Samsung Galaxy Android 8.0 Oreo update: welke toestellen, wanneer? (Update: 10 februari)

Een nieuwe versie van het Android besturingssysteem daagt aan de horizon. Vanaf komende herfst zal Android 8.0 Oreo zich dus langzaam maar zeker over de wereld verspreiden. Welke Galaxy toestellen zullen deze update krijgen? Wij doen hieronder een handvol geïnformeerde voorspellingen, en verzamelen nieuws en andere informatie.

samsung-galaxy-android-8-o-update Samsung Galaxy Android 8.0 Oreo update: welke toestellen, wanneer? (Update: 10 februari)

Er was een tijd dat het voorspellen van updates voor Galaxy apparaten onbegonnen werk was. Echter, tegenwoordig hanteert Samsung in feite een behoorlijk helder schema voor het aanbieden van grote Android updates. In feite krijgen alle Galaxy A, S en Note modellen twee keer een update naar een nieuwe Android versie. Voor de J-serie is het beeld wat minder helder, waardoor we daar voorzichtiger zijn met onze uitspraken.

Zonder je lastig te vallen met de precieze achtergronden en ontwikkelingen, vind je hierbij ons lijstje. Een overzicht van al het Android Oreo nieuws vind je onderaan. Of check snel wat er nieuw is op Galaxy telefoons met Android Oreo. Zodra nieuwe feiten opduiken, werken we dit overzicht uiteraard bij.

Samsung Galaxy Android 8.0 Oreo update: welke toestellen, en wanneer?

Op een later moment, als er meer informatie beschikbaar is, zullen we ook tijdsindicaties toevoegen. Voor nu houden we het alleen op de vraag ‘welk toestel’, en nog niet ‘wanneer’.

Galaxy’s die de update nagenoeg zeker krijgen*:

De update komt misschien wel, misschien niet naar de:

De update komt nagenoeg zeker niet naar de:

Beveiligingsupdates

Let op: ook als een toestel geen update naar Android Oreo krijgt, gaan de kleinere beveiligingsupdates wel gewoon door. Zo houdt Samsung ook nu, anno 2017, de security patches van de Galaxy S5 en Note 4 nog maandelijks bij. De ondersteuningsperiode voor deze patches is in de praktijk veel langer dan de periode dat toestellen grote Android updates krijgen.

Galaxy Android 8.0 Oreo nieuws

De komende tijd zal er ongetwijfeld steeds meer gedetailleerde informatie opduiken over Android Oreo en verschillende Galaxy smartphones. Uiteraard volgen wij dit op de voet, of doen ons eigen speurwerk. Hieronder verzamelen we alle artikelen.

* Ja, dit is een disclaimer: onze voorspellingen zijn gebaseerd op Samsung’s updatebeleid zoals dit de afgelopen 2 jaar gehanteerd is. Dat wij niet verantwoordelijk zijn voor onverwachte afwijkingen, beslissingen of koersveranderingen van Samsung spreekt voor zich.  De hier genoemde informatie is géén officiële informatie van Samsung zelf. Je kunt dus helaas nergens rechten aan ontlenen 😉

Galaxy deal tips

Reacties

 1. zegt

  Ik denk dat er een typ foutje is gemaakt

  Ik denk dat de gene die dit bericht heeft geplaats een stukje tekst is vergeten tetypen / plakken

  Ik denk dat ze volgend jaar 2018 oktober bedoelen en niet 2017 oktober

 2. Robert zegt

  Samsung wordt slechter en slechter in het ondersteunen van apparatuur. Veel verkopen winst maken en laten barsten daar begint het motto op te lijken bij samsung. wordt tijd voor een goede concurrent misschien wordt dan de service weer belangrijk, is nu triest

  • Arjan zegt

   Bij de Samsung-telefoons lijkt het juist de andere kant op te gaan. Waar de eerdere modellen (neem bijvoorbeeld de Galaxy S2 en de S3) maar een paar updates kregen, krijgen de nieuwere modellen juist veel langer updates. Ook al zijn het na een poos alleen nog maar beveiligingsupdates, er is tenminste toch een vorm van software-ondersteuning vanuit de fabrikant.

   Er zijn zat merken (Acer bijvoorbeeld) die helemaal geen of amper updates voor hun smartphones uitbrengen. Overigens is het niet alleen Samsung die veel updates uitbrengt: Sony en HTC doen dit ook.

 3. Sven Vanwing zegt

  Android 8.0 zal vermoedelijk over een maand (rond 20 september) dus uitkomen voor de Galaxy S8 (Plus) in Nederland. Dus nog even geduld 🙂

 4. Marc zegt

  Mocht de S7 geen update krijgen dan is dit mijn laatste Samsung toestel. Zo jammer. Lijkt steeds meer op dat Samsung zijn klanten laat zitten.

Praat mee