Nederlandse Galaxy S5 Plus krijgt update naar Android Marshmallow (update 23-8: T-Mobile)

Een paar weken terug was hij al elders in Europa beschikbaar, en nu arriveert de update naar Android 6.0.1 Marshmallow ook op de Nederlandse Galaxy S5 Plus – althans, op Vodafone’s branded toestelvariant, voor nu. Update 11 juli: en daar is Marshmallow voor de unbranded S5 Plus. Update 23 augustus: in de categorie ‘beter laat dan nooit’ krijgt nu ook T-Mobile’s S5 Plus de update naar Android 6.0.1 (dank, Wilma).

samsung-galaxy-s5-4g-plus-vodafone-kpn Nederlandse Galaxy S5 Plus krijgt update naar Android Marshmallow (update 23-8: T-Mobile)

Op de Galaxy S5 Plus die direct bij Vodafone is aangeschaft – de branded versie, zogezegd – in vanaf vandaag firmwareversie XXU1CPE1 beschikbaar. Deze brengt recente beveiligingspatches, én de langverwachte update naar Android versie 6.0.1. Update 11 juli: voor de unbranded S5 Plus is vanaf nu de update met firmware XXU1CPF6 beschikbaar, inclusief recente security patches en Androi 6.0.1. Update 23 augustus: en voor T-Mobile’s Galaxy S5 Plus is er firmwareversie XXU1CPG3, met security patches tot en met die van de maand augustus.

De update brengt de bij de nieuwste Android versie behorende vernieuwingen, zoals een ietwat aangepast interface en notificaties, een sterk verbeterd beheer van de permissies die iedere applicatie op het toestel heeft, en de Doze stand die de standby stand energiezuiniger maakt.

Meer informatie over deze update vind je in ons Marshmallow op de Galaxy S5 overzicht. Tenslotte is deze update op beide Galaxy S5 varianten nagenoeg identiek.

Met de uitrol van deze update voor Vodafone’s branded en de unbranded S5 Plus is natuurlijk nog niet direct duidelijk wanneer we dezelfde software op de unbranded en T-Mobile branded toestelversies zien verschijnen. Maar met een beetje geluk duurt het niet lang meer voor ook deze toestelvariant dezelfde sprong kan wagen.

Inmiddels hebben dus alle in Nederland verkochte toestelversies van de Galaxy S5 Plus daadwerkelijk de update naar Android 6.0.1 Marshmallow ontvangen.

(Dank voor de meldingen, Jeroen en Paul!)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Robby van de Vorst zegt

  Na de update van mijn Samsung Galaxy S5 (Vodafone-branded) heb ik verbindingsproblemen. 4G signaal valt steeds weg of daalt naar H+. Heel vaak ook helemaal geen signaal meer (rondje met streepje erdoor). Heb al met Vodafone gebeld maar die hebben geen oplossing. Heb ook met Samsung gebeld en die herkennen het probleem, hadden er alleen nog geen oplossing voor. Nieuwe update afwachten was het advies 🙁 Knap vervelend als je telefonisch niet bereikbaar bent! Heeft iemand een andere oplossing?

 2. Jim V zegt

  Hmmm.. weer lekker lang wachten op samsung..
  Laatste keer dat ik een samsung heb.

  Denk dat ik de Google telefoon ga kopen als die er is. Geen bloatware meer en snel updates..

 3. Job zegt

  Heb lang uit gekeken naar deze update voor mijn s5+ maar nu ik de reacties lees wacht ik nog maar even met updaten tot de kinderziektes eruit zijn gehaald. (Als ze dat nog gaan doen).

  • Gijs zegt

   Ik ben er wel heel erg blij mee hoor. Erg veel nieuwe dingen en voor mijn gevoel gaat de batterij langer mee en is het toestel sneller.

 4. Michael Remmers zegt

  Na de updat naar 6 heb ik gemerkt dat als ik de originele kabel voor het laden gebruik hij usb aangeeft en niet meer ac. Hierdoor laad hij langzamer. Iemand hier ook last van?

 5. TCM zegt

  Er is een nieuwe software-update voor de unbranded Galaxy S5 Plus (SM-G901F); update omvat, nieuwe versie van de smart manager, bugfixes, verbeterde softwarebeveiliging en prestatie & stabiliteit verbetering. Versie: G901FXXU1CPF6/G901FPHN1CPF2/G901FXXU1CPG2 (9.39 MB?). Het is via OTA te downloaden.

 6. Paul Lips zegt

  wanneer krijgt mijn toestel de update naar android 6.01, heb Samsung S5 SM-G901f

  met de code *#1234# krijg ik het volgende te zien?

  AP: G901FXXU1BOL1
  CP: G901FXXU1BOK2
  CSC: G901FTPD1BOL1

  draai nu android lollipop 5.02

  mijn regio is dus: TPD

  mijn pa heeft ook dezelfde toestel, alleen hij heeft regio PHN, en heeft update al ontvangen naar 6.01???

  • Michel zegt

   Niet voor zover ik kan zien. De meest recente firmwareversie voor het toestel (nuja, de unbranded versie die niet direct bij een provider gekocht is) is XXU1CPF6. Deze kwam al in juli naar de S5 Plus (zie het artikel hierboven).

Praat mee