Samsung Galaxy Android 8.0 ‘O’ update: welke toestellen?

Een nieuwe versie van het Android besturingssysteem daagt aan de horizon. Vanaf komende herfst zal Android 8.0 ‘O’ – de echte naam is nog onbekend – zich dus langzaam maar zeker over de wereld verspreiden. Welke Galaxy toestellen zullen deze update krijgen? Wij doen hieronder een handvol vroege voorspellingen.

samsung-galaxy-android-8-o-update Samsung Galaxy Android 8.0 'O' update: welke toestellen?

Er was een tijd dat het voorspellen van updates voor Galaxy apparaten onbegonnen werk was. Echter, tegenwoordig hanteert Samsung in feite een behoorlijk helder schema voor het aanbieden van grote Android updates. In feite krijgen alle Galaxy A, S en Note modellen twee keer een update naar een nieuwe Android versie. Voor de J-serie is het beeld wat minder helder, waardoor we daar voorzichtiger zijn met onze uitspraken.

Zonder je lastig te vallen met de precieze achtergronden en ontwikkelingen, vind je hierbij ons lijstje. Een overzicht van al het Android-O nieuws vind je onderaan. Zodra nieuwe feiten opduiken, werken we dit overzicht uiteraard bij.

Samsung Galaxy Android 8.0 ‘O’ updates: welke toestellen?

Op een later moment, als er meer informatie beschikbaar is, zullen we ook tijdsindicaties toevoegen. Voor nu houden we het alleen op de vraag ‘welk toestel’, en nog niet ‘wanneer’.

Galaxy’s die de update nagenoeg zeker krijgen*:

De update komt misschien wel, misschien niet naar de:

De update komt nagenoeg zeker niet naar de:

Beveiligingsupdates

Let op: ook als een toestel geen update naar Android O krijgt, gaan de kleinere beveiligingsupdates wel gewoon door. Zo houdt Samsung ook nu, anno 2017, de security patches van de Galaxy S5 en Note 4 nog maandelijks bij. De ondersteuningsperiode voor deze patches is in de praktijk veel langer dan de periode dat toestellen grote Android updates krijgen.

Galaxy Android 8.0 O nieuws

De komende tijd zal er ongetwijfeld steeds meer gedetailleerde informatie opduiken over Android O en verschillende Galaxy smartphones. Uiteraard volgen wij dit op de voet, of doen ons eigen speurwerk. Hieronder verzamelen we alle artikelen.

* Ja, dit is een disclaimer: onze voorspellingen zijn gebaseerd op Samsung’s updatebeleid zoals dit de afgelopen 2 jaar gehanteerd is. Dat wij niet verantwoordelijk zijn voor onverwachte afwijkingen, beslissingen of koersveranderingen van Samsung spreekt voor zich.  De hier genoemde informatie is géén officiële informatie van Samsung zelf. Je kunt dus helaas nergens rechten aan ontlenen 😉

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

Praat mee