Update naar Android 6.0.1 Marshmallow inmiddels ook voor Nederlandse Galaxy Tab A van start

De update naar Android 6.0.1 Marshmallow is – na uitrol elders in Europa – sinds kort beschikbaar op de Nederlandse Galaxy Tab A 9.7 met WiFi verbinding.

samsung-galaxy-tab-a-android-marshmallow-update-nederland Update naar Android 6.0.1 Marshmallow inmiddels ook voor Nederlandse Galaxy Tab A van start

Voor de Galaxy Tab A 9.7 met modelcode SM-T550 – de WiFi variant, dus – is een nieuwe update beschikbaar die firmwareversie XXU1BPE1 naar het apparaat brengt (dank voor het melden, Robin en Jaap!). Aanwezig in dit ‘pakket’ zijn niet alleen een aantal recente beveiligingspatches, maar ook Android versie 6.0.1 Marshmallow.

De update brengt niet alleen een paar cosmetische veranderingen in de TouchWiz interface van de Tab A, maar ook het verbeterde permissiebeheer van Android Marshmallow, én de Doze stand. Deze laatste zorgt ervoor dat de tablet in standby modus minder energieverbruikt, met een betere accuduur als gevolg.

Voor de Tab A 9.7 varianten met 4G verbinding en/of is de update op dit moment nog niet beschikbaar, en zoals gewoonlijk valt niet te voorspellen wanneer dat wel het geval zal zijn. Voor de Tab A 9.7 4G is de uitrol elders ter wereld al begonnen – voor de Tab A met S Pen blijft het nog afwachten tot Samsung deze update ook voor dat apparaat op de wereld loslaat.

Een beknopt overzicht van Marshmallow op de Galaxy Tab A biedt de onderstaande video:

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee