Koreaans patent toont prototype opvouwbare tablet/phablet van Samsung

Een Zuid-Koreaans patent dat vandaag gepubliceerd is, toont een opvouwbare tablet of phablet uit de koker van Samsung. Dit is  natuurlijk allerminst de eerste keer dat een dergelijk patent opduikt. Uniek is echter, dat dit patent een vergevorderd prototype laat zien.

samsung-vouw-telefoon-1 Koreaans patent toont prototype opvouwbare tablet/phablet van Samsung

 

Dit jaar brengt Samsung in feite nog vooral smartphones met een klassieke vormfactor op de markt. De Galaxy S6 Edge doet al wat futuristischer aan, maar ook van de Galaxy Note 5 verwachten we eigenlijk nog dat deze gewoon ‘plat’ zal zijn – om over de aankomende tablets maar te zwijgen.

Toch is Samsung druk bezig met futuristischer ontwerpen, zoals onlangs nog maar weer duidelijk werd toen het nieuws boven kwam drijven dat het bedrijf aan een heuse opvouwbare telefoon zou werken onder de codenaam Project Valley. En nu duikt dus de bovenstaande afbeelding op, afkomstig uit een Zuid-Koreaans patent.

samsung-vouw-phablet-2 Koreaans patent toont prototype opvouwbare tablet/phablet van Samsung

Wat we zien is een flinke smartphone of een tablet die in drie delen uitvouwt tot een full size tablet met één groot – opvouwbaar, want flexibel – beeldscherm, met mogelijk een S Pen stylus.

Zoals gezegd: dat Samsung aan dit soort apparaten werkt is al lang bekend, en het hier getoonde patent werd al anderhalf jaar geleden ingediend. Maar niet eerder gaf een patent dus zulk veelzeggend beeldmateriaal prijs. Toch wil dat niet zeggen dat een dergelijke tablet of phablet op korte termijn te koop zal zijn. Zoals altijd geldt: de weg van de ontwerptafel en een mogelijk prototype naar de consument is lang, en eindigt lang niet altijd daadwerkelijk in de winkel.

samsung-vouw-phablet-3 Koreaans patent toont prototype opvouwbare tablet/phablet van Samsung

Volgens eerdere berichten zou Samsung vanaf 2016 klaar zijn om daadwerkelijk opvouwbare en flexibele telefoons en tablets op de markt te brengen. Tot die tijd vormen we ons in ieder geval een beeld van wat er komen gaat aan de hand van dit soort afbeeldingen,

Het patent zelf is te vinden bij het Zuid-Koreaanse KIPRIS (PDF).

Praat mee