Verrassend: nieuwe updates uitgerold voor de Galaxy S4 en Galaxy Note 2 (!)

Samsung’s illustere Galaxy S4 heeft zojuist weer een nieuwe firmwareupdate gekregen, met aan boord allerlei bugfixes en optimalisaties. Ook de Galaxy Note 2 – uit 2012! – krijgt een vergelijkbare update.

galaxy-s4-update-2017-xxs1pqa1 Verrassend: nieuwe updates uitgerold voor de Galaxy S4 en Galaxy Note 2 (!)

Wij zijn inmiddels – anno 2017 – bij de Galaxy S8 aanbeland, maar ook de Galaxy S4 uit 2013 wordt nog niet geheel aan zijn lot over gelaten. En zo rolt voor dat toestel dus een 293 MB grote update uit met firmwareversie XXSPQA1.

Nadat de Galaxy S4 afgelopen najaar al een beveiligingsupdate kreeg, rolt nu een update uit met builddatum 4 januari van dit jaar. Volgens de update zelf arriveren er vooral stabiliteits- en prestatieverbeteringen op het apparaat.

Curieus genoeg leert een blik op het Toestel-info scherm dat er géén nieuwe security patches met de update meekomen. De Niv. Android-beveiligingspatch blijft bij 1 september 2016. De update is beschikbaar voor de unbranded Galaxy S4 zonder verdere toevoegingen (dus nog niet voor de Black Edition, Value Edition, Mini, etc.)

galaxy-note-2-update-2017 Verrassend: nieuwe updates uitgerold voor de Galaxy S4 en Galaxy Note 2 (!)

Galaxy Note 2

En dan is er de Galaxy Note 2, die zelfs een half jaar voor de Galaxy S4 op de markt verscheen – in 2012. Dat toestel draait nog op Android 4.4.2, maar krijgt nu een update met firmwareversie XXSFQA1. Precieze details van de inhoud van de update kunnen we niet checken – onze eigen Note 2 kreeg inmiddels een andere bestemming, helaas.

Voor zover we kunnen nagaan krijgt de Note 2 ook na deze update geen specifieke vermelding van een datum voor de beveiligingspatch. Wel kunnen we ons voorstellen dát er op beveiligingsgebied het een en ander wordt bijgewerkt, zonder een expliciete vermelding van de patchdatum. Tenslotte zal het toestel vermoedelijk geen verdere updates meer krijgen, waardoor een dergelijke vermelding relatief overbodig is.

Heb jij nog een Galaxy Note 2 in gebruik, of tenminste bij de hand? Dan zijn wij erg benieuwd naar screenshots van deze update en het Toestel-info scherm. Wie deze wil delen via info AT galaxyclub PUNT nl zijn wij eeuwig dankbaar!

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. Jos zegt

  Hoi, zojuist update ontvangen op mijn Unbranded S4 I9515 Black Value Edition: 236 MB. . Alles schijnt normaal te werken.BaseBand is nu: I9515XXS1BPL2.
  Is dit de aangekondigde update?
  Groeten.

 2. zegt

  Net de update gekregen op mijn Note2: Android-versie 4.4.2 Baseband-versie N7100XXUFND3 Kernelversie 3.0.31-1552758 [email protected] #1 Thu Jan 5 14:32:40 KST 2017 Buildnummer KOT49H.N7100XXSFQA1 Status SE for Android Enforcing SEPF_GT-N7100_4.4.2_0040 Fri Jan 30 19:03:20 2015 Beveiliging softwareversie ASKSv1.2_161011

 3. Wilma zegt

  Update voor Samsung S4 geinstaleerd. Sindsdien is mijn telefoon binnen 12 uur leeg. Bellen vanuit mijn favorieten of contactenlijst lukt bijna niet meer. Dan moet ik eerst mijn telefoon helemaal uitzetten en dan weer aanzetten. Dan doet hij het een tijdje. Zijn er nog meer mensen die hier last van hebben? Alvast bedankt voor de reactie. Wilma

 4. Marc zegt

  Ik durf de update voor de Note 2 niet te installeren, want ik ben bang dat het een truc is om mijn Note 2 sneller om zeep te helpen zodsat ik een nieuwe moet kopen. Paranoïde ? Misschien wel, maar niet ondenkbaar, want waarom doen ze dit nu, na al die tijd. Wat heeft het voor zin ? Wat nou stabiliteitsverbeteringen ? Mijn Note 2 heeft geen problemen, de originele accu gaat maar en gaat maar na 5 jaar, dus waarom ?

Praat mee