Amerikaanse provider: Galaxy S6 krijgt Android 8.0 Oreo update

De Amerikaanse tak van provider T-Mobile laat weten te werken aan de Android 8.0 Oreo update voor de Galaxy S6. Zou het dan toch?

galaxy-s6-oreo-t-mobile-1024x652 Amerikaanse provider: Galaxy S6 krijgt Android 8.0 Oreo update

Eerder doken herhaald geruchten op dat Samsung de Galaxy S6 en S6 Edge zou willen voorzien van een update naar Android 8.0. Echter, deze geruchten waren altijd gebaseerd op vage uitspraken van willekeurige klantenservicemedewerkers. Dat is in onze ervaring allerminst een betrouwbare bron van informatie. Anders is het met de publicatie van de Amerikaanse T-Mobile dat er aan de update gewerkt wordt voor alle S6 modellen – S6, S6 Edge, en de S6 Edge Plus. En voor de Note 5, maar die verscheen toch al niet in Nederland.

Galaxy S6 toch de Android 8.0 Oreo update?

In tegenstelling tot een half geïnformeerde servicemedewerker die vage uitspraken doet, is een provider die dit aankondigt natuurlijk vele malen betrouwbaarder. Dat neemt niet weg dat een dergelijke update voor de Galaxy S6 een opvallende move zou zijn van Samsung. Het toestel, dat in 2015 op de markt verscheen met Android 5.0.1 Lollipop, kreeg al updates naar Android 6.0.1 en 7.0. Nog niet eerder kreeg een Galaxy telefoon drie grote Android updates, tenslotte. Let wel: beveiligingsupdates krijgen alle S6 modellen ook nu nog gewoon iedere maand.

Is hiermee gezegd dat je straks de Android Oreo update op je Galaxy S6 kunt installeren? Wij zijn er in ieder geval minder van overtuigd dat het zeker niet gaat gebeuren. Toch is een slag om de arm altijd een goed idee. Vorig jaar, bijvoorbeeld, kreeg de Canadese Galaxy S5 Neo wel de update naar Android 7.0. In Europa is deze helaas nooit uitgerold. Recent nog ontdekten wij dat Samsung de Oreo update aan het ontwikkelen is voor een aantal Galaxy telefoons en tablets. De Galaxy S6 zat daar niet bij. Maar: wat niet is, kan nog komen.

Voor nu upgraden wij de ‘Oreo-status’ voor de Galaxy S6 in ons ‘welke-Galaxy-krijgt-de-Android-8.0-update‘-overzicht naar ‘misschien’. En wachten af of er nog meer geloofwaardige indicaties opduiken. Houden we je op de hoogte? Uiteraard!

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee