Samsung’s opvouwbare smartphone heet Galaxy X, komt in 2017 (+meer)

Het gonst momenteel van de geruchten – en ze hebben niet alleen met de Galaxy Note 6 te maken, maar ook met Samsung’s eerste echte opvouwbare smartphone, die naar verluid Galaxy X moet gaan heten. Tevens gaat de schermresolutie omhoog bij toestellen als de Galaxy S8 en de Galaxy Note 7.

samsung-foldable-phone-project-valley-front-1024x777 Samsung's opvouwbare smartphone heet Galaxy X, komt in 2017 (+meer)

Geruchten over een Samsung smartphone met een heus, vouwend scherm doen inmiddels al jaren de ronde, maar los van een mooi ontwerppatentje hier en daar bleef dit illustere toestel met name gehuld in nevelen. Dat zal nog wel even zo blijven, maar het lijkt erop dat het toestel in ieder geval een echte naam heeft gekregen: Galaxy X.

Eveneens zien we recente geruchten bevestigd dat deze Galaxy X pas in 2017 daadwerkelijk op de markt zal gaan komen – mogelijk zelfs pas laat in dat jaar. De kans dat het toestel dus binnen nu en een jaar te koop is, is dus – hoewel aanwezig – niet zo groot.

Overigens komt uit dezelfde bron het nieuws dat Samsung van plan is in 2017 de sprong te maken naar telefoonschermen met een QHD resolutie en volledige RGB subpixels. Op dit moment gebruikt Samsung voor haar topschermen nog de ‘diamant subpixel‘, wat een variant op de Pentile subpixel matrix is. De sprong naar een RGB subpixel layout brengt op zich geen hogere resolutie met zich mee, maar zorgt wel voor 20% méér subpixels, wat de beeldkwaliteit ten goede komt. Dit type scherm zien we dat jaar dan verschijnen in de Galaxy S8, de Galaxy S8 Edge, de Galaxy Note 7, en – jawel, aldus de geruchten – de Galaxy Note 7 Edge.

De Galaxy X heeft mogelijk zelfs een scherm met een 4K UHD resolutie, wat dan weer niet zo verrassend is omdat dit scherm – in uitgevouwen toestand – een 7 inch diagonaal heeft. Opvallend genoeg is dit scherm wel voorzien van een pentile (diamant) subpixel matrix, aldus de bron van al deze malse geruchten.

Zoals altijd bij dit soort voorspellingen-over-producten-die-pas-over-een-jaar komen, raden we een korreltje zout aan. Dat dan weer wel. In een jaar tijd kan er namelijk veel veranderen. Dat geldt op iedere markt, en dubbel en dwars in telecom land.

(via)

 

Praat mee