Samsung Galaxy en de Android 8.0 Oreo update: welke toestellen, wanneer? (bijgewerkt: 20 nov)

Een nieuwe versie van het Android besturingssysteem is inmiddels op bijna alle Samsung telefoons díe ‘m gaan krijgen beschikbaar. Maar een aantal toestellen krijgen ‘m in de komende weken of maanden. Hieronder houden wij bij wat de stand van Samsung's Oreo-update precies is in Nederland.

Er was een tijd dat het voorspellen van updates voor Galaxy apparaten onbegonnen werk was. Echter, tegenwoordig hanteert Samsung in feite een behoorlijk helder schema voor het aanbieden van grote Android updates. In feite krijgen alle Galaxy A, S en Note modellen twee keer een update naar een nieuwe Android versie. Voor de J-serie is het beeld wat minder helder, waardoor we daar voorzichtiger zijn met eventuele voorspellingen.

Zonder je lastig te vallen met de precieze achtergronden en ontwikkelingen, vind je hieronder ons ‘Grote Oreo Overzicht'. Een opsomming van het belangrijkste Android Oreo nieuws vind je onderaan. Of check snel wat er nieuw is op Galaxy telefoons met Android Oreo, en hoe je je Galaxy kunt voorbereiden op de update. Zodra nieuwe feiten opduiken, werken we dit overzicht uiteraard bij.

Samsung Galaxy Android 8.0 Oreo update: welke toestellen, en wanneer?

In de onderstaande lijsten vind je Galaxy telefoons en tablets die de update zeker krijgen, welke deze misschien krijgen, en welke ze zeker niet gaan krijgen. Deze informatie is gebaseerd op beschikbare informatie, en kan dus veranderen. Vooral gegeven tijdsindicaties kun je beter met een korreltje zout nemen. Die willen nog al eens veranderen in de loop van de ontwikkeling of het updateproces zelf, tenslotte.

Galaxy's die de update zeker krijgen*:

De update komt misschien wel, misschien niet naar de:

De update komt nagenoeg zeker niet naar de:

Beveiligingsupdates

Let op: ook als een toestel geen update naar Android Oreo krijgt, gaan de kleinere beveiligingsupdates wel gewoon door. Zo houdt Samsung ook nu, anno 2017, de security patches van de Galaxy S5 en Note 4 nog maandelijks bij. De ondersteuningsperiode voor deze patches is in de praktijk veel langer dan de periode dat toestellen grote Android updates krijgen.

Galaxy Android 8.0 Oreo nieuws

De komende tijd zal er ongetwijfeld steeds meer gedetailleerde informatie opduiken over Android Oreo en verschillende Galaxy smartphones. Uiteraard volgen wij dit op de voet, of doen ons eigen speurwerk. Hieronder verzamelen we alle artikelen.

* Ja, dit is een disclaimer: onze voorspellingen zijn gebaseerd op Samsung's updatebeleid zoals dit de afgelopen 2 jaar gehanteerd is. Dat wij niet verantwoordelijk zijn voor onverwachte afwijkingen, beslissingen of koersveranderingen van Samsung spreekt voor zich.  De hier genoemde informatie is géén officiële informatie van Samsung zelf. Je kunt dus helaas nergens rechten aan ontlenen 😉

Lees de reacties (79)

  • Ik denk dat er een typ foutje is gemaakt

    Ik denk dat de gene die dit bericht heeft geplaats een stukje tekst is vergeten tetypen / plakken

    Ik denk dat ze volgend jaar 2018 oktober bedoelen en niet 2017 oktober

  • Samsung wordt slechter en slechter in het ondersteunen van apparatuur. Veel verkopen winst maken en laten barsten daar begint het motto op te lijken bij samsung. wordt tijd voor een goede concurrent misschien wordt dan de service weer belangrijk, is nu triest

    • Bij de Samsung-telefoons lijkt het juist de andere kant op te gaan. Waar de eerdere modellen (neem bijvoorbeeld de Galaxy S2 en de S3) maar een paar updates kregen, krijgen de nieuwere modellen juist veel langer updates. Ook al zijn het na een poos alleen nog maar beveiligingsupdates, er is tenminste toch een vorm van software-ondersteuning vanuit de fabrikant.

      Er zijn zat merken (Acer bijvoorbeeld) die helemaal geen of amper updates voor hun smartphones uitbrengen. Overigens is het niet alleen Samsung die veel updates uitbrengt: Sony en HTC doen dit ook.

  • Android 8.0 zal vermoedelijk over een maand (rond 20 september) dus uitkomen voor de Galaxy S8 (Plus) in Nederland. Dus nog even geduld :)

      • inderdaad, nu vandaag pas de Oreo 8.0.0 op mijn S7 gekregen, raar dat VEEL goedkopere modellen nu al een 8.1 update hebben, mijn Tab S2 helemaal niet dus, en weeral daar, goedkopere toestellen krijgen dit wel, de S2 heeft nochtans hogere specs.......

1 2 3 9
Gerelateerde artikelen