Kersvers Samsung patent biedt blik op vergevorderd ontwerp opvouwbare telefoon

Een zeer recente patentaanvraag geeft ons misschien wel de beste blik op een vergevorderd, en recent, ontwikkelingsstadium van Samsung’s eerste opvouwbare smartphone.

samsung-foldable-phone-project-valley-front-1024x777 Kersvers Samsung patent biedt blik op vergevorderd ontwerp opvouwbare telefoon

Al jaren is Samsung bezig met de ontwikkeling van een heuse opvouwbare telefoon – eentje die haar flexibele OLED schermtechnologie een stap verder voert dan de gebogen schermen van toestellen als de Galaxy S7 Edge. In de loop van tijd zagen we dan ook al heel wat gerelateerde patenten voorbij komen.

Maar nog niet eerder toonde een patent een opvouwbare telefoon in een dergelijk, vérgevorderd stadium van ontwikkeling, als een vandaag in Zuid-Korea gepubliceerde aanvraag (PDF, 11 maart j.l. ingediend). Verscholen tussen allerlei eerder getoonde  details, zitten twee afbeeldingen van een verrassend concreet telefoonontwerp, dat het conceptstadium ver voorbij is.

samsung-foldable-phone-project-valley-back Kersvers Samsung patent biedt blik op vergevorderd ontwerp opvouwbare telefoon

De achterzijde: de vlakjes geven de rondingen aan, en geen zichtbaar patroon

Het ontwerp detailleert onder meer de gebruikte scharnier, maar ook typische telefoondetails zoals de verschilende knoppen (maar geen Home toets), de plaatsing van de camerasensor, én twee magnetische nopjes die ervoor zorgen dat de telefoon goed gesloten kan blijven.

samsung-foldable-phone-project-valley-magnetic-closing-mechanism-1024x744 Kersvers Samsung patent biedt blik op vergevorderd ontwerp opvouwbare telefoon

Volgens eerdere berichten werkt Samsung aan haar opvouwbare telefoon onder de naam Project ValleyGeruchten over een release vóór de komst van de Galaxy S7 zijn inmiddels ingehaald door de tijd. Een release in de tweede helft van dit jaar zou wel tot de mogelijkheden behoren.

Het vandaag gepubliceerde patent doet in ieder geval vermoeden dat de ontwikkeling van het toestel aardig begint op te schieten, al zijn er natuurlijk absoluut geen garanties dat gepatenteerde ontwerpen in ongewijzigde vorm op de markt zullen verschijnen.

Galaxy deal tips

Praat mee