Android 6.0 Marshmallow op de Galaxy S6 (Edge/Plus): de verschillen

Een tijdje geleden toonden we je al hoe Android Marshmallow er op de Galaxy S6 uitziet. En nu duikt een customer guide op van Samsung zelf, waarin de belangrijkste vernieuwingen c.q. verschillen op een rijtje worden gezet.

samsung-galaxy-s6-marshmallow-update-verschillen Android 6.0 Marshmallow op de Galaxy S6 (Edge/Plus): de verschillen

Zoals wel vaker zijn het de mensen van Sammobile die een documenten in handen kregen, bestemd voor Samsung’s eigen klantenservice. In deze Customer Consultant Guide wordt stap voor stap uit de doeken gedaan welke veranderingen de update naar Android 6.0 Marshmallow met zich meebrengt voor iedereen met een Galaxy S6, S6 Edge en straks ook S6 Edge Plus.

Om je het doorspitten van alle slides in de presentatie te besparen, zetten we de genoemde punten overzichtelijk op een rijtje. Aldus zijn de voornaamste veranderingen die de Marshmallow update qua uiterlijk en functionaliteit naar de Galaxy S6 brengt:

 • Doze mode die energiegebruik van toestel en apps in standby stand optimaliseert
 • Vermelding energieverbruik per onderdeel in het scherm Batterijverbruik
 • Nieuwe icoontjes
 • Vernieuwd uiterlijk notificatiescherm
 • Nieuw systeem waar je apps stuk voor stuk permissies moet geven
 • In-app browser (bijv. in SMS berichten) die geminimaliseerd kan worden
 • In-app video afspelen
 • Nieuwe emoji
 • Grijze notificatiebalk als Energiebesparende stand ingeschakeld is
 • Geen weer widget meer op vergrendelscherm
 • Decryptie telefoon niet meer mogelijk na encryptie (ook als encryptie voor Marshmallow update gebeurde)
 • Langere wachttijd bij mislukte ontgrendelpoging
 • Auto factory reset: automatische factory reset na 15 mislukte ontgrendelpogingen (optioneel)
 • Dynamische, synchrone audio en video rendering
 • Ondersteuning MIDI protocol

En exclusief voor de Galaxy S6 Edge (Plus):

 • Tasks edge feature, met snelkoppelingen naar bepaalde taken

Hieronder voor de volledigheid nog een greep uit deze Guide:

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Tonny van der Veer zegt

  Ik werd gisteren verrast,mijn telefoon Calaxy J5 begon in eens te updaten. Eerst bleef de update steken omdat er te weinig ruimte was op het geheugen. Alle apps die ik kon verplaatsen heb ik verplaats en het cache geheugen gewist.
  En voila na een klein half uurtje had ik geen Lollipop meer maar Marshmellow. Eerst zag het er iets anders uit (opstartscherm) maar eenmaal ingelogd zag het er al wat vertrouwder uit. Er zijn nog wel wat verschillen zoals geen weers info op het bureaublad en als je de taakbalk naar beneden haalt ziet dat er totaal anders uit. Deze kun je nu uitklappen i.p.v. naar rechts te scrollen. Tot nu toe ben ik er blij mee want hij reageerd nu nog sneller als anders. Ben benieuwd hoe lang dit zo blijft.

Praat mee