De Samsung Galaxy S8 krijgt momenteel de laatste officiële update, met de patch van april. De S8 en S8 Plus verschenen ruim vier jaar geleden op de markt, en verdwijnen nu van Samsung’s ‘update lijst’. Galaxy S8 laatste update: april 2021 Ruim vier jaar geleden bracht Samsung de Galaxy S8 en S8 Plus uit in […]
Samsung Galaxy S8
In onze Samsung Galaxy S8 review kom je te weten wat wij vinden van de achtste generatie van deze populaire smartphonelijn. Het is de eerste in de serie zonder de markante Home knop. Ook is het de eerste die alleen nog maar met afgerond edge-scherm te koop is. Maar dat is slechts het begin van het verhaal. Let op: check ook onze overzichtspagina van de 6,2 inch Galaxy S8 Plus.
Samsung Galaxy S8 review
En toen was hij er: de Samsung Galaxy S8. Het toestel dat de misstap met de Note 7 moet doen vergeten. Voorbij de snelle eerste indrukken namen wij uitgebreid de tijd het toestel echt te leren kennen. In het dagelijks leven, wekenlang. Hoe doet hij het in het echte leven? Hoe praktisch is het Infinity Display nu echt? Hoe (on)handig de vingerscanner, hoe vlot de gezichtsherkenning? Dat, en meer, lees je hier, in onze uitgebreide Galaxy S8 review.
Design
Wat valt er te zeggen over het meest besproken smartphonedesign van 2017, anders dan dat het toestel inderdaad ontzettend goed in elkaar zit. Als je we ‘m na een maandje weer eens naast de Galaxy S7 Edge leggen, lijkt deze laatste toch minder verfijnd. De Galaxy S8 (Plus) is een solide blok glas en aluminium, waarvan het uiterlijk niet snel gaat vervelen – met het scherm aan, maar ook met het scherm uit.
Toch zijn er wel degelijk wat nadelen te melden, los van de voorspelbare gevoeligheid voor vingerafdrukken. De Galaxy S8 is zodanig een solide blok, dat we regelmatig moesten zoeken wat nu ook al weer de bovenkant is, en wat de onderkant. Het ontbreken van duidelijke kenmerken aan de voorzijde – geen logo, erg mooi - zorgt ervoor dat we ‘m af en toe toch weer ondersteboven vast hadden. Natuurlijk, even wat beter opletten biedt soelaas, maar de verwarring is snel geschied.
Daarentegen moeten we vermelden dat Samsung duidelijk goede stappen heeft genomen met het negeren van ongewenste aanrakingen lang de schermranden. Hoewel deze op de Galaxy S8 (Plus) natuurlijk zeer minimaal zijn, gebeurde het niet vaak dat onbedoelde aanrakingen ongewenste gevolgen hadden.
Ook van de vermeende fragiliteit hebben we nog niet zoveel gemerkt. Onze Galaxy S8 heeft toch inmiddels een paar smakken gemaakt, maar ziet er vooralsnog puntgaaf uit. Uiteraard is dit deels een kwestie van geluk, maar toch maakt het ook duidelijk dat het toestel zeker niet altijd direct schade oploopt bij ieder ongelukje. Dat hij daarbij ook gewoon waterbestendig is, is een uitermate prettige bijkomstigheid. Daarbij moet natuurlijk gezegd worden dat dit al lang geen unieke eigenschap meer is.
De lastigste bijwerking na een ruime tijd met de Galaxy S8 is dat ieder ander toestel saai lijkt. Net zoals destijds met de Galaxy S6 Edge, vermoeden we dat het lastig zal zijn ooit nog een toestel te gebruiken met een minder futuristisch scherm. Dat is op zich niet erg, maar hou er rekening mee dat je een ‘traditioneler’ model niet gauw nog mooi zult vinden.
Scherm
Dat Samsung's AMOLED schermen tot het neusje van de zalm op displaygebied behoren is bekend. En het Infinity scherm van de Galaxy S8 is wat ons betreft duidelijk de overtreffende trap van een deze schermtechnologie.
Dat komt niet in de laatste plaats doordat Samsung er dit keer voor gekozen heeft om iedere kleurvariant van de Galaxy S8 (Plus) gewoon een zwarte voorkant te geven. Met het scherm uit zie je niet gauw waar deze begint, en waar de schermranden ophouden, en als je ook nog eens een zwarte achtergrondafbeelding gebruikt, dan is het effect compleet. Al met al zijn we het dus roerend eens met de experts van DisplayMate, als zij zeggen dat het Infinity scherm het beste op de markt is.
Hardware, prestaties
Over de hardware van de Galaxy S8 (Plus) kunnen we ook kort zijn. In onze testperiode waren de prestaties stabiel, en reageerde de telefoon altijd vlot op alles. Zorgen dat 4 GB werkgeheugen anno 2017 te krap zouden zijn voor een topmodel smartphone blijken volledig ongegrond.
Nee, net als over het scherm hebben we over de hardware en de prestaties na een maand intensief gebruik helemaal niets te klagen. In tegendeel, de Galaxy S8 doet betrouwbaar en snel wat `ie moet doen, ongeacht wat je ermee uitvoert.
Software
Deze toon zetten we nog even voort als we het hebben over de software van de Galaxy S8. Als doorgewinterde Galaxy-gebruikers kunnen we zeggen dat de Samsung Experience interface van het toestel verreweg de fijnste is.
Een goed voorbeeld van een kleine vernieuwing die na enige gewenning heel prettig blijkt, is het naar boven vegen om te wisselen tussen startscherm en het overzicht met apps. De eerste week tik je nog weleens fout – en je kunt ook het vertrouwde Apps icoontje terugzetten, als je wilt – maar eenmaal gewend blijkt dit een zinvolle verbetering. Ook heeft Samsung gedacht aan het extra lange design van het beeldscherm: applicaties die niet vanzelf het gehele scherm vullen kun je dwingen dit alsnog te doen. Meestal is het resultaat prima.
Hetzelfde geldt voor het vegen over de vingerscanner – over dat ding straks meer – om je notificaties te tonen. Eenmaal gewend is het erg handig, al gebeurt dit af en toe ook als het niet de bedoeling is. Een vinger glijdt al gauw te dicht langs de scanner, zo blijkt uit onze ervaring.
De wat chaotische situatie waarbij Samsung vroeger haar Knox omgeving had, en tevens – voor de minder fanatieke gebruik(st)er – een Veilige stand, is nu opgelost. De Veilige Map is op allerlei manieren te beveiligen, en biedt plaats aan alles wat je van een extra laag bescherming wilt voorzien. Of dit nu je werk-email is, een memo met de code van je fietsslot, of een app waarvan je niet wil dat de kids ermee spelen. Alles gaat erin en is volledig functioneel. Dit wisten natuurlijk al van andere recente Galaxy-apparaten (Galaxy A3 en A5 2017, Tab S3), en na een tijd met de Galaxy S8 is des te duidelijker dat dit een prima feature is.
Updates
Als het verleden iets zegt over de toekomst, kunnen we ervanuit gaan dat de Galaxy S8 (Plus) tenminste twee grote Android updates zal krijgen. Dat wil zeggen: in 2018 naar Android O, en in 2019 naar Android P, hoe ze ook gaan heten. Maar minstens net zo relevant is de wetenschap dat Samsung op dit moment nog maandelijkse patches uitrolt naar de Galaxy S5 uit 2014. Tussendoor hapert de machinerie altijd wel even, maar Samsung is hard op weg haar topmodellen minstens drie of zelfs vier jaar van beveiligingspatches te voorzien.
Dat is allemaal leuk en aardig, natuurlijk, maar de Galaxy S8 bevat wel degelijk één grote softwarematige zeperd.
Bixby
Met veel poeha kondige Samsung nog voor de Galaxy S8 al haar nieuwe, intelligente softwareassistent Bixby aan. Direct na de lancering en release van het toestel werd duidelijk dat Bixby enige vertraging ging oplopen. Maar nu, pakweg een maand na release is het akelig stil aan dit front. Tussendoor ontdekten we nog dat Bixby in Duitsland pas tegen het einde van het jaar iets van functionaliteit zal krijgen, wat het gevoel niet vermindert dat Bixby niet meer is dan Koreaans voor ‘overbodige knop op je Galaxy S8’.
Overigens klopt dat natuurlijk niet helemaal. Er zijn inmiddels meerdere apps die je kunt gebruiken om je Bixby knop van een functie-naar-keuze te voorzien. Maar hoewel dit erg handig kan zijn, werkt het niet altijd 100% soepel en vlot. Zo kun je ‘m aan je camera koppelen, maar om nou te zeggen dat je camera app altijd snel direct start nadat je op de knop drukt, nee. Wij zelf hebben ‘m af en toe gebruikt als extra Home knop die handig is bij linkshandig gebruik, of zelfs geheel uitgeschakeld.
Het idee is best spannend: je koopt een nieuwe smartphone, met een knop waarvan pas later – na een half jaar, of een jaar, of wie weet? – duidelijk wordt wat hij precies gaat doen. Het is een herinnering aan Samsung’s mentaliteit, die je bijna zou vergeten omdat de Galaxy S8 inmiddels zo goed doorontwikkeld is. De Zuid-Koreanen zijn groot geworden door soms gewoon veel gekke dingen te proberen. Bixby is weer zo’n ding. Dat de Galaxy S8 daardoor een overtollige fysieke knop heeft is niet eens zo erg – maar wel, uhm, gewoon maf. Gelukkig zijn er ook absoluut niet-maffe dingen te vinden op het toestel, zoals de camera.
Camera
De camera in de Galaxy S7 was van absolute wereldklasse. Zo goed zelfs, dat Samsung dacht dat het wel voldoende zou zijn een vergelijkbaar modelletje in de Galaxy S8 te stoppen. Duidelijk is, dat de voorsprong van de S8 ten opzichte van de concurrentie anno nu dus beduidend kleiner is. Dat neemt niet weg dat de camera van de S8 heel erg goed is. Sterker nog, hij is – zoveel kunnen we nu volmondig beamen – wel degelijk beter dan die van de Galaxy S7.
Ten opzichte van de camera van de S7 zijn ons de aflopen tijd twee dingen herhaaldelijk opgevallen. Ten eerste (lijkt of) is de framerate van het beeld in de camera-app van de Galaxy S8 hoger. Daardoor geeft deze een veel directere, natuurlijkere indruk als je een bewegend object wilt fotograferen.
De tweede, nog belangrijker, verbetering is de dynamiek. Waar de Galaxy S7 soms neigt naar net iets overbelichte foto’s, gebeurt dat op de Galaxy S8 amper meer. In de automatische stand is de belichting eigenlijk altijd 'spot-on'.
Boven volledige foto, onder 100% crop (klik voor groter)
Dat neemt niet weg dat de verdere verschillen tussen de camera’s van de S7 en S8 klein zijn – de camera’s aan de achterkant wel te verstaan. Een wereld van verschil zit er namelijk wel tussen de frontcamera’s. Niet alleen heeft de Galaxy S8 een hogere 8 megapixel resolutie voor, maar de autofocus helpt echt bij het maken van mooiere, en vooral scherpere selfies.
Sinds enige jaren kon op je Galaxy de camera altijd erg snel starten door twee keer op de Home knop te drukken. Bij gebrek aan Home knop gaat dat op de Galaxy S8 niet meer, maar daarom heeft Samsung hetzelfde foefje nu achter de Power knop verstopt. En dat is bijna, maar net niet helemaal even handig. Dit kunnen we na de afgelopen weken wel concluderen. De knop zit op een zodanige positie dat je, nadat je er twee keer op hebt gedrukt, de positie van je telefoon in je hand moet veranderen alvorens te kunnen fotograferen. Het is een subtiel verschil, maar eerlijk is eerlijk: het is gewoon nét niet even praktisch.
Batterij
Je merkt het al wel: boven deze review hangt af en toe de geest van de Galaxy S7. En ook als we het over de batterij en de accuduur van de Galaxy S8 (Plus) hebben ligt een vergelijking voor de hand. Want Samsung’s topmodellen van 2016 deden en doen het heel erg goed op dit vlak, en de accucapaciteit van de Galaxy S8 en S8 Plus is tenslotte niet gegroeid. Sterker nog, die van de S8 Plus nam zelfs iets af ten opzichte van zijn voorganger, de S7 Edge.
Inmiddels is duidelijk dat de Galaxy S8 en S8 Plus op dit vlak niet onder doen voor de S7 en S7 Edge, maar ook niet opvallend veel langer meegaan op een acculading. De zuiniger hardware – 10 nanometer processor, efficiënter geheugen, etc. – wordt netjes weggestreept tegen het grotere scherm.
Het is vooral de Galaxy S8 Plus die toch weer indrukt maakt. Het verschil tussen beide S8-modellen lijkt groter dan de capaciteit op papier (3000 vs 3500 mAh) suggereert. Screen-on-tijden van 7,5 uur zijn geen uitzondering (mits je niet zit te gamen of VR-dingen doet), en regelmatig haalden we het einde van de dag met 40 tot 50 procent acculading. En dan hadden we niet bijzonder zuinig aan gedaan.
Toch zaten er ook dagen tussen dat zelfs de S8 Plus aan het begin van de avond uitgeput was – uiteraard na een dag intensief gebruik, maar nog steeds zonder energievretende gamesessies. Wisselvallig willen we de batterijprestaties niet noemen, maar wat vorig jaar nog een uitzonderlijke accuduur was, is anno 2017 gewoon een prettig solide prestatie.
Snelladen?
Overigens: uiteraard kun je je Galaxy S8 (Plus) snel opladen via de USB type-C-poort. In het kader van gedegen brandpreventie heeft Samsung ervoor gezorgd dat dit snelle laden alleen gebeurt als je je toestel niet gebruikt. Want gebruik maakt warm, en snel laden maakt warm. En dat risico nemen de Zuid-Koreanen gelukkig niet meer.
Op sommige momenten is dat wel gek, als je bijvoorbeeld in bed YouTube zit te kijken met de kabel ingeplugd, en een batterijpercentage dat opvallend traag oploopt (als je dus gewend bent aan snel opladen). Aan de andere kant: zo vaak deden we dat ook weer niet, en als je je Galaxy S8 echt even weglegt, dan laadt hij alsnog in pakweg anderhalf uur tijd van 0 tot 100% op.
Overigens: voor wie toch uithoudingsvermogen tekort komt, zijn er twee energiebesparingsstanden, tegenwoordig Mid en Max genaamd (naast Uit). Door een combinatie van instellingen zorgen deze voor een lager verbruik, waardoor je Galaxy S8 (Plus) langer kan doen tussen oplaadbeurten. Dit is natuurlijk niks nieuws, maar nu wel wat logischer toegepast en ingedeeld.
Beveiliging
De Galaxy S8 (Plus) is de eerste Galaxy waar we echt een complete sectie kunnen besteden aan de beveiliging. Of, beter gezegd: alle manieren waarop je je telefoon met verschillende sensoren kunt beveiligen.
Opvallend genoeg hebben we in de loop van de tijd gemerkt dat de vingerscanner achterop eigenlijk prima werkt, mits je jezelf de tijd geeft om even te wennen. Het feit dat de scanner altijd aan staat zorgt ervoor dat je je Galaxy S8 niet eerst hoeft in te schakelen. Direct je vinger op de scanner leggen volstaat om het toestel aan te zetten en direct door te gaan naar je startscherm.
Wij gebruiken ‘m - na een periode van proberen en uittesten - standaard in combinatie met gezichtsherkenning. Bij voldoende licht werkt dit laatste zo goed en snel, dat je amper doorhebt dat dat er een beveiliging is. De sleutelwoorden hier zijn dan wel: voldoende licht. In het halfdonker werkt gezichtsherkenning minder goed, of op zijn minst minder snel.
Dat alles neemt niet weg dat het nóg fijner zou zijn geweest als de gezichtsherkenning te combineren zou zijn met de irisscanner. Voor het regelmatig ontgrendelen voor normaal gebruik is de laatste namelijk te langzaam, maar in het donker werkt hij juist prima. In onze standaardinstelling van gezichtsherkenning in combinatie met vingerscanner moeten we bij weinig licht altijd even de telefoon optillen. En dat is, zogezegd, suboptimaal.
Even wennen
Simpel gezegd werkt de beveiliging van de Galaxy S8 (Plus) in het dagelijks leven ontzettend snel en soepel, na een korte gewenningsperiode. We zouden zelfs durven beweren dat de hierboven beschreven combi fijner werkt dan de oude, vertrouwde vingerscanner-in-de-Home-knop. Behalve in bij weinig licht, zoals 's avonds. Natuurlijk valt ook dat wel weer te omzeilen met een snufje als Smart Lock – geen vergrendeling als je, bijvoorbeeld, ’s avonds thuis bent – maar heb je kinderen dan weet je wel beter.
Overigens is in de afgelopen tijd gebleken dat de gezichtsherkenning en de irisscanner met de juiste aanpak en tools voor de gek gehouden kunnen worden. Dat is natuurlijk jammer, en absoluut iets om in gedachten te houden. Aan de andere kant: de lat ligt wel behoorlijk hoog voor de gemiddelde dief. Het is nu ook weer niet zo dat je 'even' de beveiliging van de Galaxy S8 omzeilt. Voor de gemiddelde gebruik(st)er zijn dit daarom alsnog prima vergrendelmethodes.
Geluid
In onze Galaxy Tab S3 review concludeerden we al dat de AKG-tuning van het geluid meer gimmick is dan serieuze verbetering. Op de Galaxy S8 is dat in feite niet anders, ware het niet dat de meegeleverde oortelefoontjes – met AKG-branding, prijs: € 99,- – inderdaad beter zijn dan wat we gewend waren van Samsung. De rechtgeaarde audiofiel heeft nog genoeg te mekkeren maar laten we wel wezen: voor een paar meegeleverde oortjes zijn ze alleraardigst. Je zou kunnen zeggen dat dat ook wel mag in deze prijsklasse, en dat zijn we dan ook nog eens met je eens. Maar Samsung doet het dus wel.
En verder nog iets?
Zonder er lang bij stil te staan, willen nog wel kwijt dat de stap naar een standaard opslagcapaciteit op de Galaxy S8 zowel subtiel als significant is. Subtiel, want het gebeurt min of meer tussen neus en lippen door. Significant, want ten opzichte van een telefoon met 32 GB is dit een uitbreiding van meer dan 100% (van pakweg 24 GB bruikbare ruimte op de S7 naar 53 GB op de S8). Dat je daar dan nog een micro-SD kaartje bij kunt stoppen is uiteraard fijn.
Wel komt eventueel gebruik van Samsung Cloud – de eigen clouddienst van de Zuid-Koreanen – een tikje in de knel. Gratis zijn daar slechts de eerste 15 GB. Dat is schromelijk weinig in combinatie met een toestel met het viervoudige aan interne opslag.
Voor een paar euro per maand krijg je een stuk meer plek op Samsung’s wolk, maar gratis is het dan niet meer. En dat, terwijl Samsung Cloud nu juist zo handig aan het worden is, bijvoorbeeld als je wilt overstappen van een oude naar een nieuwe Galaxy telefoon. Uiteraard gold dit alles ook al eerder, bij toestellen met 32 GB opslag. Maar op de Galaxy S8 wordt het nog eens meer dan dubbel onderstreept. Dat gezegd hebbende, onze conclusies.
Samsung Galaxy S8 review conclusies
Ondanks het sci-fi-achtige uiterlijk zijn de Galaxy S8 en S8 Plus in feite gewoon heel erg solide smartphones met een bloedmooi design en display, een waterbestendige body, een prima accuduur en een zeer goede camera. De afstand met de concurrentie, op accu- en cameragebied, is alleen wat kleiner dan vorig jaar toen de Galaxy S7 al vergelijkbare prestaties neerzette.
Naast de indrukwekkende bouwkwaliteit, zet Samsung ook grote stappen vooruit op softwaregebied, en de nieuwe identificatie-methodes werken onder veel omstandigheden superfijn. Toch is hier ruimte voor verbetering, als bijvoorbeeld de irisscanner sneller wordt, zodat ontgrendelen in het donker ook moeiteloos werkt.
Curieus is en blijft – voor nu – die gekke extra Bixby knop, waar je zo weinig aan hebt tenzij je er zelf een beter doel aan koppelt. En of je aan het ‘AKG-getunede’ geluid iets hebt is maar de vraag, maar de standaard meegeleverde oortjes zijn natuurlijk wel duidelijk beter dan de gemiddelde oortjes die je in een smartphonedoos aantreft.
Rest de vraag of de Galaxy S8 en S8 Plus hun hoge prijs waard zijn. In principe zeggen we ‘ja’, al zou het niet slecht zijn als de AKG-oortjes (winkelwaarde: € 100,-) optioneel waren. Mogelijk dat daardoor de prijs voor het toestel zelf wat lager had kunnen zijn.
Al met al ruilt Samsung met de Galaxy S8 een ruime marktvoorsprong op camera- en accugebied dit jaar in voor een koppositie op het gebied van design en bouwkwaliteit. Een interessante move, die niet alleen nu erg mooie telefoons oplevert, maar ook benieuwd maakt naar toekomstige topmodellen, zoals de Galaxy Note 8.
Galaxy S8 aanbiedingen
Voor uitgebreide prijsvergelijkingen check je het beste ons overzichten Galaxy S8 kopen met abonnement en Galaxy S8 los kopen. De beste aanbiedingen per provider vind je snel en direct hier:
Laatste nieuwsberichten
Samsung Galaxy S8 met Android 9 tips: accu snel leeg? App problemen?
Nu steeds meer gebruik(st)ers in Nederland de Android 9 update op de Galaxy S8 hebben uitgevoerd, duiken ook bugs op. We horen o.a. berichten over Galaxy S8 batterijen die sneller leeg raken dan eerst, of apps die het opeens niet meer goed doen. Met de onderstaande tips kun je veel kreukels eenvoudig gladstrijken. Galaxy S8 […]
Nederlandse Samsung Galaxy S8 krijgt nu Android 9 update met One UI
Vanaf nu krijgt de Nederlandse Samsung Galaxy S8 de update naar Android 9 Pie met de One UI. Ook op de S8 Plus rolt de update uit – op alle unbranded modellen, voor nu. Galaxy S8 update Android 9 Pie in Nederland Tien dagen geleden voorspelden wij tot teleurstelling van velen dat de Galaxy S8 deze […]
Samsung start uitrol Galaxy S8 update naar Android 9 Pie – in Duitsland
In Duitsland is Samsung zojuist gestart met de Android 9 Pie update voor de Galaxy S8. Het gaat om de definitieve upgrade, en dus geen beta-test software meer. Galaxy S8 update naar Android 9 gestart Eerder deze maand wezen wij er nog op dat Samsung de Android 9 update voor de Galaxy S8 in maart […]
En daar is hij: de Samsung Galaxy S8 update van februari (zonder Pie, zoals bekend)
Samsung rolt de verwachte februari update voor de Galaxy S8 en S8 Plus uit. Vorig week nog herinnerden wij menig Pie-enthousiasteling eraan dat deze update géén Pie zal bevatten. En inderdaad – dat doet hij niet. Galaxy S8 update februari 2019 Op de eerste exemplaren van de Galaxy S8 en S8 Plus rolt inmiddels de […]
PSA: nog geen Android Pie voor de Samsung Galaxy S8 deze maand
Samsung brengt in februari wel een beveiligingsupdate uit voor de Galaxy S8, maar nog geen Android 9 Pie update. Hetzelfde geldt (vermoedelijk) voor de Galaxy Note 8. Galaxy S8 Android 9 Pie update: niet deze maand Wanneer Samsung grote Android updates uitrolt is altijd onderwerp van wilde speculatie tot de dag dat het daadwerkelijk gebeurt. […]
Preview: dit is de Samsung Galaxy S8 met Android 9 en de One UI
Heb jij een Galaxy S8 of S8 Plus? Ben je benieuwd hoe Android 9.0 en Samsung’s One UI er straks op jouw telefoon uitzien? In onze preview kom je het te weten. Galaxy S8 met Android 9, One UI preview Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: als je Samsung’s nieuwe One UI […]
Samsung Galaxy S8 krijgt update met januari patch, nog geen Pie
Samsung is begonnen met de uitrol van de januari update voor de Galaxy S8 en S8 Plus. Voor de goede orde: de update brengt nog geen Android 9, noch de One UI – hij verbetert alleen de beveiliging. Galaxy S8 update januari 2019 Gisteren ging de Android 9 beta voor de Galaxy S8 van start […]
En toen ging ook de Android 9.0 beta voor de Samsung Galaxy S8 van start
Het beta-programma voor Android 9 en de One UI op de Samsung Galaxy S8 is zojuist van start gegaan. Wie een toestel uit India heeft – waarom niet, toch? – kan zich vanaf nu aanmelden. Galaxy S8 Android 9.0 + One UI beta Een week of twee geleden dook het verrassende nieuws op dat Samsung […]
Samsung brengt mogelijk ook Android 9.0 beta-programma voor Galaxy S8 en Note 8
Samsung brengt het Android 9.0 beta-programma – One UI incluis – naar de Galaxy S8 en Note 8, zo lijkt het. Het is voor het eerst dat een dergelijke test naar een oudere generatie Galaxy telefoons komt. Android 9.0 beta voor de Galaxy S8, Note 8 Sinds enige jaren lanceert Samsung ieder jaar een beta-test […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 27
- Next Page »