Flink wat nieuwe beveiligingsupdates: Galaxy Note 4 & Edge, Galaxy S5 (Plus), en meer

De laatste dagen rolden er aardig wat beveiligingsupdates uit. Sommige toestellen lichtten we er apart uit, hier sommen er nog een aantal op.

galaxy-note-4-edge-april-patch-update Flink wat nieuwe beveiligingsupdates: Galaxy Note 4 & Edge, Galaxy S5 (Plus), en meer

Still going strong: de Galaxy Note 4 met de april patch

Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge

Voor zowel de Galaxy Note 4 als de Note Edge (dank, Jos!) rolt een update uit met de security patch van april, in de vorm van respectievelijk firmwareversies XXS1DQC8 en XXS1DQD1. Voor beide toestellen gaat het om redelijk grote updates van 345 en zelfs 382 MB, met kennelijk flink wat andere optimalisaties. Met name een verbeterd batterijverbruik wordt door Samsung zelf expliciet benoemd.

Samsung houdt de beveiliging van de Note 4 en Note Edge ook twee-en-een-half jaar na release nog erg goed bij, en zal vermoedelijk ook nog wel  even blijven doen, tenminste tot de komst van de Galaxy Note 8 – of langer.

Galaxy S5

Voor T-Mobile’s branded Galaxy S5 rolt momenteel een nieuwe update door het land. De update met firmwareversie XXS1CQDA brengt april beveiligingspatch naar het toestel. Update 12-5: Voor de unbranded Galaxy S5 is het firmware XXS1CQA9 die deze patch op de telefoon installeert, na een bescheiden download van exact 76 MB.

unbranded-galaxy-s5-april-patch-g900fxxs1cqa9 Flink wat nieuwe beveiligingsupdates: Galaxy Note 4 & Edge, Galaxy S5 (Plus), en meer

Galaxy S5 Plus (Vodafone)

Wel beschikbaar is de april patch voor Vodafone’s Galaxy S5 Plus, in de vorm van firmwareversie XXS2CQD6. En ook hier moet iedereen met een unbranded – of T-Mobile branded – S5 Plus moet nog even geduld hebben.

Galaxy J1 (2016)

Ook voor de Galaxy J1 (2016) staat een nieuwe update klaar (dank, Yonah) met firmwareversie XXS2AQC1. Deze update geeft het toestel alle security fixes tot en met die van de maart patch.

Galaxy Grand Prime

En dan is er nog de Galaxy Grand Prime, die net als de J1 (2016) ook de beveiligingspatch van maart krijgt, in de vorm van een update naar firmwareversie XXS1BQC3.

Galaxy S4 Mini VE

Enige dagen terug al kreeg ook de Galaxy S4 Mini VE – Value Edition, GT-I9195I – een update met firmwareversie XXS1AQC2. Aan boord de net-niet-helemaal-de-nieuwste security patch van februari.

Beste Galaxy S4 Mini deals per provider

Reacties

 1. Danny zegt

  Sinds gisteren heb ik de update van Samsung Note 4 geïnstalleerd. Ik doe dat telkens netjes bijouden. Echter sinds gisteren is mijn toestel ongelooflijk instabiel geworden. Vele automatische reboots, een erg langzaam presterende Note 4 en soms reageert die 30 seconden niet op mijn toetsaanslagen.
  Ik heb geen flauw idee wat er aan de hand is, maar sinds gisteren is het echt heel slecht geworden.

  Zijn er nog meer die dit soort problemen ervaren?

   • Danny zegt

    Waarom gelukkig? Ervaar je hetzelfde probleem of wacht je nog met het installeren van de update?
    De laatste 2 dagen is de note 4 zo ontiegelijk instabiel geworden dat je er bijna niet meer mee kan worden.
    Vóór de update was er helemaal niets aan de hand, maar je denkt als klant/gebruiker dat je er altijd goed aan doet om nota bene van de leverancier zelf een update te installeren. Nu denk ik: “had ik het maar niet gedaan”. Aangezien het ook nog een zakelijk toestel betreft zou ik nog wel een schade kunnen oplopen door het niet kunnen beantwoorden van gesprekken, omdat mijn telefoon dan weer net reboot.

    Gisternacht toen ik naar bed ging stond er zelfs een dikke android op mijn scherm met de tekst dat de reboot mislukt was. Er stond bij downloading, maar wat? En na 2 uur wachten toch maar de batterij eruit gehaald.
    (tegen het advies van de meldingen in). Het toestel startte verder wel weer op gelukkig, maar de spontane reboots ( ook als je telefoon gewoon op tafel ligt) blijven komen.

    • Chris zegt

     vreemd hoor dat van die “reboot” heb ik ook een tijdje gehad op mijn S7edg. ging “vanzelf” weer over. Nog vreemder, ik heb dit jaar nog geen update’s gehad?!

  • Danny zegt

   Voor welk toestel? Ik heb het op de Note 4 gedaan en nu is mijn telefoon praktisch onbruikbaar door de eindeloze reboots. van het toestel.

   • Roy zegt

    Danny probeer deze: Telefoon uitzetten. Dan alledrie tegelijk indrukken: Power, Volume up en Homeknop. Vasthouden tot aan dat hij trilt en opstart. Loslaten en even wachten. Met de volume toetsen ga je naar Wipe Cache en dan op power om te selecteren. Ok. Vervolgens naar reboot en de telefoon opnieuw opstarten misschien dat het daarna verholpen is. Let op niks anders doen en zeker geen factory reset anders ben je alles kwijt. Succes misschien helpt het.

    • Danny zegt

     Dank. Heb het gedaan. Het eerste wat opviel dat hij meldde Recovery booting. Maar dat was die toetscombinatie. Het tweede wat opviel is dat Android meldt”: Installing system update… Dan gebeurt er nog iets met een tabel die hij controleert en daarna reboot het systeem. In principe heb ik dus geen menu gezien om de cache te wissen. Ik wacht even af wat deze acties allemaal teweeg hebben gebracht.

    • Danny zegt

     Ne een recovery boot blijft de Note 4 nog vaak hangen of krijgt deze spontate reboots. Nieuw is ook dat hij vaak niet meer aangaat en ik de batterij eruit moet halen om de boel weer aan de praat te krijgen.

     Dit is echt de slechtste update die ik ooit heb gehad. Nogmaal toestel werkt prima en vóór de update van afgelopen week is het dikke ellende….

 2. Gerjanne zegt

  Na de update vreet de s5 de accu (nieuw) leeg en het beeldscherm flikkert enorm. En nu? Heb al een harde reset gedaan maar helpt niks.

 3. Edwin Vanherent zegt

  Nog niet op Sammobile, maar sinds gisteren via OTA ook op de (in België verkochte) Luxemburgse versie van de S5 Neo: de beveiligingspatch dd 1 maart 2017. In werking of batterijverbruik geen enkel verschil gemerkt.

 4. job zegt

  ik weet niet hoe het andere note 4 gebruikers vergaat maar die van mij is na de update behoorlijk langzaam, ook met snellader , met het opladen. ik heb al een reboot gedaan zoals boven omschreven al een nieuwe batterij gekocht omdat die voor de update al sneller leeg was. schermafbeelding springt om de haverklap terug naar een samsung plaatje ipv de foto die ik er zelf heb opgezet.

  nooit eerder zoveel problemen na een update.

Praat mee