Aha! Android 6.0.1 Marshmallow update bereikt Nederlandse Galaxy S5 Mini

Het is bijna niet te geloven, maar daar is dan toch de update naar Android 6.0.1 Marshmallow voor de Galaxy S5 Mini.

samsung-galaxy-s5-mini Aha! Android 6.0.1 Marshmallow update bereikt Nederlandse Galaxy S5 Mini

Het heeft even geduurd (lees: pakweg een jaar), maar daar is dan eindelijk de Marshmallow update voor de Galaxy S5 Mini in Europa, inclusief Nederland. Firmwareversie XXU1CQA1 brengt niet alleen de januari security patch naar het toestel, maar zelfs de complete Android versie 6.0.1.

Daarmee is de S5 Mini vermoedelijk de laatste Galaxy die de sprong maakt. Android Marshmallow brengt ook op dit toestel flinke vernieuwingen in het uiterlijk van de interface, waaronder verbeterde notificaties, snufjes als Doze – die voor een betere accuduur moet zorgen – en een nauwkeuriger systeem om de permissies van je apps te beheren. Een uitgebreider overzicht van veranderingen vind je HIER.

De update is beschikbaar op alle versies van de Galaxy S5 Mini: de unbranded, en branded varianten van Vodafone en T-Mobile. Als je nog geen automatisch melding hebt gekregen, dan kun je ook handmatig checken of je ‘m al kunt downloaden, via Instellingen en Toestel-info.

Mocht je, na het uitvoeren van deze grote update, last hebben van haperende of zelfs compleet crashende applicaties, check dan onze tips tegen crashende apps.

(Dank voor de heads up, Yonah)

Beste Galaxy S5 Mini deals per provider

Reacties

 1. marina zegt

  ik heb mijn reservetoestel uit de kast gehaald,ik heb de update geinstalleerd en alles werkt.Ik had ook een nieuwere veiligheidspatch gehad van januari2017, De vorige was nog van april 2016.

 2. Irma zegt

  Net de update geinstalleerd, krijg nu melding “SD-kaart Tik hier om mediabestanden over te dragen”. Iemand enig idee wat ik daarmee moet doen?

  • Michel zegt

   Helemaal niks (als je niet wilt). Dat is een standaardmelding dat er een SD kaart gevonden is. Mocht je daar dingen naartoe willen verplaatsen kan dat door op die melding te tikken.

 3. Buizerd zegt

  weer zo’n update van Android die problemen geeft.
  Na de installatie valt het toestel regelmatig uit en start dan opnieuw op.
  Wie weet de oplossing

 4. Pieter zegt

  Hoe werkt het beschikbaar stellen van een update?
  Ik heb al dagen op “update now” gedrukt en krijg nog steeds de melding “the latest updates have already been installed”.
  :0(

 5. Adam zegt

  Na de update kan ik geen bijlages meer downloaden/lezen in mijn email.
  Iemand een oplossing. Ben een haartje verwijderd van vlieglessen voor dit pl….is toestel.

 6. Sylvia zegt

  Sinds de update (afgelopen vrijdag) op mijn S5 mini schakelt mijn wifi vanzelf uit en gaat dus over op 3G. Had dit helaas niet door en kreeg net bericht dat ik bijna door mijn bundel heen ben. Meer dan €25,- in 2 dagen!
  Geen idee waar dit door komt. Vinkje van slimme netwerkwisel staat uit (heeft nooit aangestaan ook) en ik heb ook geen andere wijzigingen uitgevoerd. Ik moet echt via het (snel)menu weer wifi aanzetten, het is dus niet zo dat alleen de verbinding wegvalt. Dit gebeurt ook wanneer ik connectie heb met een ander wifinetwerk dan thuis.
  Ben ik de enige met dit probleem? Lees er al googlend nergens iets over. Wie weet een oplossing?

 7. Bas zegt

  Sinds mijn S5 mini de update naar 6.01 ontvangen heeft is het “Android-systeem” de grootste verbruiker van de accu waardoor het toestel ineens nog maar 8uurtjes meegaat met een volle accu. Heb de cache al geleegd, alle apps geupdate maar tot op heden zonder resultaat. Als ik op mijn S6 van de zaak kijk dan staat “Android-systeem” onderaan de lijst van batterij gebruik………… iemand tips om erachter te komen welk proces of app mijn toestel leeg trekt??

  • theo veenman zegt

   Nadat ik vorige week een update gehad naar 6.01 van mijn S5 Mini nu kan ik geen back up meer maken en mijn bestanden programma loopt vast en zegt op de computer sluit apparaat aan en signaal niet ondersteund apparaat wat moet ik hieraan doen zit org.kabel verbonden met computer theo

 8. saskia zegt

  Mijn s5 mini valt sinds de update om de haverklap uit of geeft aan dat de simkaart is verwijderd. Krijg er een punthoofd van en denk erover om bij de volgend aankoop geen samsung meet en nemen. Heeft iemand een tip om dit op te lossen?

 9. ronny hendrickx zegt

  Mijn S5 mini heeft nog altijd geen update naar marshmallow beschikbaar voor (model G800F). Is de update enkel beschikbaar voor de S5 mini DUO? Kan mij iemand hierop antwoorden ? Weten jullie meer over hoe dit werkt? Ik woon wel in België. Alvast bedankt.

 10. Lex Loen zegt

  Ik ben al aan tijdje aan het proberen via “toestel info/software update” aan het kijken dat de versie geinstalleerd kan worden maar ik krijg continu dat de laatste updates reeds geinstalleerd zijn. Ik heb ooit een los toestel gekocht bij belsimpel dus misschien ligt het daaraan dat de update niet komt of hangt dat echt van de (huidige) provider die ik gebruik, is namelijk werk abbo welke volgens mij via kpn netwerk belt, maar bij yes telecom is afgesloten. Iemand suggesties om de update wel op te halen?

 11. Sofie zegt

  Na de update kan ik bij de camera gezichtcorrectie niet verwijderen bij de camera opties/stand… ik wil deze heeeel graag weg zodat hij niet meer automatisch aanstaat bij de selfie camera. Eerder kon het wel, vreemd dat dat nu niet meer kan?

Praat mee