Zelf de Bixby knop op je Galaxy S8 (Plus) toewijzen? Eerste bruikbare app duikt op

Welles, nietes, en nu toch welles: je kunt nu toch weer zelf de Bixby knop op je Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus toewijzen aan een nuttiger toepassing dan Bixby Home.

galaxy-s8-tip-bixby-knop-toewijzen-app-bxactions-1024x743 Zelf de Bixby knop op je Galaxy S8 (Plus) toewijzen? Eerste bruikbare app duikt op

Bixby, de digitale assistent van Samsung, heeft een eigen toets op de Galaxy S8 (Plus), maar is qua functionaliteit nog erg beperkt. Eerder leek het erop dat je met een truucje een andere, handiger functie aan de toets kon toewijzen – tot Samsung daar een stokje voor stak met de laatste update.

Vorige week wezen we er al op dat het vermoedelijk een kwestie van tijd is voor er andere methodes opduiken, en nu al is het zo ver. De afgelopen dagen probeerden we verschillende nieuwe apps die allemaal één ding gemeen hebben: je kunt de Bixby knop koppelen aan een andere functie of app. Lang niet allemaal zijn deze even handig, maar eentje blijkt wel behoorlijk bruikbaar: bxActions, die gratis in de Play Store te vinden is.

Met bxActions wordt het automatisch starten van het Bixby Home scherm overgeslagen, waardoor je Galaxy S8 (Plus) meteen doorgaat met de andere actie/app die je hebt gekozen in de app. Je dient daarvoor wel bxActions na installatie te activeren in het Instellingen-scherm met de opties voor Toegankelijkheid – de installatieprocedure stuurt je daar vanzelf naartoe. Helemaal onderin dat menu vind je het kopje Services, waar je bxActions aan kunt zetten. Eenmaal gedaan kun je een actie kiezen die wordt uitgevoerd als je op je Bixby knop drukt.

Zoals gezegd: dit is een van de eerste, echt bruikbare apps die dit goed doet. Maar bij ons werkt hij nog niet 100% feilloos – dat wil zeggen, soms gebeurt niks als we op de Bixby knop drukken. Maar ongetwijfeld wordt er nog het een en ander verbeterd, de komende dagen.

Wie het Bixby Home scherm in zijn geheel wil vermijden, kan er ook voor zorgen dat deze niet op je startscherm getoond wordt. Hoe dat gaat – en andere handige trucs – kun je lezen in onze groeiende collectie Galaxy S8 tips & trucs.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee