Bloomberg: twee opvouwbare Galaxy telefoons in 2017

Het Amerikaanse Bloomberg bevestigt dat Samsung in 2017 haar eerste opvouwbare telefoon zal lanceren. Mogelijk maken zelfs twee modellen hun opwachting.

samsung-foldable-phone-project-valley-front-1024x777 Bloomberg: twee opvouwbare Galaxy telefoons in 2017

Berichten over een opvouwbare Galaxy telefoon doen al geruime tijd de ronde, en ook de door Bloomberg genoemde naam Project Valley kwamen we al een jaar geleden tegen toen de collega’s van Sammobile ermee op de proppen kwamen.

In totaal zou Samsung volgende jaar twee opvouwbare telefoons willen lanceren. De eerste zou uitgevouwen een vrij normaal formaat hebben, maar in opgevouwen toestand extra compact zijn. Mogelijk lijkt deze op een toestel dat wij nog niet zo lang geleden opduikelden in een Koreaanse patentaanvraag (zie ook bovenstaande afbeelding).

Daarnaast zou Samsung werken aan een toestel dat opgevouwen een vijf inch diagonaal heeft, maar dat uitvouwt tot een heuse acht inch tablet. Op deze manier toont Samsung in feite dus de voornaamste toepassingsmogelijkheden van haar opvouwbare schermtechnologie: een extra compacte telefoon of juist een extra groot beeldscherm.

Volgens Bloomberg zal Samsung de telefoons níet onderbrengen in de bekende Galaxy S serie. Dit komt overeen met recente berichten dat ze mogelijk vallen binnen een nog te lanceren Galaxy X productlijn. Met de nieuwe toestellen kunnen we mogelijk kennis maken tijdens het volgende Mobile World Congress, dat vanaf eind februari 2017 in Barcelona plaatsvindt.

Galaxy deal tips

Praat mee