Samsung Galaxy Tab S3

Met de lancering van de Galaxy Tab S3 heeft Samsung eindelijk weer een echte, nieuwe high end tablet in handen. De premium behuizing van glas en metaal, Android 7.0 en natuurlijk de S Pen stylus maken van de Tab S3 een opvallend apparaat.

De Galaxy Tab S3 is in feite een samensmelting van de Tab S serie tablets met AMOLED display, en de Note serie met allerlei handige schrijf- en tekenfeatures dankzij de S Pen. Je kunt 'm dus als 'gewone' tablet gebruiken - films kijken, browsen, je kent het wel - maar ook voor de serieuze en/of creatieve gebruik(st)er heeft de Tab S3 veel te bieden.

Het 9,7 inch scherm heeft weer een beeldverouding van 4:3, met 2048 bij 1536 pixels. Uiteraard heeft de Tab S3 een scherm van Samsung's bekende Super AMOLED type. Dit zorgt voor diepe contrasten, en een uitermate mooie kleurweergave. Nieuw is, dat het scherm van de Galaxy Tab S3 ook overweg kan met HDR - high dynamic range - content. Een variant met een kleiner scherm bestaat overigens niet, en deze wordt ook niet verwacht.

Onder de spreekwoordelijke motorkap heeft de Galaxy Tab S3 in ieder geval Qualcomm's Snapdragon 820 processor, die in combinatie met 4 GB werkgeheugen en goed geoptimaliseerde software - Android 7.0 Nougat incluis - voor een vlotte gebruikerservaring moet zorgen.

De behuizing, waarvan nu ook de achterzijde van gehard glas is, voelt erg prettig aan in de hand, maar verzamelt vlijtig vingerafdrukken - en je kunt 'm ook beter niet te vaak laten vallen. Althans, zonder hoes of cover. Wel is de Tab S3 verreweg de meest luxueuze tablet die Samsung ooit uitbracht - met een bijbehorend prijskaartje, zoals je hieronder kunt lezen.

In ieder geval is de tablet voorzien van een 12 megapixel camera aan de achterkant, en een 5 megapixel lens aan de voorzijde, terwijl Samsung een 6000 mAh accu in de behuizing stopte. Deze is met de meegeleverde snellader in relatief korte tijd op te laden via de USB type-C aansluiting.

Zowel in de onder- als bovenrand van de Galaxy Tab S3 zitten twee speakers. Hierdoor produceert de tablet stereogeluid ongeacht hoe je 'm vasthoudt - in portret- of landschapstand. Bovendien is dit Samsung's eerste apparaat die profiteert van de recente overname van Harman door Samsung. Harman-onderneming AKG heeft namelijk het geluid van de Tab S3 geoptimaliseerd.

En dan dus de S Pen stylus. Niet alleen is zo'n pennetje handig leuk om mee te spelen, maar de Tab S3 heeft ook de volwaardige featureset meegekregen van Samsung's Galaxy Note serie, dus inclusief Screen-off Memo, Air Command, en nog meer pen-gerelateerde mogelijkheden. De S Pen kan 4096 verschillende drukniveau's onderscheiden, waardoor je er - aldus Samsung - heel natuurlijk mee kunt schrijven en tekenen.

Naast de S Pen software, beschikt de Galaxy Tab S3 natuurlijk ook over Samsung's nieuwste, eigen interface - de tabletversie van de gebruikersomgeving die we onder meer al kennen van de Galaxy S7 met Android 7.0 Nougat - waarop ook de Tab S3 dus draait.

Prijs, release

Dat de Galaxy Tab S3 met S Pen meer functionaliteit biedt dan een 'standaardtablet' is duidelijk. Daarmee is de prijs ook een stuk hoger. De Wi-Fi versie heeft een adviesprijs van € 679,-, terwijl de variant met 4G verbinding € 769,- moet kosten. Je kunt 'm nu al bestellen bij Samsung zelf, maar ook bij Coolblue en de MediaMarkt. Bestel 'm tijdens de pre-order periode - t/m 30 maart - en je kunt er GRATIS een keyboard cover t.w.v. € 129,99 bij krijgen (zie ook Samsung's actiepagina).

     Samsung Galaxy Tab S3 nieuws

Galaxy Tab S3 met Snapdragon 820 soc: benchmarks

Met een kersverse Galaxy Tab S3 in de hand, en een review in het vooruitzicht, hebben we eerst alvast  de droge tests van stal gehaald. Als zondanig vind je hieronder een eerste rondje Galaxy Tab S3 benchmarks. Op het eerste gezicht is de Galaxy Tab S3 niet uitgerust met de allernieuwste cutting edge hardware. Qualcomm’s Snapdragon […]

Samsung legt Galaxy Tab S3 uit in officiële hands on video’s

Met de onthulling van de nieuwe Galaxy Tab S3 zet Samsung een volgende stap op de premium tabletmarkt – met de S Pen stylus als productiviteit-verhogende feature. De Zuid-Koreanen demonstreren dit alles in hun eigen hands-on video’s. In een handvol video’s laat Samsung allerlei belangrijke aspecten van de gisteren officieel gelanceerde Galaxy Tab S3 zien. […]

Samsung lanceert Galaxy Tab S3 met S Pen

In Barcelona heeft Samsung volgens planning de haar nieuwe premium tablet gelanceerd: de Galaxy Tab S3 met S Pen stylus. De afgelopen weken hadden wij al de specificaties van de Galaxy Tab S3, evenals het feit dat de S Pen stylus standaard bij het apparaat wordt geleverd, en dat de tablet standaard op Android 7.0 Nougat […]

Foto’s Galaxy Tab S3 laten behuizing zien met glas aan de achterkant

Via een Taiwanese keuringsinstantie zien we de eerste echte foto’s van de Galaxy Tab S3. Opvallend: de achterzijde lijkt geheel van glas. Dat het uiterlijk van de Galaxy Tab S3 weinig verrassingen met zich mee brengt wisten we al langer. Maar tenminste heeft Samsung opnieuw een stapje gezet naar een meer ‘premium’ behuizing, nu het erop […]