Samsung patent toont vergevorderd ontwerp flexibele smartphone

Hoewel we het dit jaar nog moeten doen met ‘traditionele’, platte smartphones, is natuurlijk al lang bekend dat de Zuid-Koreanen vlijtig knutselen aan een heuse flexibele smartphone. In de loop van de tijd kwamen legio conceptontwerpen – ontsproten aan de fantasie van liefhebbers – voorbij, evenals patentaanvragen die de mogelijkheden van een dergelijk idee in brede zin vastlegden. Een vandaag in Zuid-Korea gepubliceerde patentaanvraag toont Samsung’s meest concrete, en verst gevorderde ontwerp dat we tot nu toe zagen – inclusief een blik op de constructie ervan.

samsung-flexible-smartphone-patent-7 Samsung patent toont vergevorderd ontwerp flexibele smartphone

Het lijkt erop dat Samsung serieus bezig is aan een soort ‘klaptelefoon 2.0’, wat uiteraard in feite een ‘vouwtelefoon 1.0′ is. Het grote verschil met eerdere toepassingen van Samsung’s flexibele schermtechnologie – denk aan de Galaxy Round – is natuurlijk dat het in deze patentaanvaag getoonde toestel écht flexibel is.

samsung-flexible-smartphone-patent-2-150x150 Samsung patent toont vergevorderd ontwerp flexibele smartphonesamsung-flexible-smartphone-patent-3-150x150 Samsung patent toont vergevorderd ontwerp flexibele smartphonesamsung-flexible-smartphone-patent-4-150x150 Samsung patent toont vergevorderd ontwerp flexibele smartphonesamsung-flexible-smartphone-patent-1-150x150 Samsung patent toont vergevorderd ontwerp flexibele smartphone

So far so good – het toestel doet waarempel écht denken aan sommige conceptontwerpen die al lang de ronde doen. Leuk is vooral dat we ook een blik krijgen op de constructie van de behuizing van het toestel, waarin het flexibele scherm gemonteerd wordt.

samsung-flexible-smartphone-patent-9 Samsung patent toont vergevorderd ontwerp flexibele smartphone

Één helft van de behuizing, met onderin de geribde constructie

Alle liefhebbers van een metalen smartphone ten spijt, een flexibele behuizing kan natuurlijk niet anders zijn, dan van kunststof. Het middenstuk moet zowel vouwbaar zijn, als stevig genoeg om jarenlang zonder breken dienst te doen. Omdat de binnenzijde van de vouw als een harmonica korter moet kunnen worden, zorgt een geribde constructie voor stevigheid terwijl er toch ruimte is voor de vervorming van de behuizing.

samsung-flexible-smartphone-patent-11-150x150 Samsung patent toont vergevorderd ontwerp flexibele smartphonesamsung-flexible-smartphone-patent-10-150x150 Samsung patent toont vergevorderd ontwerp flexibele smartphonesamsung-flexible-smartphone-patent-8-150x150 Samsung patent toont vergevorderd ontwerp flexibele smartphonesamsung-flexible-smartphone-patent-5-150x150 Samsung patent toont vergevorderd ontwerp flexibele smartphone

Uit de getoonde afbeeldingen wordt overigens wel duidelijk dat voor een dergelijke flexibele smartphone ook een passende oplossing voor de batterij moet worden bedacht. Een flexibele batterij lijkt – gezien dit patent – de meest logische oplossing.

Al met al krijgen we een steeds duidelijker beeld van wat ons de komende jaren te wachten staat, waaronder nu dus de meest gedetailleerde blik tot nu toe op een flexibele smartphone. Samsung zelf liet eerder weten dat we vanaf 2015 de eerste echte flexibele apparaten kunnen verwachten.

Het hierboven beschreven patent vind je bij het Zuid-Koreaanse KIPRIS.

Galaxy deal tips

Praat mee