Samsung Galaxy A5 (2016) krijgt Android 6.0.1 Marshmallow update in Nederland (update 8-9: T-Mobile)

Vanaf vandaag start Samsung het uitrolproces van de Android Marshmallow update voor de Galaxy A5 (2016). Wij werpen alvast een blik op de nieuwe software. Update 25-7: in Nederland is de Marshmallow update beschikbaar op Vodafone’s branded (een bij Vodafone gekochte) Galaxy A5 (2016). Update 26-8: vanaf vandaag is de update ook te installeren op unbranded – niet bij een provider – gekochte toestellen (dank, Thorsten!). Update 8-9: en daar is Marshmallow voor T-Mobile’s A5 (2016).

samsung-galaxy-a5-2016-android-6-marshmallow-update-preview-nederlands Samsung Galaxy A5 (2016) krijgt Android 6.0.1 Marshmallow update in Nederland (update 8-9: T-Mobile)

Met dank aan de uitrol van de Russische update naar Android Marshmallow voor de Galaxy A5 (2016) kunnen ook wij een blik werpen op de nieuwste versie van het besturingssysteem. Firmwareversie XXU2BPF9 brengt Android 6.0.1 naar het toestel, inclusief een aantal leuke verbeteringen – of tenminste, vernieuwingen.

Update 25-7: Vodafone’s Galaxy A5 (2016) krijgt de nagenoeg identieke firmwareversie XXU2BPFH. Het belangrijkste verschil: de security patch datum van 1 juli.

Update 26-8: de unbranded Galaxy A5 (2016) krijgt nu firmwareversie XXU2BPH3, met Android 6.0.1 en de patches tot en met augustus.

Update 8-9: T-Mobile’s Galaxy A5 (2016) krijgt firmware XXU2BPH3 – dezelfde als de unbranded versie, augustus patch incluis.

Zo zien we na de update dat de Galaxy A5 (2016) dezelfde, nieuwere versie van de TouchWiz interface krijgt, die we ook kennen van toestellen als de Galaxy S7. Dat betekent onder meer een vernieuwd notificatiescherm met een opgefrist (subjectieve mening, jawel) kleurenschema, al blijven de verschillen beperkt omdat de A5 (2016) natuurlijk al een vrij recente versie van de interface had.

Wel is ook het opstartmenu vernieuwd. Houdt de Aan/uit knop ingedrukt, en je krijgt nu drie losse ‘knoppen’ te zien voor Uitschakelen, Opnieuw opstarten en de Alarmstand. Het maken van screenshots gebeurt onder Android Marshmallow op dezelfde manier als op andere Galaxys met deze Android versie. Slim vastleggen, heet de feature nu, waarmee je ook schermafbeeldingen kunt maken van, bijvoorbeeld, een complete webpagina.

Uiteraard is het sterk verbeterde permissiebeheer van de partij, evenals de Doze functie die energieverbruik terwijl de Galaxy A5 (2016) op standby staat sterk moet verminderen. Of en hoe goed deze laatste zijn werk doet, kunnen we nog niet zeggen – daarvoor hebben we de nieuwe software nog niet lang genoeg in gebruik.

Nu de update ook hier in Nederland gestart is, is het slechts een kwestie van aftellen tot hij ook op de unbranded en T-Mobile branded Galaxy A5 (2016) zal verschijnen. Echter, hoe snel dit aftellen zal gaan is, zoals bij iedere update, niet te voorspellen. Het enige dat echt zeker is: wij houden je op de hoogte

En met de komst van de Marshmallow update voor T-Mobile’s Galaxy A5 (2016) is de uitrol in ons land compleet – en een van de belangrijkste bezwaren die wij in onze review bij dit toestel hadden weggewerkt.

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

 1. Marcel zegt

  Update binnen gehad op 20/07 en was ongeveer 1 Gb groot. Installatie duurt ongeveer een 15 minuten en heb het gevoel dat de batterij iets langer (nog langer!) mee gaat.

  • Michel zegt

   Als je nog geen update kreeg naar Android Marshmallow (eventueel zelf checken via: Instellingen, Toestel-info, Software-update), dan heb je waarschijnlijk een unbranded toestel (dus géén Vodafone branded toestel). Voor die versie is de update nog niet beschikbaar, maar hij komt zeker nog.

 2. wilko zegt

  Geachte
  ik heb sinds de update vervelende problemen met mijn galaxy A5… De gsm herstart telkens, soms tot 6 keer op een uur. Ongeacht wat je ermee aan het doen bent (aan het bellen, opladen of gewoon in de zak of grond ligt).
  Het touchscreen scrolt naar boven als je wil naar beneden scrollen en reageert met moeite op wat ik aanklik.
  Ook kom t er telkens de vervelende melding dat de kabel voor batterij-delen aangesloten is…
  Iemand dezelfde ervaring en enig idee hoe dit opgelost kan worden?
  mvg
  PS: ik woon in Belgie

  • JME zegt

   Beste

   Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn S4, Toen zei hij ook willekeurig dat het headset was aangesloten, bleek dan om waterschade te gaan. Met mijn A5 heb ik alleen nog maar gehad dat hij vasthing en ik moest hem telkens hard restarten. Bleek dan een fout te zijn in de software, Orange heeft me een nieuw toestel toegestuurd. Werkt een hard reset niet?

   Vriendelijke groet

 3. Jan& zegt

  Gisteren 27 augustus 2016 rond het middaguur kreeg ik de langverwachte update naar 6.0. De update verliep vlotjes… Marshmallow is niet opzienbarend tov lollipop, maar grootste pluspunt is dat je eindelijk de graai apps kunt blokkeren waar hetb om fotos en andere privacygevoeligheden gaat😀

 4. Dick Nagtegaal zegt

  Kreeg vandaag de popup over de software update. Maar ik kon alleen maar kiezen voor “nu installeren”. Geen mogelijkheid om dat uit te stellen. Kon niet meer op mijn home screen komen. Zelfs na opnieuw opstarten verscheen direct weer de notificatie.
  Anderen hier ook last van?

 5. Ger zegt

  Ik ook, maar je kan het omzeilen.
  Veeg op je echerm omlaag, gaat dan naar instellingen daarna op de starttoets drukken.
  Nu kan je je mobiel gewoon weer gebruiken. Kun je later de update installeren.

  Ik mis alleen dat geen apps meer naar SD-kaart kan verplaatsen.

 6. Nynski zegt

  Sinds de update naar Marshmellow herkent mijn A5 2016 mijn vingerprint niet meer, ik kan zo ook geen schermbeveiliging meer aanzetten: deze vereist eerst herkenning van de vingerprint. hebben meer mensen hier last van? En hoe is dit op te lossen?

 7. Brigitte zegt

  ik heb 02/09/2016 een update moeten doen en mijn kleuren van contactpersonen zijn weg , is nu grijs, Ook de kleuren van het berichtscherm als van het scherm waar wifi en geluid en automatisch draaien en ,,,,, is allemaal grijs
  Hoe zou ik dat kunnen oplossen dat het terug kleur heeft en niet grijs

 8. Joyce zegt

  Ik heb sinds de update een nieuw icoontje bovenin mijn scherm. Naast de wifi staat nu een wit vierkantje met een soort letter N. Iemand een idee waar dit van is?

 9. Harrie zegt

  Heb tot op vandaag 27 okt nog steeds geen update gehad. Heb een a5 2016. Heb te gelijker tijd 2 toestellen gekocht bij t mobile. Het ene toestel heeft de update wel gehad. Uitgezocht dat er soms toestellen vanuit een anderland hier worden verkocht. Zolang in dat land geen update heeft plaats gevonden heb je pech. Land van herkomst kun je vinden. (Bellen) *#1234# de alfabetische letters na a510.

 10. Marjolein zegt

  Lekker dan die uodate, telefoon is gelijk dood, kan m niet eens meer aan krijgen. Ontzettende ramp omdat ik m ook voor mijn werk nodig heb!! Slechte zaak Samsung!!

Praat mee