‘Camera Samsung Galaxy S7 (Edge) beste ooit in smartphone’

Amper zijn Samsung’s nieuwe topmodellen – de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge – op de markt, of ze doen het erg goed in allerlei analyses. Nu zijn het de professionals van DxOMark die de camera van de toestellen uitroept tot beste ooit in een smartphone.

samsung-galaxy-s7-edge-dxomark-beste-camera-smartphone-ooit 'Camera Samsung Galaxy S7 (Edge) beste ooit in smartphone'

Met een score van 88 punten is het in feite de Galaxy S7 Edge die de beste score ooit behaalt in DxOMark’s professionele test. Daarbij laat het toestel andere hoogvliegers zoals de Galaxy S6 Edge Plus en Sony’s Xperia Z5, en telefoons als de iPhone 6S Plus volgens zelfs pas op enige afstand.

DxOMark prijst vooral de uitstekende belichting, en kleurweergave van de 12,2 megapixel dual pixel camera van de Galaxy S7 Edge. Ook de mate waarin details, ondanks de niet superhoge resolutie, worden vastgelegd maakt indruk.

samsung-galaxy-s7-edge-dxomark-beste-camera-smartphone-ooit-scores-1024x432 'Camera Samsung Galaxy S7 (Edge) beste ooit in smartphone'

Ook binnen en bij minder licht presteert de camera prima, terwijl de autofocus uitblinkt in zo’n beetje alle omstandigheden – niet in de laatste plaats natuurlijk door de in een telefoon unieke dual pixel technologie. En last but not least prijs DxOMark de videokwaliteiten van de Galaxy S7 Edge, waardoor de uiteindelijke gemiddelde score van het toestel zo hoog uitvalt.

Eerder al werd het beeldscherm van de Galaxy S7 en S7 Edge uitgeroepen tot beste scherm in een smartphone, zodat langzaam duidelijk is dat Samsung met de toestellen op een aantal gebieden vol in de roos heeft geschoten dit jaar.

Ben jij geinteresseerd in één van deze toestellen? Hieronder vind je onze uitgebreide, onafhankelijke prijsvergelijkers voor beide telefoons – met of zonder abonnement:

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee