Android 8.0 Oreo update voor Galaxy S7 (Edge), A3 en A5 (2017), en Tab S3 in de maak

Samsung is druk bezig met de update naar Android 8.0 Oreo voor de Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy A5 (2017) en de A3 (2017). Ook voor de Galaxy Tab S3 is de nieuwe software in ontwikkeling, zo kunnen wij samen met onze vrienden van SamMobile bevestigen.

galaxy-s7-oreö-update-1024x752 Android 8.0 Oreo update voor Galaxy S7 (Edge), A3 en A5 (2017), en Tab S3 in de maak

Hoewel de officiële Oreo-update voor de Galaxy S8 nog even op zich laat wachten, is Samsung begonnen met het werk dat dezelfde update naar andere Galaxy toestellen moet brengen. Het heeft even geduurd, maar inmiddels is een flink aantal Android 8.0 firmwares in de maak.

Android Oreo voor de Galaxy S7 (Edge), A3 en A5 (2017), Tab S3

Tot nu toe werkte Samsung dus vooral aan Android 8.0 voor de Galaxy S8 en Note 8. Sinds kort worden ook nieuwe Oreo firmwares getest voor de Galaxy S7, de Galaxy S7 Edge, de Galaxy A5 (2017) en A3 (2017), en voor de Galaxy Tab S3. Voor al deze toestellen hadden we eerder al ‘voorspeld’ dat ze de update gaan krijgen – zie ons grote ‘Welke Galaxy krijgt de Android 8.0 Oreo update?‘-overzicht. Toch is het fijn nu te zien dat er inderdaad ook aan gewerkt wordt.

Natuurlijk kunnen we verder nog niets zeggen over wanneer de genoemde apparaten de Oreo update zullen krijgen. Dat de nieuwe firmwares getest worden is een vrij recente ontwikkeling, en alle toestellen krijgen de update sowieso pas ná de Galaxy S8 en Note 8. Wij gaan er gemakshalve maar vanuit dat de S7, A-serie en Tab S3 de sprong naar Android 8.0 tussen pakweg maart en de zomer gaan maken. Uiteraard zal ook de Galaxy A8 (2018) in die periode de update krijgen, al kunnen we van dat toestel op dit moment nog niet bevestigen hoe ver de ontwikkeling gevorderd is.

En de Galaxy S6?

Ondanks recente, wilde geruchten hebben we ook nu nog geen spoor kunnen vinden van de vermeende Oreo-update voor de Galaxy S6. Ons verbaast het allemaal niets. De kans dat dat toestel deze update krijgt is en blijft gering. Duidelijk is dat er op dít moment in ieder geval geen Android 8.0 firmwares voor de S6 of varianten getest worden. Natuurlijk, je zou kunnen zeggen dat de update voor de S6-serie ná die voor de S7 komt, en dus mogelijk later pas opduikt. Uiteraard houden we je op de hoogte, mocht dat gebeuren.

Tenminste kunnen we nu langzaam uit gaan kijken naar de Oreo-update voor een groeiend aantal Galaxy telefoons – en een eerste tablet, dus.

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Reacties

Praat mee