Samsung Galaxy S6 (Edge, Plus), J5 tip: Smart Lock

De Smart Lock feature die sinds versie 5.0 Lollipop in het Android besturingssysteem te vinden is, is fijn. Je kunt er je Galaxy S6, S6 Edge, danwel Galaxy S6 Edge Plus op een slimme manier mee beveiligen – of beter gezegd: automatisch laten ontgrendelen op bepaalde plaatsen, of in specifieke situaties.

samsung-galaxy-s6-j5-smart-lock-vergrendeling-instellen Samsung Galaxy S6 (Edge, Plus), J5 tip: Smart Lock

Eerder al beschreven we uitgebreid hoe Smart Lock werkt op de Galaxy S5, Note 4, en andere Galaxy telefoons van vóór de Galaxy S6 serie. Omdat de S6 en Galaxy J5 – want die heeft dezelfde TouchWiz interface – een wat andere menuindeling hebben, laten we de basics hieronder nog een keer zien voor die toestellen.

Om Smart Lock te kunnen gebruiken, moet je logischerwijs een vorm van vergrendeling hebben ingesteld op jouw Galaxy S6/J5, voordat je de functie kunt inschakelen. Ga in je Instellingen naar de optie Schermvergr. en beveilig. (1).

samsung-galaxy-s6-j5-smart-lock-vergrendeling-instellen-1 Samsung Galaxy S6 (Edge, Plus), J5 tip: Smart Lock

Indien nodig, stel een vorm van beveiliging in onder het kopje Type schermvergrendeling (2), en kies één van de beveiligingsopties Patroon, Geef PIN-code in, Wachtwoord of (op de Galaxy S6) Vingerafdrukken (3). Als je dit al hebt, kies dan direct Instell. veilige vergrendeling (4) om Smart Lock in te stellen (5).

In het Smart Lock menu zelf vind je vervolgens de vier manieren die je kunt gebruiken om je telefoon te laten weten dat de beveiliging gedeactiveerd kan worden: Vertrouwde apparaten, Vertrouwde plaatsen, Vertrouwde stem en Lichaamsdetectie (6).

samsung-galaxy-s6-j5-smart-lock-vergrendeling-instellen-2 Samsung Galaxy S6 (Edge, Plus), J5 tip: Smart Lock

Onder ieder kopje kun je instellen hoe jouw Galaxy S6/J5 kan herkennen dat de beveiliging uitgeschakeld kan worden. Zo kun je onder het kopje Vertrouwde apparaten instellen in de buurt van welke Bluetooth apparaten dit kan – bijvoorbeeld als je in je auto stapt. Ook NFC tags kun je voor dit doel gebruiken.

Op dezelfde manier kun je via Vertrouwde plaatsen je lokatie gebruiken om dit te bewerkstelligen, dus als je thuis of op je werk bent, bijvoorbeeld. De mogelijkheid om je telefoon met je stem op zijn gemak te stellen – Vertrouwde stem – is niet beschikbaar in het Nederlands. Wel kun je je Galaxy instellingen op Engels, maar dat is misschien een beetje veel gedoe voor deze ene optie.

samsung-galaxy-s6-j5-smart-lock-vergrendeling-instellen-31 Samsung Galaxy S6 (Edge, Plus), J5 tip: Smart Lock

Wel handig, is Lichaamsdetectie. Je Galaxy S6/J5 schakelt de beveiliging pas in zodra er geen beweging meer gedetecteerd wordt, bijvoorbeeld als je je telefoon op tafel legt. Zolang je ‘m bij je hebt, blijft de vergrendeling uitgeschakeld.

Natuurlijk geldt voor al deze mogelijkheden dat je de telefoon in ieder geval één keer nog moet ontgrendelen als je je in een vertrouwde omgeving bevindt. De beveiliging gaat niet direct vanzelf uit zodra je instapt, thuiskomt, of je telefoon weer van de tafel oppakt – logisch, maar we vermelden het toch maar even.

Beste Galaxy J5 aanbiedingen per provider

Praat mee