‘Opvouwbare Galaxy X komt in de tweede helft van 2017’

Volgens Chinese roddelaars wil Samsung in het derde of vierde kwartaal van dit jaar eindelijk haar eerste, echte opvouwbare telefoon – laten we ‘m Galaxy X noemen – lanceren.

samsung-galaxy-x-patent-d-1024x524 'Opvouwbare Galaxy X komt in de tweede helft van 2017'

De komst van een eerste, echt opvouwbare smartphone – met vouwend scherm, dus geen ouderwetse klaptelefoon – wordt al jaren voorspeld. En even lang komt hij maar niet. Al jaren terug doken de eerste ontwerppatenten op, en anderhalf jaar geleden kwamen te weten dat Samsung aan een dergelijk toestel werkt onder de codenaam Project Valley. In de loop van de tijd zagen we steeds verder gevorderde ontwerpen uit de burelen van de patentinstanties rollen, en dook voor het eerst de naam Galaxy X op.

En nu, begin 2017, lijken geruchten over een lancering dit jaar toch niet zo gek meer. Althans, als we roddels verspreid door een Chinese Twitteraar – die credible lijkt – mogen geloven.

Volgens de beste man wil Samsung dus inderdaad een Galaxy X lanceren, en wel in het derde of vierde kwartaal van dit jaar. Hierbij wordt verder niet duidelijk om wat voor type opvouwtelefoon het precies gaat, en of hij wereldwijd, of misschien alleen in sommige landen uitgebracht gaat worden.

Samsung kennende, zal er eerste een beperkte release zijn van een vrij experimenteel toestel – denk aan hoe de eerste Galaxy met een gebogen scherm – de Galaxy Round – alleen in een select aantal landen werd verkocht. Pas later werd de technologie steeds breder toegepast, maar daar ging toch wel wat tijd overheen.

In ieder geval is met dit gerucht de Galaxy X weer met stip op de radar geplaatst. Eens kijken of de komende maanden meer indicaties opduiken dat een dergelijk toestel inderdaad in de pijpleiding zit.

Galaxy deal tips

Praat mee