Galaxy S8 Android 8.0 Oreo update in ontwikkeling

Verrassend is het niet, maar bevestiging is altijd goed. Dus: ja, Samsung werkt aan de Galaxy S8 Android 8.0 Oreo update.

samsung-galaxy-android-8-o-update Galaxy S8 Android 8.0 Oreo update in ontwikkeling

Het is alweer even geleden dat wij onze lijst publiceerden met welke Galaxy’s de update naar Android 8.0 Oreo krijgen. Uiteraard prijken de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus bovenaan dit overzicht. En inderdaad: de mannen van Sammobile kunnen nu bevestigen dat de ontwikkeling in volle gang is.

Galaxy S8 Android Oreo update

Achter de schermen is de softwareafdeling van Samsung druk bezig met Android 8.0 voor de Galaxy S8 (Plus). Precieze detail ontbreken op dit moment nog volledig, behalve dat er aan firmwareversies G950FXXU1BQI1 en G955FXXU1BQI1 geknutselt wordt. Voor de ingewijden: de ‘B’ hierin is de indicatie dat het hier om Oreo gaat. De Galaxy S8 firmware die gebaseerd zijn op Android Nougat hebben daar een ‘A’ – zie bijvoorbeeld de huidige G950FXXU1AQH3.

Wie niet kan wachten tot zijn of haar Galaxy S8 de update naar Android 8.0 krijgt, kan beter nog wat geduld kweken. Zoals gezegd: dat Samsung er mee bezig is, is geen verrassing. En dat we er nu, in september, achter komen is ook geen indicatie dat de update op korte termijn uitgebrach gaat worden.

Galaxy S8 Oreo beta?

Als we af kunnen gaan op de afgelopen jaren, zal Samsung voor het zover is nog een beta testprogramma aankondigen. Daarbij zal een beperkt aantal Galaxy S8 (Plus) toestellen een vroege versie van de update – al dan niet inclusief bugs – kunnen testen. Pas als een dergelijke test is afgerond, kan het grote publiek daadwerkelijk de Oreo update op de Galaxy S8 (Plus) verwachten.

Wel heeft de Galaxy S8 een significant en nieuw voordeel. Het toestel heeft een zogenaamde multi-CSC firmware. Dat wil zeggen dat één basisfirmware voor heel veel landen geschikt is. Beveiligingsupdates rollen voor het toestel dan ook altijd snel uit in een groot aantal landen. Waarschijnlijk zal dit ook zorgen voor een snelle uitrol van de Android 8.0 update – als deze eenmaal op gang komt, wel te verstaan.

Of dit voor het einde van dit jaar gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Sinds de Galaxy S6 rolt Samsung liever goede dan snelle updates uit. Aan de andere kant: Google zelf schreef eerder op haar blog dat fabrikanten zoals Samsung nog voor het einde van het jaar met de update kunnen beginnen. Of dit wishful thinking is, of daadwerkelijke planning, moet de komende maanden blijken.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

 1. rudy zegt

  Dus krijgt een top smartphone 2 jaar updates en dan niks meer?
  Ze kunnen toch de beveiling patch blijven uitrollen naar bv s6 edge?
  Ik heb vandaag een galaxy s8 plus aangekocht.

  • Michel zegt

   Beveiligingsupdates komen veel langer dan updates van het hele Android systeem. De S6 krijgt volgend jaar nog gewoon de nieuwe patches. Alleen geen Oreo.

Praat mee