Samsung’s ‘Project Valley’: opvouwbare telefoon met twee schermen (+ziet ‘ie er zo uit?)

Diep vanuit de experimentele vleugel van Samsung’s laboratoria komt het nieuws dat de Zuid-Koreanen werken aan een opvouwbare smartphone met twee beeldschermen. De interne codenaam van dit toestel: Project Valley, of Project V.

samsung-project-valley-patent-1 Samsung's 'Project Valley': opvouwbare telefoon met twee schermen (+ziet 'ie er zo uit?)

Afbeeldingen uit een recent gepubliceerd patent van Samsung, voor een opvouwbare telefoon met twee schermen

Dat Samsung werkt aan allerlei meer of minder exotische gadgets is natuurlijk allerminst een geheim. Dat het bestaan van een specifiek project zo vroeg in de ontwikkeling uitlekt, is opvallender. In ieder geval hebben de mensen van Sammobile uit betrouwbare bron vernomen dat een toestel onder de naam Project Valley – of Project V – ontwikkeld wordt. Het zou hier gaan om een opvouwbare smartphone met twee beeldschermen, maar niet per se om een toestel met gebogen schermen à la de Galaxy S6 Edge

samsung-project-valley-patent-2 Samsung's 'Project Valley': opvouwbare telefoon met twee schermen (+ziet 'ie er zo uit?)

Zoals gezegd: dit project bevindt zich nog een vroeg stadium van ontwikkeling, en het is allerminst zeker of we een dergelijk toestel ooit in de winkels zullen tegenkomen. De afbeeldingen bij dit artikel komen uit een serie patenten, die begin april gepubliceerd werden in Zuid-Korea, maar al eerder werden toegekend. Zij tonen  gedetailleerd een opvouwbare telefoon met twee beeldschermen, en vormen slechts een recent voorbeeld van vergelijkbare ontwerpen die Samsung de laatste jaren patenteerde. Eerder al zagen bijvoorbeeld een opvouwbaar toestel met één scherm.

Wie dus graag een dergelijke Project Valley telefoon wil aanschaffen kan maar beter veel geduld hebben.

Galaxy deal tips

Praat mee