Galaxy S8 (Plus) tip: snel opladen alleen met je scherm uit

De Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus kunnen behoorlijk snel opladen. Maar dan moet je je toestel beter zo veel mogelijk met rust laten.

galaxy-s8-snelladen-scherm-uit-1024x676 Galaxy S8 (Plus) tip: snel opladen alleen met je scherm uit

Galaxy S8 zo snel mogelijk opladen? Scherm uit!

Het is bekend dat een telefoon die niet gebruikt wordt sneller oplaadt dan een toestel waar tegelijkertijd ook nog allerlei dingen mee gedaan worden. De mensen van Phandroid zochten uit hoe groot het verschil is op een Galaxy S8 (Plus) die al snelladend niks ligt te doen, en een toestel waarvan het scherm de hele tijd aan blijft. Het resultaat: de laadtijd ging van ruim anderhalf uur (scherm uit) naar bijna drie uur (scherm aan).

De oorzaak voor dit verschil is simpel: met het scherm aan maakt de Galaxy S8 (Plus) géén gebruik van haar snellaad-functie. Vermoedelijk gebeurt dit, om te voorkomen dat het toestel te warm wordt. Zowel actief gebruik als snel opladen kunnen namelijk warmte genereren. Na het gedoe rond de Galaxy Note 7 hoeft niet uitgelegd te worden dat Samsung op dit vlak tegenwoordig geen enkel risico meer neemt.

Dus: snelladen is absoluut een fijne feature op je Galaxy S8 (Plus), maar houdt in gedachten dat dit alleen gebeurt als het scherm uit staat. Natuurlijk, als je tijdens het laden tussendoor even een berichtje verstuurd of een telefoontje pleegt, dan zal de totale laadtijd uiteindelijk niet veel langer worden. Maar verwacht niet dat je telefoon weer supersnel vol is als je ‘m niet de meeste tijd met rust kunt laten.

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

 1. Wb zegt

  Snelladen werkt helemaal niet, wat zou dit kunnen zijn? Zegt steeds gebruik originele lader terwijl daar mee wordt geladen.

  • Hans zegt

   Raar, nog nooit zoiets gezien of gehoord bij me oude s7 edge niet bij me nieuwe s8+ helemaal niet. Wil je het meer uitleggen? Welke lader gebruik je met draad of draadloos?

 2. karel zegt

  ook problemen met draadloos opladen s8 edge,laad maar tot 80% daarna wordt hij alleen maar warm ik gebruik de orginele lader van de galaxy s8,heb nu een oudere adapter met minder voltage gaat wel langzamer maar hij laad verder probleemloos,ik hoop snel op een patch van samsung

 3. Willem zegt

  Mijn s8 heeft ook aan dat snelladen alleen kan als het aan staat…. maar als ik ik de .org. oplader aansluit wordt snelladen weer uitgeschakeld…
  Het heeft vanaf het begin gewoon goed gewerkt maar sinds korte tijd niet meer…. update’s misschien.

Praat mee