Scherm Galaxy S8 (Plus) ‘beste in een smartphone’ (aldus DisplayMate)

Dat de mensen van DisplayMate het scherm van de kersverse Galaxy S8 zouden gaan testen liet zich al raden. En dat het toestel erg goed uit de bus komt mag eigenlijk ook geen verrassing heten. En toch is het goed te weten dat de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus op dit moment het beste smartphonescherm hebben dat ooit door hen getest werd.

galaxy-s8-beste-smartphone-scherm-displaymate-1-1024x322 Scherm Galaxy S8 (Plus) 'beste in een smartphone' (aldus DisplayMate)

Na iedere belangrijke smartphonerelease slaan de beeldschermexperts van DisplayMate aan het meten, om te kijken hoe goed – of slecht – een specifiek display is. Samsung’s OLED schermen slagen sinds enige jaren altijd met vlag en wimpel voor de tests, en de Galaxy S8 is geen uitzondering.

DisplayMate concludeert dat het scherm van de Galaxy S8 op veel vlakken beter is dan dat van de Galaxy S7, die vorig jaar geprezen werd. De kleurweergave is accurater, het kleurengamma is breder, de kijkhoeken zijn groter, én de maximale helderheid kan onder omstandigheden boven de 1000 nits uitkomen.

galaxy-s8-beste-smartphone-scherm-displaymate-2-1024x661 Scherm Galaxy S8 (Plus) 'beste in een smartphone' (aldus DisplayMate)

Alles tesamen zorgt er, in vergelijking tot andere schermen van toptelefoons die momenteel te koop zijn, dat de Galaxy S8 het ‘best presterende smartphonescherm heeft dat DisplayMate ooit getest heeft’. Wie nu nog klaagt dat Samsung’s AMOLED schermen geen natuurlijk beeld geven moet óf naar de oogarts, óf een andere weergavemodus kiezen (dit laatste is duidelijk eenvoudiger, en kan op menig Galaxy telefoon via Instellingen en de optie Display 😉 ).

galaxy-s8-beste-smartphone-scherm-displaymate-3-1024x547 Scherm Galaxy S8 (Plus) 'beste in een smartphone' (aldus DisplayMate)

Wijzelf concludeerden eerder in onze Galaxy S8 (Plus) hands-on al dat het beeldscherm er weer erg goed uitziet. Het is niet onlogisch dat Samsung probeert dit onderdeel steeds belangrijker te maken op haar high-end Galaxy toestellen, zodat deze op de S8 een hoge screen-to-body ratio heeft van 83%.

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee