Samsung Galaxy Tab S3

Nu de tabletmarkt de afgelopen jaren wat gekalmeerd is, doet ook Samsung het rustiger aan. De Galaxy Tab S3 volgt de Tab S2 op, die in verschillende uitvoeringen twee jaar lang vaandeldrager was de Zuid-Koreaanse tablet-met-AMOLED-scherm serie.

Veel details over de Galaxy Tab S3 - waarvan tenminste een 9,7 inch model met de modelcodes SM-T820 (Wi-Fi only) en SM-T825 (4G versie) op de markt zal komen - zijn nog niet bekend. Recente geruchten vermelden een 14 nanometer Exynos 7420 octa core processor, 4 GB werkgeheugen, en intern geheugen van het UFS 2.0 type.

Daarmee lijkt de Tab S3 geen toonbeeld van cutting edge technologie, maar als Samsung de tablet van een mooi, nieuwe design voorziet kunnen de gebruikte componenten daardoor juist goed zijn voor een fantastische accuduur.

Dat laatste is op dit moment natuurlijk niet veel meer dan een potje koffiedik kijken - in ieder geval tot Samsung de Galaxy Tab S3 daadwerkelijk heeft onthuld. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend, laat staan wanneer de nieuwe tablets daadwerkelijk in de Nederlandse winkels liggen.

Wij gaan er op dit moment gemakshalve maar vanuit dat Samsung de Tab S3 eind februari gaat lanceren tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Of dit echt gebeurt? Wij houden je in ieder geval op de hoogte!

Foto’s Galaxy Tab S3 laten behuizing zien met glas aan de achterkant

Via een Taiwanese keuringsinstantie zien we de eerste echte foto’s van de Galaxy Tab S3. Opvallend: de achterzijde lijkt geheel van glas. Dat het uiterlijk van de Galaxy Tab S3 weinig verrassingen met zich mee brengt wisten we al langer. Maar tenminste heeft Samsung opnieuw een stapje gezet naar een meer ‘premium’ behuizing, nu het erop […]

Geruchten over Galaxy Tab S3 specificaties duiken op

Uit China komt een lijstje met semi-geloofwaardige technische specificaties van de Galaxy Tab S3. De Galaxy Tab S3 – Samsung’s next-gen tablet – is al geruime tijd het onderwerp van speculatie. We betrapten het apparaat een tijd terug al toen hij getest werd, en recenter een aantal certificaties kreeg, maar veel exacte details kwamen we […]

Samsung Galaxy Tab S3 duikt op, wordt getest

Samsung’s next-generation tablet, de Galaxy Tab S3, duikt voor het eerst op. In India wordt het 9,7 inch model met 4G getest.   Een paar weken geleden werd duidelijk dat Samsung nu dan toch werkt aan haar volgende high end tablet model, de Galaxy Tab S3. En nu duikt deze dan voor het eerst echt […]