk dat aangezien ze net de Gear S3 hebben onthuld, is het denk ik wel logisch dat er een Tab S3 komt, omdat de Tab S2 super populair was. Maar zoals je weet is Samsung een beetje traag, dus heb geduld

 1. murdock zegt

  Dat is iets Samsung van Apple nog kan leren, snellere updates brnegen.
  Onze galaxy tab pro 10.1 krijgt er zelf geen meer.
  Wat betreft de tab s, vind ik de 10.5 beter voor films te kijken.

 2. Frank zegt

  Vanavond de update geïnstalleerd. Helaas weinig veranderingen. Een paar iconen, de manier van opstarten, verder weinig bijzonders. Had gehoopt dat ik nu met mijn vingerafdruk de beperkte gebruikersaccount kon inschakelen voor de kinderen, maar nee. Dat Samsung ervoor gekozen heeft om de sd kaart niet als uitbreiding van het intern geheugen te gebruiken vind ik erg jammer. Nu hopen dat ik grote games op de sd kaart kan installeren. Zelfs op mijn S3 kan dat. Als proef zou ik tomtom kunnen installeren en dan kijken of ik de map op de sd kaart kan krijgen. Zo niet, dan is het een grote tegenvaller!

  • Martijn zegt

   Ik heb ook de update geïnstalleerd. In eerste instantie kon ik ook geen apps verplaatsen naar SD. Hij gaf de melding onvoldoende geheugen, terwijl er nog ruim 50GB vrij was. Wat wel werkte app verwijderen en nieuw erop zetten en dan verplaatsen (cash en gegevens wissen heeft geen zin). Succes!

   • Frank zegt

    Martijn, bedoel je de app App2sd of bedoel je een andere app? Een nadeel van app2sd is, dat als een willekeurige app geupdated wordt, dat deze dan weer op het interne geheugen geplaatst wordt. Je moet dan elke dag bekijken welke apps weer op het interne geheugen zijn geplaatst. Het verhaaltje met Tomtom moet ik nog proberen (of met een andere grote app). Adoptable storage werkt ook niet op een Samsung, maar er zijn trucs voor zag ik, voor de S7. Misschien werkt dit ook voor de Tab S. Wat ik ook een groot nadeel vind is, als ik voor de kinderen iets installeer op het beperkte account, dat het dan ook op mijn account komt. Dit tikt dus dubbel aan. Misschien is dit ook beter geregeld, maar vermoed van niet.

    • Martijn zegt

     Hoi Frank,

     Ik gebruik geen App2SD, staat gewoon bij applicatiebeheer en dan opslag wijzigen. Dit lukte me in eerste instantie niet en gaf een foutmelding dat mijn geheugen vol was. Heb de app verwijdert en opnieuw geïnstalleerd en toen kon ik hem wel verplaatsen naar externe opslag.

     Adoptable storage wordt door geen één Samsung (legaal) ondersteund binnen Marshmallow.

     Hoe het zit in de kidsmode weet ik niet, mijn kinderen gebruiken een Kurio Tablet, en blijven van mijn spullen af :-).

     Nogmaals succes!

    • murdock zegt

     Ik snap niet waarom win bij Samsung niet de keuze krijgen om Adoptable storage te gebruiken.
     Nu zegt Samsung dat de sd kaart dan niet meer werkt als je deze in de pc steekt., maar ik sluit altijd de tablet aan als Ik films op men sd kaart zet.
     Dus Samsung. Laat u klanten kiezen.

 3. Frank B. zegt

  Wees voorzichtig met installeren! Gisteren de upgrade geinstalleerd. Het tablet vraagt om mijn password en vervolgens, na invoeren, gebeurt er niets meer. Verder kom ik niet. Gelezen dat het iets te maken zou kunnen hebben met de combinatie van password (heb ik) en ‘toegang met vingerafdruk’ (heb ik ook). Voorlopig doet mijn tablet niets meer. Grrr.

  • Irda zegt

   Tablet met kabel aansluiten op je pc. Via Kies van Samsung de nieuwe firmware erop zetten. Ondanks dat Kies aangeeft dat hij je apparaat niet ondersteund is het mij gelukt.
   Helaas ben je dan wel alles kwijt, maar je tablet doet het weer en je hebt marshmallow erop

 4. Frank B. zegt

  Gisteren heb ik Marshmallow geinstalleerd en na installatie kwam ik niet meer verder dan na het inlogscherm.
  Vandaag lollipop er weer opgezet volgens het recept van http://www.ibtimes.co.uk/samsung-releases-android-5-0-2-lollipop-t800xxu1bocc-galaxy-tab-s-10-5-how-install-1493146. Dit is met een Franse build van lollipop.
  Hierna startte het tablet weer netjes op (in het Frans). De taal gewijzigd naar Nederlands. Vervlogens kreeg ik steeds een vervelende Android fout. Dit kan te maken hebben met bepaalde caches die niet schoon zijn. Dit opgelost door het tablet via de instellingen terug te zetten naar de fabrieksinstellingen (–> Instellingen –> Algemeen –> Back-up maken en terugzetten). Daarna werkte alles naar behoren. (Maar wel al mijn apps kwijt)).
  Tot slot melding gekregen over marshmallow. Dit geinstalleerrd. Alles werkt nu ok met Marshmallow. .

 5. aadje01 zegt

  Ik ben geen software specialist is er een NL beschrijving waar ik de tablet weer stap voor stap kan her installeren. Op de bovengenoemde link staat dat dat ik de originele status verlies van de tablet en dan geen recht heb op originele updates?
  Na het update bestand van 6.01 te hebben gedownload en de tablet tot installatie heb gezet blijft het Samsung loge knipperen met zo nu en dan een licht trilling. Dit is nu al 24 uur aan de gang geen vooruitgang.

  Een harde reset leidt naat twee mogelijkeheden 1e is de restart de tablet dan kom ik weer in dezelfde mode (knipperen logo) of de 2e in ODIN download mode..

  Wat kan ik het beste doen als leek??

 6. Jasper zegt

  Gisteren de update gedaan, dat liep voorspoedig. Daarna nog prima met de tablet kunnen spelen zonder problemen. Sinds vanmorgen schakelt de wifi zich uit en weer aan. Op de wifi setings pagina zie je het balkje gewoon uit zichzelf verschuiven. Router resetten, network vergeten vliegstand, tab opnieuw opstarten etc hebben nog niet geholpen. Heeft iemand tips?

 7. Hans zegt

  Update ging bij mij probleemloos. Wel eerst even ruimte vrij gemaakt, blijft een issue op een tablet met slechts 16 GB intern geheugen… Ik ben nu vooral benieuwd of je iets merkt van de betere batterijduur die Android 6 zou moeten geven. Ben altijd jaloers op de accu van de iPad van mijn vrouw… 81 uur van de lader af, 8 uur en 28 minuten gebruikt en nog 14% over… Daar kan ik met mijn tabje slechts van dromen…!

  • Hans zegt

   Hmmm, valt na de eerste nacht toch een beetje tegen. Nog steeds 6% verlies in één nacht. Had ,eer van doze verwacht. Volgende tablet wordt toch maar een iPad. Ik vind het naar om te zeggen, maar dat doet Apple toch beter…

   • murdock zegt

    Enige Apple niet heeft is Amoled schermen, maar na het Veel problemen met de smartphone terug van Samsung naar iPhone. Ios is stukken beter dan Android.
    En de updates van Samsung een ramp, mijn vrouw ‘heeft een galaxy tab pro 10.1 van 500 euro, deze krijgt geen lolipop. Triestig dat een tablet van 1 jaar al geen updates meer krijgt. Dat is bij ipad veel beter.

 8. murdock zegt

  Hier in België nog steeds geen update, kan ik mijn tablet niet eens op Nederland zetten?
  En zo de update binnen halen en nadien terug aanpassen?

 9. Nathalie zegt

  ik heb sinds de update geen dag meer gewoon wifi gehad…na 5 min valt ie uit , gereset ..cache leeggehaald etc… niets helpt. kan ik met de link hierboven hem weer gewoon naar lollipop krijgen? naar marshmallow updaten doe ik dan wel over een jaartje ofzo wanneer de kinderziekten eruit zijn.

 10. Steef zegt

  Installatie prima verlopen, niks geen problemen. Tablet is razend snel, start goed op. Ik heb het idee dat de battarij het langer vol houd. App verplaatsen naar SD-kaart is wel mogelijk en gewenst vind ik.. Is even zoeken bij applicaties…….opslag………wijzigen. Tablet werkt super. Kan er goed op werken maar ook spelletjes spelen. Geen probleem. Maak wel even een backups via Google account en Samsung account. Scheelt veel arbeid na installatie.

 11. Steef zegt

  De beste methode van updaten is;
  Google en Samsung account back-up maken als je Lollipop draait.
  Update 6.0.1 Marshmellow ophalen en installeren.
  Tablet terug zetten naar fabrieksinstellingen.
  Opnieuw opstarten, je eigen wifi pakken en back-up terugzetten..

  Doe je dit niet, dan draaien stukjes van Lollipop en Marshmallow door elkaar heen.
  Dussssss. ….een schone installatie gebruiken.

 12. Erik zegt

  Vandaag is eindelijk de update binnengekomen voor de Tab 10.5 Wi-Fi,
  Helaas qua design nauwelijks aanpassingen, wel is hij een stuk sneller met het laden van apps.

 13. Kees zegt

  Heb sinds de update wel vaak dat de tablet zomaar een re-start doet (van zelf), meestal tijdens web surfen met de ingebouwde browser.

  De buienradar App. start nu standaard in “portrait” en vaak kost het veel moeite om dmv de orientatie sensor het beeld naar “landscape” te krijgen???

 14. Willie zegt

  Sinds de update problemen op 5GHZ die max. naar 80mbit gaat. Meerdere mensen last van zowel model T700 en T800. Je kan de tablet weer naar fabriekinstelling terug zetten en haal je de goede snelheid maar na 1 a 2 weken is het probleem terug. Hopelijk komt er nog snel 1 update om dit probleem te fixen anders voor mij nooit meer Samsung.

  Zie ook forum tweakers

Praat mee