Galaxy S8 (Plus) tip: zó is de vingerafdrukscanner (meestal) wel handig

Er zijn al heel wat woorden verspild aan het klagen over de curieuze plaatsing van de vingerscanner van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus (jaja, ook door ons). Toch is hij dankzij één handige eigenschap eigenlijk gewoon prima bruikbaar in de meeste situaties.

galaxy-s8-plus-tip-vingerscanner-gebruiken-handig-1024x683 Galaxy S8 (Plus) tip: zó is de vingerafdrukscanner (meestal) wel handig

De manier waarop velen de vingerscanner van de Galaxy S8 (Plus) proberen te gebruiken is wat omslachtig: eerst wordt het toestel ingeschakeld, en dan moet een vingertop opzoek naar de niet zo handig geplaatste sensor. Echter, net als de vingerscanner in de Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) staat ook die in de Galaxy S8 (Plus) altijd aan, waardoor je die eerste stap gewoon over kunt slaan. En dat maakt een stuk handiger dan je in eerste instantie zou denken.

Dé manier om de vingerscanner van je Galaxy S8 (Plus) te gebruiken is dus door gewoon je vingertop erop te leggen zonder eerst andere handelingen te verrichten. Misschien vereist het een klein beetje oefening, maar als je er eenmaal aan gewend bent om gewoon je toestel op te pakken met je vinger direct op de scanner gaat het ontgrendelen verrassend vlot en soepel.

galaxy-s8-plus-tip-vingerscanner-gebruiken-handige-manier-1024x512 Galaxy S8 (Plus) tip: zó is de vingerafdrukscanner (meestal) wel handig

Het is overigens een goed idee meerdere vingers – ook aan je andere hand – te registreren. Kijk zelf naar hoe jij jouw S8 graag vasthoudt, en met welke vingers je dan het makkelijkst bij de vingerscanner kunt komen.

Dus: bij deze weet je hoe je de vreemd geplaatste vingerscanner van de Galax S8 (Plus) zo prettig mogelijk kunt gebruiken. Dat neemt niet weg dat het lastig is als je je toestel gewoon op tafel hebt liggen – daaraan verandert dit alles helaas niks. Maar met wat oefening is de plaatsing van de scanner niet zo onhandig als in eerste instantie vaak gedacht wordt.

Blijf ons volgen voor meer handige Galaxy S8 (Plus) tips en trucs, de komende tijd.

(Dank, Scoop!)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee