Meer flexibele devices: Samsung patent toont vouwbare camera smartphone

Een vandaag in Zuid-Korea gepubliceerde patentaanvraag toont opnieuw een flexibele smartphone uit de koker van Samsung – maar op een manier die we nog niet eerder zagen.

samsung-flexible-device-design-patent-1 Meer flexibele devices: Samsung patent toont vouwbare camera smartphone

Geen HD afbeelding, maar wel een mooie glimp van een opvouwbaar Galaxy concept

Recent nog zagen we een patent met renders van een flexibele Samsung telefoon in een vergevorderd stadium van ontwikkeling. Vandaag zien we een afwijkend ontwerp voor een opvouwbare smartphone – niet alleen tekeningen maar zelfs iets dat lijkt op een heus prototype.

31: display, 41: socket voor cameralens, 42, 44: vaste camera’s, 43: Home knop, 45: scharnier

De aanvraag voor het patent met de weinig creatieve naam Flexible Device (PDF) werd oorspronkelijk in mei 2015 ingediend, en vandaag dus gepubliceerd. Het getoonde toestel heeft niet één maar twee scharnieren, een ingebouwde én een afneembare cameralens, en een buigbaar scherm dat in feite uit drie delen bestaat.

D1, D2, D3: display, 410: afneembare cameralens

Afhankelijk van hoe je het toestel ‘vouwt’, zit de Home knop onder het scherm, of aan de kant van de socket waar een extra cameralens geplaatst kan worden. In dit laatste geval wordt de andere zijde van de telefoon geheel in beslag genomen door één groot beeldscherm

In de juiste stand vormt het toestel een groot display (31)

Hoewel straks, begin 2017, de aankomende Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus natuurlijk nog gewoon niet-buigend zullen zijn, is het wel opvallend dat Samsung’s patenten voor flexibele smartphones steeds concreter worden, en meer details onthullen. Mogelijk kunnen we later volgend jaar daadwerkelijk kennis gaan maken met een zogeheten ‘Galaxy X‘, al zal hij dan mogelijk anders heten.

Galaxy deal tips

Praat mee