Wist je dat de Galaxy S8 en S8 Plus…

Het stof begint op de trekken na de lancering van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. De opvallendste eigenschappen zijn breed uitgemeten. Maar er zijn nog een flinke hoop details die belicht dienen te worden.

galaxy-s8-voorkant Wist je dat de Galaxy S8 en S8 Plus...

Na het verzamelen van de eerste hands-on ervaringen met de Galaxy S8 (Plus), is er nu eindelijk de tijd om de toestellen beter te leren kennen. Onze collega’s van Sammobile zijn bijvoorbeeld al druk bezig onbekende details te verzamelen.

Daaruit destilleren wij een mooi overzicht met klein-maar-fijne snufjes. Bijvoorbeeld, wist je dat de Galaxy S8 (Plus)…

  • over aanpasbare navigatietoetsen beschikt? De on-screen navigatie kan naar eigen smaak aangepast worden – zowel de (volgorde van de) toetsen zelf, als ook de kleur. De drukgevoelige Home toets is trouwens altijd aan, dus je kunt er altijd op drukken – net als op de ouderwetse fysieke Home knop.
  • naar verluid de eerste smartphone is die compatible is met Bluetooth 5.0? Deze biedt een 2x zo snelle overdracht, en een bereik dat zelfs tot 4x zo groot is. Ook kan de Galaxy S8 hierdoor audio naar twee verschillende sets Bluetooth oortjes streamen.
  • net als de Galaxy Tab S3 een scherm heeft dat met HDR content overweg kan – er zelfs de benodige certificering voor op zak heeft?
  • standaard ingesteld staat op een schermresolutie van 2220 x 1080, en niet op de 2960 x 1440 pixels die het scherm eigenlijk aan kan? De reden: minder rekenwerk, en een lager energieverbruik. Wel moet je de S8 omschakelen op de hoogste resolutie zodra je ‘m in de Gear VR virtual reality headset stopt. Dan is namelijk iedere pixel onmisbaar.
  • standaard meegeleverde oortelefoontjes heeft die speciaal door Harman dochter AKG getuned zijn? Deze zullen ook los verkocht worden, met een prijskaartje van 99 dollar (en vermoedelijk hetzelfde bedrag in euro’s).
  • een flink vernieuwde Calculator applicatie heeft, die niet alleen de gewone wiskundige rekenbewerkingen kan uitvoeren, maar ook allerlei eenheden kan omrekenen? Gewichten, afmetingen, oppervlaktes, temperaturen, volumes – alles kun je supersnel omrekenen. Van centimeters naar inches, Celcius naar Fahrenheit, of gallons naar liters – de Calculator van de Galaxy S8 kan, en doet het.
  • je er van tijd tot tijd aan herinnert dat je de lens van de camera aan de achterzijde schoonmaakt? Zoals je inmiddels vast wel weet zit de vingerscanner van de Galaxy S8 aan de achterkant van het toestel, naast de cameralens. Je kunt er dus donder op zeggen dat je met je vette vingers ook over de lens gaat wrijven. Om je foto’s toch tip-top te houden, meldt de telefoon als het tijd is de lens schoon te poetsen.
  • de Galaxy S8 (Plus) voorzien is van 646 nieuwe emoji’s? Daarmee is het toestel geheel bij de tijd volgens Emoji 4.0 – net als, jaja, de Galaxy Tab S3.
  • En last but not least is er – voor menigeen – de vraag: hoe zorg je dat je het toestel zo snel mogelijk in huis hebt? Check daarvoor een handige tip voor wie nu al een Galaxy S8 kopen wil!

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee