‘Galaxy X wordt getest, heeft twee aparte schermen’

Volgens bronnen in Zuid-Korea is Samsung bezig de Galaxy X te testen. In tegenstelling tot eerdere berichten heeft het toestel twee aparte AMOLED schermen.

samsung-galaxy-x-patent-d-1024x524 'Galaxy X wordt getest, heeft twee aparte schermen'

Het is lastig een smartphone te vinden waarover de berichtgeving tegenstrijdiger is, dan de Galaxy X- Samsung’s vermeende eerste opvouwbare smartphone. De ene keer komt de telefoon weer wel spoedig op de markt, en dan weer totaal niet. Of hij wordt nu al geshowed aan verkooppartners, of – oeps – toch niet. Uit Zuid-Korea komt desalniettemin opvallend nieuws over het toestel.

Samsung heeft schijnbaar orders geplaatst voor zo’n twee- tot drieduizend exemplaren van de Galaxy X – althans, van het opvouwbare toestel waarvan de naam mogelijk Galaxy X is. Verrassend genoeg zou het hier gaan om een smartphone met twee aparte beeldschermen, die verbonden zijn door een scharnier. Tot nu toe werd gedacht dat de Galaxy X één groot, vouwend scherm heeft.

Enige tijd terug al toonden wij afbeeldingen van een gepatenteerd prototype – of, in feite, prototypes – met een doorlopende scherm dat tot één groot geheel kan uitvouwen. Die toestellen deden designtechnisch al behoorlijk denken aan de ouderwetse klaptelefoon – pardon, clamshell – en als de Galaxy X inderdaad zelfs twee aparte displays heeft wordt het onderscheid helemaal klein.

Toch is dit alles natuurlijk vrij speculatief, zolang we geen tastbare toestellen kunnen bekijken. In ieder geval is Samsung vooral bezig uit te vogelen of er überhaupt vraag is naar soortgelijke vouwbare smartphones. In het kader daarvan is het nog steeds mogelijk dat er in de tweede helft van dit jaar een kleine oplage van de Galaxy X op de markt zal worden gebracht.

 

Galaxy deal tips

Praat mee