Samsung patent biedt opnieuw glimp van een opvouwbare ‘Galaxy X’

Een vandaag gepubliceerde patentaanvraag toont de stand van zaken op het gebied van de ontwikkeling van Samsung’s eerste opvouwbare smartphone. Nog niet eerder zagen we zulke duidelijke renders van een dergelijk toestel.

samsung-galaxy-x-patent-c-1024x570 Samsung patent biedt opnieuw glimp van een opvouwbare 'Galaxy X'

Hoewel de Galaxy S8 in 2017 nog het vertrouwde, platte design zal hebben dat inmiddels al jaren de high end smartphone markt domineert – al dan niet met een nieuwe variant op het edge scherm – is menig telefoonliefhebber erg benieuwd naar de volgende stap in smartphoneland. Al geruime tijd werkt Samsung achter de schermen aan een opvouwbaar toestel – al dan niet onder de naam Project Valley.

De afgelopen jaren zagen we dan ook heel wat patenten voorbij komen die allerlei aspecten van een dergelijke toestel – eerder al Galaxy X genoemd – beschrijven. En eerder dit jaar al kregen we heel aardige blik in Samsung’s keuken, en vandaag zien we de publicatie van een patentaanvraag die in april van dit jaar werd ingediend, met de naam Flexible Electronic Device (PDF).

Op de afbeeldingen zien we verschillende computerrenders van een telefoon die handzaam opgevouwen kan worden, en in uitgeklapte toestand een erg langwerpig beeldscherm biedt – een bekend concept, maar wel erg tastbaar op dit soort plaatjes.

samsung-galaxy-x-patent-a-1024x473 Samsung patent biedt opnieuw glimp van een opvouwbare 'Galaxy X'

Al met al krijgen we dus een steeds beter beeld van wat ons te wachten staat zodra Samsung klaar is om haar eerste opvouwbare smartphone te introduceren. De verwachting is dat dit in 2017 zal gaan gebeuren, en aan de hierboven getoonde afbeeldingen te zien is Samsung aardig op weg.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee